TOP5 Parov Stelar Band dal EVÖR

TOP5 Parov Stelar Band dal EVÖR

2010.02.23. | B-vendégszerző

Parov Stelar zsenijét bemutató cikkünk után jöjjön, amiről eddig nem ejtettünk szót - és ami a TOP5 Parov Stelar Band Live válogatás alapját is adja - az nem más, mint a 2007-es Live at Roxy Club album.

A Parov Stelar Band (igen Band, mert élő fellépéseken rendes zenészekkel, valamint Max the Sax szaxofon-virtuózzal kiegészülve ontják az ütemeket) lemezen is kitűnő zenékkel örvendeztet meg minket, ám akárcsak sok más csapat esetében egy élő fellépés hangulatát semmi sem tudja visszaadni. Mikor a trombita, klarinét és szaxofon hangja kiegészíti a zenekar által játszott dallamokat és a Marcus által kevert ütemeket, az egyszerűen hihetetlen élményt jelent. További ráadás még az éppen aktuális énekesnő színpadi teljesítménye, mert bármelyik hölgy is álljon a színpadon, a mozgása és hangja egyszerűen megbabonázza az embert. És most következzen a lista, egy kis meglepetéssel:

1. Chambermaid Swing 

Első számnak azért választottam ezt, mert élőben tényleg iszonyatos durva élmény, hiszen a háttérben halkan szól az alap, és Max The Sax játéka ezt egészíti ki, de ez a kettős hangzás cseppet sem kelti azt az érzést, hogy az egésznek "kamu szaga" van, pont ellenkezőleg, élőben hallgatva nagyon is egyedi az egész és különleges élmény!

2. A Night in Torino 

Nagyon könnyedén, nagyon egyszerűen indul az egész szám, majd szépen lassan bekapcsolódik a zenélésbe az egész banda és az első perc előtt előkerül a szaxofon is, ami az előző számhoz hasonlóan nagyon kellemes hangzást kölcsönöz a Parov Stelar zenéjének. Max The Sax "kirohanásai" üde színfoltjai a számnak, a szaxofon pedig nagyon jó összhangban van az énekesnővel!

3. Charleston Butterfly

A Parov Stelar egyik legismertebb száma ez, és mint ilyen a banda zenei előéletében kevésbé jártas emberek is felfedezhetik a különbséget az élő és az albumon hallható verzió között, hiszen az élő fellépésekre kissé "áthangszerelt", kicsit más hangzású verziókat hoznak magukkal. Egyrészt, hogy a szaxofonnak ezzel ideális terepet teremtsenek, másrészt az instrumentális számok esetében, élő fellépés alkalmával nem csak Marcus van a színpadon, hanem az egész banda, így a zenének úgy szólnak, ahogy azt máskor nem hallhatjuk, és ez adja meg az egész zenekar varázsát.

4. Kiss me twice

Ez a szám hihetetlenül hangulatos élőben előadva, és bár az énekesnek nincs túl sok szerepe, a szaxofon azért itt is jelen van igen intenzíven. És ha már ennyi alkalommal említettem a szaxofont… Sokan mondják, hogy minden számuk ugyanaz. Nekik üzenem, hogy menjenek el egy élő fellépésre, és ha már otthon nem sikerült, majd ott rádöbbennek, hogy azért ez nem pont így van.

5. Kiss kiss

Sajnos erről a számról nem találtam normális anyagot, de nem is bánom utólag, így legalább minimálisan betekintést nyerhet mindenki, hogy mi az, amiről fentebb beszéltem! És bár nem a legjobb minőség, a hangulatot visszaadja!

Írta: MutánsTehén

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr531772700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsüli · http://musiquedujour.blogspot.com/ 2010.02.23. 08:14:44

Én már nem is merek semmit írni, mert időközben kiderült, hogy csak egy 25 éves, pesti "intellektuell" picsa vagyok :)

(de azért jó :) )

bbking 2010.02.23. 09:13:00

Egyetértek a sorrenddel, bár én általában a mainstream vonalat kedvelem mindenből, nem a csak-én-ismerem-ezért-a-kedvencem típusú zenéket. Pl. csak az 1971-es mezopotámiai Queen koncerten előadott dal, melyet Freddy utána elfelejtett, és letagadott

Zsüli · http://musiquedujour.blogspot.com/ 2010.02.23. 10:29:28

@Interstellar Overdrive: ...hmm...nem tudok jó meséket. :)
Az első két hellyel elégedett vagyok, de nekem más számai tetszenek igazán, emiatt tuti más sorrendet is adnék meg...de ezt már rmáshol kitárgyalták itt...kinek mi.
De engem külön esetként kell kezelni, mert kissé monomániás vagyok, és van egy két száma parov stelarnak, amit képes voltam valóban többszázszor meghallgatni. (powder)

csoki

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.02.23. 10:54:02

Biztosan rengetegen kezelgetnének akár külön esetként, akár csomagban, nagyon sokan utaznak 25 éves intellektüell picsákban. Már amíg ki nem öregenek (26). Olyankor azt hiszem, el szokták altatni őket. Még ami hátra van, azt húzd meg erősen! Remélem, ezt nem a CV-dből másoltad ki :))

Úgy látom, a mai kommenthalmaz mentes azoktól, akik Parov Stelart (függetlenül attól, hogy én sem látok benne semi különöset) úgy húzzák elő a mellényzsebükből, mint a saját szarukat. + A meg nem értett művész törökpeti, vagy ki a faszom :) Ő beh csudálatos egy krícsör... könnyeket csalt a szemembe úgy emberileg, mint szakmailag.

Zsüli · http://musiquedujour.blogspot.com/ 2010.02.23. 10:59:11

@nosferato: még egy-két hónap, és vége mindennek...kérem az injekciót.

bbking 2010.02.23. 13:27:08

@Interstellar Overdrive: Erről beszéltem, látom érted :)

Zsüli · http://musiquedujour.blogspot.com/ 2010.02.23. 14:14:54

1. pont...chAmber. A-val :) (bocsibocsi)

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása