Phat - A skorpió mérge

Phat - A skorpió mérge

2010.07.01. | B-vendégszerző

Phat nem az a típusú MC, aki a csillogást keresi a hip-hopban. Olyan hihetetlen nagy felhajtás nem is volt első nagylemeze, A Skorpió Mérge körül sem, amely április 29-én látott napvilágot. Engedtessék meg nekem egy rövid elő-összegzés: nagyon ütős, kerek egész korong lett.

Egy órányi színtiszta rap. Nem színtiszta Phat, mert eléggé sokan közreműködnek a lemezen. Ez szerintem amolyan Bloose Broavaz-os (jó) szokás. Kezdjük talán az alapokkal, a beatekkel. A gyártás leginkább a két barbárfivér nevéhez köthető, Tibbah-hoz és Deego-hoz. Egyszerű, sampler zenék, de van köztük nem egy kifejezetten hangulatos darab is. Ja igen, Saiid is készített egyet. A scratch-ekért DJ Kool Kasko volt a felelős. A mixelést Pixa végezte, profi munka. Reppel a lemezen SiskaFinuccsi kétszer, a Barbárfivérek (plusz Deego raggázik egy refrénben), DarkMark, Bankos, EssEmm és Saiid. Az esetek jelentős részében a vendégek emelik a színvonalat, sajna van 1-2 olyan sor, ami úgy kiüt a kontextusból, de összességében teljesen rendben van. FLOW! Örömmel konstatáltam, hogy (az egyébként igen különleges) jól megszokott flow-tól Phat több számban is eltér, új irányba is próbálkozik, de hogyan! Az album címadó dala például hihetetlenül elsöprő áradatként zúdul a hallójáratokba. Lehet, hogy csak én vagyok ezzel így, de Phat szövegei elsőre nem nagyon ragadnak meg az agyamban, de kisebb foszlányok annál inkább. Nem tudnám mindegyik dalról egyből megmondani, hogy pontosan miről is szólnak, de annyi apró okosság van bennük, hogy elvigyorodik tőle az ember fia. Ügyes szófordulatok, némi önirónia, őszinteség. Szimpatikus. Nem lehet elmenni szó nélkül a refrének mellett sem: megérződik, hogy sokat foglalkozott vele, így a dalok sokkal fülbemászóbbak.

Az album 2000 magyar forintért beszerezhető. Összességében pozitív élmények értek az album hallgatása során. Tetszik, hogy bár benne van a bloose-os íz, nincs benne semmilyen öncélú anyázás. Nem tudok mást mondani: nagyon őszinte.

Írta: Zaltee (vasszoli.blog.hu)
 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr862109731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aradebil 2010.07.05. 10:11:18

nekem pont azért nem jött be,mert nem hozza minden számban a szokásos igen fasza flowját:(

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása