Heidenfest metál party szeptemberben

Heidenfest metál party szeptemberben

2010.08.16. | B-vendégszerző

Szeptember 28-án a Wigwam RockPalace ad helyet a pogánymetál zenekarokat felvonultató Heidenfest partynak, a fellépők pedig olyan zenekarok, akik garantáltan életre szóló élményekkel ajándékozzák meg a hallgatóságot.

A Twilight of the Gods neve nem ismeretlen a hazai közönség számára, tavasszal a Metalfest Open Air-en már hallhattuk őket és mint Bathory-tribute zenekar a formáció öt tagja arra vállalkozott, hogy hitelesen, de tisztelettel nyúljon a kultikus előd számaihoz, ezek előadásával megőrizve azok szellemi és zenei örökségét. Aki nem ismerné (tényleg van aki nem ismeri?) a Bathory zenéjét annak csak annyit mondhatok, hogy igazi hörgős-zúzós metál a legjobbak közül.

Az est másik fő fellépője, a saját bevallása szerint folkos hősi metalt játszó finn Ensiferum, mely egyike a műfaj meghatározó zenekarainak. A sorban negyedik, legutóbbi lemezük, a From a far a jól bevált recept alapján nemcsak együtt üvöltős koncertkedvenceket, hanem szárnyaló, monumentális szerzeményeket is tartalmaz. Klasszikus metal aheavy lapokra építkeznek, zenéjükben nagy szerepet kapnak a dallamos gitár és szintetizátor szólók, de ugyancsak jellemzőek az eltorzított énekhangok is. Aki mindezt nem tudná egyben elképzelni, annak álljon itt a Battle Song melyben mindezen jellemzőket megtalálhatja:

A rettenthetetlen vikingek közé vérfrissítő kalózmetál is érkezik New Jersey-ből: a háromtagú (négy, ha a papagáj is tagnak számít) Swashbuckle minden mocskos kis apróságot tud, amit rumról, titkos kincsekről és a Karib-tengerről tudni lehet, és az Anthrax, vagy a Slayer nyomdokain haladva brutál kampókézthrash-sel szántják fel a színpadot. Jó példa erre a Scurvy Back, mely egy kellemesen sejtelmes gitárszólóval indít, de a harmincadik másodpercnél robban be az igazi ereszdelahajam örömzene.

A pogány ünnepen szintén fellépő Heidevolk kitűnik az újgenerációs volkmetal bandák dömpingjéből: holland nyelvű, torokhangokkal kísért dalaikban a skandináv ősöket idézik meg, a két tiszta énekű vokalistán és a szigorú gitármunkán túl olyan hangszereken, mint a doromb, a hegedű, vagy a kürt. Témáikat a természet, a néphagyomány és a Gelderland környéki mondakör inspirálta, koncertjeiken kardokkal, pajzsokkal és középkori öltözettel teremtenek harci hangulatot. A 2010 márciusában megjelent Uit Oude Grond lemezük első dalához, a Nehalenniához klipet is forgattak.  

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr592222910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vitzus · http://vicus.blog.hu 2010.08.18. 11:51:14

Óó ez jóóó lehet, ki kell hagynom :D Amúgy nem látom itt az Equilibrumot, ők is lesznek, nem? :D

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása