TOP10 megzenésített József Attila vers EVÖR

TOP10 megzenésített József Attila vers EVÖR

2010.04.11. | Péter Bócsi

Kezdjünk egy találós kérdéssel: miről emlékezetes a mai nap? Már azon túlmenően, hogy nyolc év után végre kocsiszínbe érkezik a Vörös Villamos? Ha kell, segítek. Ma, József Attila születésnapján ünnepeljük a magyar költészet napját!

Két jó okom is van lecsapni a témára, és összegyűjteni a tíz legjobb József Attila vers feldolgozást. Az egyik, hogy József Attila versei nagyon sokat jelentenek számomra. A másik, hogy a kisebb cunamit előidéző márc. 15-i Petőfi megemlékezés szépen megmozgatta a tisztelt olvasókat, szóval tessék, csak tessék, ismét dobok egy cupákot, hátha ezen is el lehet rágódni egy darabig.
Amúgy a Petőfi kapcsán elég nagy bajban voltam. Nem volt igazán erős az elérhető kínálat Petőfi-dalokból. Most viszont úgy érzem magam, mint ahogy a Barcelona edzője, Guardiola érezheti magát a kezdőcsapat kihirdetése előtt: a felhozatal bitang erős! Ráadásul sokféle stílusból válogathattam, úgyhogy igazán színes lett a végeredmény. Így a széplelkek, az öregfiúk, a tufa punkok és a nemzeti rock öntudatos hívői is egészen nyugodtan tovább olvashatnak.

Végignézve az előadók listáját, az az érdekes hogy József Attila költészetét mindenki magáénak érzi, függetlenül mindentől. Például a politikai hovatartozástól. Attila mindenkié. És ez így van rendjén. Tényleg furcsán idegen érzés így egy csokorban látni ezeket az előadókat, mert egy asztalhoz nem biztos, hogy könnyű lenne őket leültetni. Mit jelez mindez? Hát, barátaim, nekem annyit, hogy azért van egy-két dolog, ha nem is sok, amiben egyek vagyunk, amit egyféleképpen látunk. Esetünkben ez József Attila zsenijének elismerése. Nincsenek szavaim, hogy érdemeihez méltó módon magasztaljam a költőt, úgyhogy nem feszülök neki ennek, de ez a jelenség valahol erről is szól, és nagyon jó, hogy így van!

Én a magam részéről megírtam ezt a kis szösszenetet és összegyűjtöttem sok jó zenét. Érzelgősen hangzik, de komolyan mondom: tessék otthon levenni a polcról a József Attila kötetet, vagy kivenni a könyvtárból, és szentelni neki egy kis időt! Ha valaki, hát a szomorú, bajszos srác nagyon megérdemli!

Nem hirdetek sorrendet (csak annyiban, hogy amit Hobo tett/tesz a József Attila versekért, az simán predesztinálja őt még mostantól 100 évig az első helyre), csak itt van a TOP10 József Attila megzenésítés, ami lehet, hogy holnap már nálam is máshogy nézne ki. Hálás köszönet valamennyi művésznek! Hallgassátok őket, gyönyörködjetek a dalokban!

Kertész leszek – Koncz Zsuzsa
József Attila ritkán fogalmazott egyszerűen, ez itt a kivételek egyike. Így lett a vers az egyik legtisztább és legszebb József Attila költészetében. A kortalannak tűnő Zsuzsa nénénk kedves előadása pedig gyerekkori emlék még az ILLÉS koncert lemezéről…

Kedvesem betegen – Hétköznapi Csalódások
Őket nem hallgattam soha, ezt bevallom, de tudtam, hogy készítettek egy József Attila lemezt. Amit sikerült megtalálni róla, az egészen remek! Amúgy elég vicces fiúk, de itt szó sincs tréfáról! Profi.

Íme, hát megleltem hazámat – Lovasi András
Szerencsém volt, és ezt élőben is láttam. Ott és akkor, a könny majd kicsordult… Meglepő és megdöbbentő volt Lovasitól, igaz, hogy szinte az összes lemezén találhatunk József Attila utalásokat, szóval véletlenek azért nincsenek. A Kispálnak vége egy időre, úgy tűnik, de Lovi sok jóval fog még minket megajándékozni, ebben biztosak lehetünk! Azért a gusztustalan Kispál a szája sarkából lógó dekkel nagyon-nagyon fog hiányozni. De majd néha meghívják vendégnek.

Tiszta szívvel – Orszácky Jackie
A magyar progresszív rock zene legendás alakját eddig nemigen hallgattam. De ez a dal így nagyon erős, mint egy belassult, beszívott, jazzes Jimmy Hendrix dal, szóval azt hiszem, pótolnom kell a mulasztásomat!

Tiszta szívvel – KEX
Az előadó nevéről mindig a „Háztartási” ugrik be, amit utálok, talán ezért nem kötöttünk még szorosabb barátságot. A kevesek által értett, mégis legendává váló zenekar versfeldolgozása engem nagyon szíven ütött. Ó, ha visszarepülhetnék 1970-be egy májusi éjszaka erejéig, tuti megnézném őket a Budai Ifjúsági Parkban! Ez a dal remek! Hogy rázhattak rá a Koncz Zsuzsa frizkós hippi csajok! Úgy érzem, pillanatok alatt be is csajoznék a koncerten.

Nem, nem, soha – Nemzeti Front
Mondjam, hogy őket sem hallgatom? Mert így van. Hogy akkor miért szerepelnek a listámban? A vers miatt, csakis a vers miatt. Hogy lásd: József Attila ilyet is tudott írni! Nem véletlen, hogy sok „piros-fehér csíkos zászlós banda” nyúlt már ehhez a vershez. Akárhogy is, a tízbe kellett egy ilyen szenvedélyes dal is. Részemről riszpekt! Amúgy főleg a dobos nagyon pontos, japán lehet.

Betlehemi királyok – Kormorán és Vikidál, Varga, Deák Bill
Kell ezt magyarázni? Mindenki volt gyerek, nem? Minden jobb általános iskolai osztályban/zeneiskolában előkerül a karácsonyi ünnepek során ez a dal. A nagyik közben meg nagyon szipognak, hogy „milyen aranyos Gáspár ez a mi kis Pistikénk!”
Az előadók névsora illusztris, ráadásul itt még mindannyian tudtak énekelni. De még hogy!
Király! Király! És harmadszor is: Király!

Tudod, hogy nincs bocsánat - Kaláka
A magyar kultúra egyik legértékesebb kincséről, a Kalákáról mit lehetne mondani? Életművük alap. Ha én nyerném a választásokat, minden zenei csatorna kötelezően nyomná a Kaláka dalokat naponta néhány órában, de az ének/irodalom órákon is kötelező lenne. Ez a vers pedig…a legsúlyosabbak egyike. Nagyon kemény. Szegény Kurt Cobain biztos imádta volna. Zene és vers együtt: ez, kérem tisztelettel minden idők egyik, ha nem a legjobb József Attila feldolgozása. A Gryllus Brothersnek és kedves társaiknak a legjobbakat kívánjuk!

Nagyon fáj – Hobo
Neeem, neeem Hobo énekéről szól a dal.
Személyes kedvenc a kedvencek között is. Minden szerelmi depresszióra hajlamos férfi ember alapélménye a vers. Nem véletlenül. Egy megvaduló gólem erejével bíró darab.

Talán eltűnök hirtelen - Ágnes Vanilla
Fagyiban abszolút csokipárti vagyok, de Ágnes asszonynak nem mondanék nemet. A hölgy szemrevaló, intelligens, igéző hangú és odáig van József Attiláért. Ráadásul mostanában még rockerkedik is. Kívánhatunk-e tőle ennél többet? Aligha.
Hallgass meg tőle minden József Attila verset, gyönyörűek Ez a darab is csodálatos!

A végére pedig két kakukktojás. Persze csakis a legjobbaktól.

Óda - Hobo előadásában
Oké, Hobo nem egy Kaszás Attila. De nekem nagyon tetszik, ahogy szaval, szíve-lelke benne van és én ezt nagyon nagyra értékelem. A vers meg…..

József Attila - Cseh Tamástól

Ahogy Petőfiről, így József Attiláról is találtam valamit Cseh Tamástól. Szép, mint minden, amihez hozzányúlt. El ne higgyétek, hogy Cseh Tamás meghalt. Él ő, mint ahogy József Attila is.

83 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr911909130

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A költészet napján szavazz József Attilára! 2010.04.11. 16:42:28

Április 11-e normális években nem a politikáról nevezetes, hanem arról, hogy ez a Költészet Napja, mivel 105 éve ezen a napon született József Attila. Ebből az alkalomból de. 10 és éjfél között már nem először (és remélhetőleg nem is utoljára) Gal...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

n0b4d11 2010.04.11. 09:32:40

Én a hetediket inkább Hobotól raktam volna be..., de ez az én ízlésem miatt van: www.youtube.com/watch?v=lcrkIjFVQ0Q

Tibusz ahogy gitározik.... arra szavak nincsenek

Lamorak · http://www.clusterone.hu 2010.04.11. 11:13:29

Ez a Hobo 'Nagyon fáj' ez bazmeg vmi kimondhatatlanul rettenetes, bocs.

settlehead 2010.04.11. 11:29:44

Hobotól én is inkább A Hetediket tettem volna be, de így is király a lista.

Tuszun 2010.04.11. 11:40:20

Hmmm.... azert a mufaj-teremto Sebo hianyzik. A hetedik, Rejtelmek, Harmatocska - van honnan szemezgetni.

Lorp 2010.04.11. 11:40:58

Ágnes Vanillától ez a kedvenc József Attila feldolgozásom.

andlagókandalló 2010.04.11. 11:54:17

ágnesvanilla egy büntetés, nem értem hogy lehet ezt értékelni

The Last Punk In Town · http://bringingupbaby.blog.hu 2010.04.11. 11:54:33

Agydaganat - Világosítsd föl
Trottel - Osztás után

Johny the mocsok 2010.04.11. 11:55:18

Szerencsétek, hogy Ágnest nem hagytátok ki!

Coligny 2010.04.11. 12:02:49

Nem kedvelem különösképpen már a zenekart, de azért a Pokolgép a Tedd a kezedet nagyon jól megcsinálta:
www.youtube.com/watch?v=LaULZuLW0oM

old_field 2010.04.11. 12:16:57

csúcs a válogatás , GRATULA !!! :) egyik jobb, mint a másik : Hobo- hihetetlen hogy érett , finomult az évtizedek alatt. ha versről van szó, akkor Kaláka a biblia. Lovasi - ebben a versben hobo-kaláka szintre ment, persze Bandisan ;). Ágnes valóban 1 más világ lett Attilával , mint előtte volt./Láttam a Radnóti anyagot is Tőle, az sem lesz gyengébb !!/
a hétköznapi't és a NF-t nem ismertem, de meglepően jók.
SZóval, köszönet érte !
/ne felejtsük el, hogy zene nélkül viszont Jordán Tamás a csúcs (JA versekben) ...:)/

old_field 2010.04.11. 12:18:56

@Tuszun: tényleg....Sebő kimaradt, viszont reggel volt a Dunán , Jordán Tamással együtt ! Persze, nagyon jó volt.. :)

Bérgyilkos Bohóc 2010.04.11. 12:24:36

Az Ágnesek közül az "Óh szív Nyugodj" , szerintem magasan a legjobb.

kissbe88 2010.04.11. 12:25:21

Nagyon jó lista.

Sajnos a neten nem találom, de tudtommal a Noir Désir énekese is szerzett zenét néhány franciára lefordított József Attila vershez (ami tuti az Tiszta szívvelhez).

Sajna nekem sincs meg, de érdekelne.

kissbe88 2010.04.11. 12:33:08

Íme meglelék egy videót :):

Nem én kiáltok (Ce n'est pas moi qui clame...). Érdekes. Az ének 4.20 körül lezdődik.

www.youtube.com/watch?v=6ZZiRdvAYYk

Lamorak · http://www.clusterone.hu 2010.04.11. 12:34:07

@andlagókandalló: hát azért bárkivel megküzdök, h a csaj hangját sokkal kellemesebb hallgatni, mint Hobo röhejes-hiteleskedő erőlködését.

The_Goat 2010.04.11. 12:34:23

Nekem nincs József Attila összes de kiváncsi lennék a Trianon c. verse benne van e... mert régen ez kimaradt belőle.

azt fosnak megzenésiteni.

The_Goat 2010.04.11. 12:36:05

József Attila:
Trianon
"Szép kincses Kolozsvár, Mátyás büszkesége,
Nem lehet, nem, soha! Oláhország éke!
Nem teremhet Bánát a rácnak kenyeret!
Magyar szél fog fúni a Kárpátok felett!"

Szóval J.A. rasszista reviziós irredenta szélsőséges volt?

aranyláz 2010.04.11. 12:38:08

Jó kis összeállítás, nem nagyon lehet belekötni :) azért még két ajánlatom lenne: Csík zenekar : Születésnapomra
www.youtube.com/watch?v=7eroRbXX2_Q

Hobo Blues Band: Ülni, állni, ölni, halni
www.youtube.com/watch?v=J-P3whdDThI

Ja, és hallgassátok meg Both Miklós Radnóti albumát, az valami hihetetlenül szép lett.

Johann Bernhard Fischer von Erlach 2010.04.11. 12:43:55

Ágnes Vanillától a legjobb valóban a Talán Eltűnök Hirtelen.

A HétköznaPI CSAlódásoktól az idei kedvencem a Két Hexameter + Végül.
De az egész József Attila-lemez zseniális tőlük.
www.youtube.com/watch?v=iIC5IaItuoU

Before · http://azbeszt.blog.hu 2010.04.11. 12:44:06

Csatlakozom az előttem szóló "Óh sziív, nyugodj"-rajongókhoz, bár be kell látnom, hogy a postban említett vers is hihetetlen erős.

aranyláz 2010.04.11. 12:48:46

@The_Goat: miért, szerinted a fönt említett Nemzeti Front: Nem, nem, soha, az melyik verset dolgozza fel? :P

k_z 2010.04.11. 12:49:09

@The_Goat: Ennek a versnek a címe: Nem, nem, soha!
Benne van a J.A. összesben.
Kortársai közül Juhász Gyula (is) írt Trianon c.-mel verset.
Idézni csak pontosan!

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.04.11. 12:50:37

az oh sziv nyugodj"ot 750 ezren nézték meg ami magyar viszonylatban nem rossz.

ElPadre 2010.04.11. 12:55:01

ágnes vanilla hihetetlen jó lemezt csinált, úgyhogy stop the hate. ihletett.

The_Goat 2010.04.11. 13:05:48

Igazatok van a Trianon a Juhász Gyula verse, de azt se hallottam még szavalni televizioban sem a nem nem soha J.A: verset
Youtube linket én is tudok, de nem ez a lényeg értsétek már meg

idén juniusban lesz 90 éve. Vajon melyik televizióban fogják elénekelni, elszavalni ezeket a verseket?
melyik TVnek lesz vér a pucájában? mert ha szelektálunk versek között adott médiumokban azzal a költőt alacsonyitjuk le

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.04.11. 13:18:52

A Pokolgépnek is van egy egészen jó feldolgozása, Rudán Joe énekével:
www.youtube.com/watch?v=iWkoWBGye1Y

k_z 2010.04.11. 13:19:34

@The_Goat: A probléma az, hogy J.A. korai versei között sem tartozik a legjobbak közé.
Egy vers "minőségét" nem csak a téma határozza meg, legyen ez bármennyire fájdalmas is. Példa erre a tianon.hu-n összegyűjtött versek, köztük számos igen gyenge darab, igazán nagyok tollából.

Rosszindulatú Vászka 2010.04.11. 13:36:45

Kicsit aggóttam, mikor megláttam a poszt a címlapon.
De , nem :)

Jackie bácsi meg a KEX nekem a csúcs ebből a listából, azok nagyon rendben vannak. Jelzem, a Syrius-os cuccból a Margitszigeti koncertrő költött volna linkolni. Valszeg vén buzi vaok, de azon majnem besírtam, annyira szép volt.

U.i.: a háztartási keksz (detki, zsákos-zacskós az igazi) peniglen kő kirájság, kakóba avagy tejába mártogatva egyenesen csemege :P

Jamesboci 2010.04.11. 13:39:02

haggyuk mán aztat a konczzsuzsát.

Pajtás 2010.04.11. 13:44:06

lol, ágnes vanilla óh szív nyugodj az első helyen, és a Andrewboy & Dennis Clark ft Latinovits - Születésnapomra a másodikra. ezeket kihagyni bazz.

Emmet Ray 2010.04.11. 13:45:13

After Crying - Kész a leltár www.youtube.com/watch?v=LkuBP8tZ3-I sajnos nem találtam jobb minőséget, pedig szép madrigál lett belőle :)

purga · http://horrormirror.blog.hu 2010.04.11. 13:45:18

csók és könny: világosítsd föl - nekem ez a kedvencem, hiányolom:(
ja és persze a már említett superbutt-os hetedik

Dzsófaszalasszó 2010.04.11. 14:04:29

Én is hiányoltam a Sebőt. Igaz, gyerekkoromban kicsit megijedtem, amikor megláttam őt SZTK-keretes szemüvegben a Cimbora aktuális adásában, de felnőttként már nem tojok be olyan könnyen :-) Személy szerint a Nagyon fáj nekem sokkal jobban tetszik a harmadik HBB lemezen - Még élünk - hallható verzióban. Abban egyszerűen több a tűz, a kétségbeesett düh, a lendület, ez a változat számomra nem bölcsebb vagy érettebb, inkább öreges. Persze ez csak az én véleményem, a világért sem akarok megsérteni senkit, csak Hobó munkássága az 1990-es dupla album - A tábortűz mellett - óta nem igazán hoz lázba.

Horányi Dubček László 2010.04.11. 14:19:28

a hétköznapi csalódások-féle megzenésítések közül a keresek valakit a legjobb. uff.

ekwa 2010.04.11. 14:20:08

After Crying! Több József Attila feldolgozásával is helye van a top10-ben!!

Flood 2010.04.11. 14:27:05

Vanillia Ágitól az Óh szív, nyugodj! nálam ez mindent visz

The_Goat 2010.04.11. 14:33:04

@k_z: nem tudtam hogy vannak akik megmondják mi a jó vers és mi nem. ez már ízlésrendőrségnek tűnik.

a természettudományon kivül nincs semmi amire objektiv módszertan alkalmazható ezért az hogy mi a jó vers mi a szép festmény, mi a biblia vagy a korán helyes értelmezése, mi az erkölcs az mind mind szubjektív vagy maximum társadalmi közmegegyezés de semmiképp sem abszolút igazság.

Viola1984 · http://retro80s90s.blog.hu 2010.04.11. 14:40:18

A Kex által megzenésített Tiszta szívvel egy remekmű, amikor először hallottam egyszerűen ledöbbentem, hogy lehet valami ennyire jó!!! A Syrius-os feldolgozás is hasonlóan jól sikerült, bár én az angol változatot preferálom inkább :)! Azért persze ne felejtsük el, hogy József Attila versei fenomenálisak!

Almaspite 2010.04.11. 14:46:28

DJ Andrewboy által feldolgozva a Harminckét éves lettem én, amit mellesleg Latinovits szaval. Hát az a szám olyan, hogy az adrenalin futkározik tőle az ember gerincén fel s alá!

nagyM · http://nagym.blog.hu 2010.04.11. 14:51:29

A KEX-féle verzió egyszerűen zseniális!!!

shmonsta 2010.04.11. 15:23:30

to gyémánttengely: azért az a történethez tartozik, hogy nem ő találta ki, a sztárcsináló elött jópár évvel leste el mástól.

Bummer 2010.04.11. 15:31:59

Az Íme, hát megleltem hazámat az Vedres Csaba zenéje (rajta van a Townscream lemezen), Lovasi csak énekli.
www.perifericrecords.com/hun/catalogue.php?cont=artist&artist_id=66

A Tudod, hogy nincs bocsánat pedig konkrétan Radványi Balázs dala (a Kalákában a legtöbb dal nem közös szerzemény, hanem valamelyik tag műve)

gyémánttengely (törölt) 2010.04.11. 15:39:42

@shmonsta: Ezt még nem hallottam. Bővebben? Én csak ismerem a számot és szeretem hallgatni.

Rich.mond 2010.04.11. 16:15:04

A HétköznaPI CSAlódásoktl szerintem a Keresek valakit a legjobb feldlgozás.

aww 2010.04.11. 16:34:47

A nemzeti frontot nem lehetne levenni a listáról?
József attila nem örülne neki, hogy rasszista állatok náci propagandaanyagnak használják a műveit..
A nemzeti front ilyen:
nfront.freeweb.hu/Fotok.html
József Attila forog a sírjában..

Légyszi vegyétek le azt a szégyent innen, és rakjátok ki mondjuk Superbutt - Hetedik című számát, ha meg kell legyen a 10 nótának.

aww 2010.04.11. 16:37:35

@aww: József Attila, így akartam írni

tüske · http://ketertelmu.blog.hu 2010.04.11. 16:46:17

Igenigen, hol marad Sebő?!?!?!?? A hetedik az, amit ha gyerekkorodban meghallgatsz, sose felejtesz el :)

Sok változat fönt, ez a jobbak közül való:
www.youtube.com/watch?v=Zp7rHxpLijc

Tim149 2010.04.11. 16:46:33

After Cryingtól a Leltár? Picit hoppá. A dobogón a helye.

aww 2010.04.11. 16:48:03

"Oly korban éltem én e földön,
mikor az ember úgy elaljasult,
hogy önként, kéjjel ölt, nemcsak parancsra,
s míg balhitekben hitt s tajtékzott téveteg,
befonták életét vad kényszerképzetek..."

ez nincs benne szerintem egy nemzeti front számban sem.. pedig illik rájuk

aww 2010.04.11. 16:51:25

és mi az, hogy „piros-fehér csíkos zászlós banda” ?
nevezzük nevén a gyereket!

AZOK NÁCIK VOLTAK!

lc · http://cure.lap.hu/ 2010.04.11. 16:52:29

@kissbe88: Annyira jó, hogy másnak is eszébe van a Noir Desir Nem én kiáltok ! Nagy kedvencem az együttes.

kenobi 74 2010.04.11. 17:21:53

Szerintem ezek sem macskák,csak kevesen ismerik!
keseisirato.fw.hu
Hallgassatok bele,ez egy komplett rock-oratórium.(zenék címszó):):)

Koldun 2010.04.11. 17:28:26

@kenobi 74: Ja, ezt ismerem. Nem voltak rosszak, de valahogy eltűntek.

kenobi 74 2010.04.11. 17:32:50

Nem tűntek el,épp dolgoznak.Én úgy hallottam.Sztem maga a darab az egyben nagyot süt.

Koldun 2010.04.11. 17:40:23

Hú, én pár évvel ezelőtt láttam őket, talán Tatán. A zene jó volt, az előadás kevésbé. Volt ott egy túlaffektált srác, ő játszotta a költőt. Meg voltak nagymellű lányok.

anyúlontúl 2010.04.11. 18:16:17

www.youtube.com/watch?v=KHcuRsV-cJA&feature=related

Kérlek, hallgassátok meg ezt a dalt is!
Én átírnám a sorrendet!

tomcsi71 2010.04.11. 18:34:00

www.youtube.com/watch?v=V-_9nHVwmT4&feature=PlayList&p=7AF3BC439D0E656B&playnext_from=PL&playnext=1&index=37

én ezt tettem volna be a nemzeti front mellé párba... ez sem a legjobbak közül való, de van hangulata... :)

bárisnya 2010.04.11. 19:40:41

@anyúlontúl:
igen ez a klasszikus is idekívánkozik, köszi.

És a Rejtelmek szerintem kihagyhatatlan.

www.youtube.com/watch?v=z_hf-yy62SM&translated=1

Az én abszolút listámon Hobótól a Hetedik az első. Abban minden benne van annak, aki szereti József Attilát.

salander 2010.04.11. 19:52:25

József Attila - Reménytelenül
xenophobentx.uw.hu/Xenophobe_Of_NTX_-_Remenytelenul.MP3

Xenophobe of NTX - Drum & Bass feldolgozás

Ernoke 2010.04.12. 09:34:02

www.youtube.com/watch?v=QkNl7fQE-ss

óh szív nyugodj remix, egy barátom csinálta, elég jó lett.

rettentó 2010.04.12. 12:29:06

Ágnes nekem mindig kicsit olyan ákosos-művészkedős volt, de azért a lemezért megharcolt a kiadójával, ami magyar zenésznél ritka, mint a fehér holló. Aztán az EMI dobta is. Ezért becsülöm.
Egy interjúból tudom, ahogy azt is, hogy kamaszkorában J.A. volt a kedvenc költője, szóval sikerült a kamaszkori álmát keresztbe lenyomnia
a Sex Pistols "kedvenc" kiadója, az "iémáj" torkán.

camparisoda 2010.04.12. 14:11:48

Honnan vette a bátorságot Ágnes Vanilla, hogy (bár csak néhányszor, és csak icipicit, de mégis!) megváltoztassa a vers szövegét?
Nálam ez csapja ki a biztosítékot.

A poszt rispect.

darabolos pingvin 2010.04.12. 22:04:49

Talán kevesen ismerik, de szerintem az egyik legkirályabb fiatal vers megzenésitő zenekar ma a Misztrál.

itt bele lehet hallgatni a teljes zenei életműbe.

misztral.hu/online_misztral10.htm

rettentó 2010.04.13. 09:44:26

@camparisoda: Jogos a kérdés. Attila az a költő, akinél tényleg minden szó súlyos.

SassyGurl 2010.04.13. 09:58:30

Óh szív nyugodj Ágnestől....lúdbőr!

fookar 2010.04.13. 18:15:27

A legjobb a méltatlanul kevés figyelemben részesülő Szélkiáltó zenekar "Áldalak búval, vigalommal" feldolgozása.

www.youtube.com/watch?v=KHcuRsV-cJA

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása