MA: a Zene Világnapja és Hangfoglalás

MA: a Zene Világnapja és Hangfoglalás

2010.10.01. | Horváth Oszkár

Október elsején ne lepődjetek meg, ha a tömegközlekedésen, az aluljáróban, utcán, lépcsőházban, vagy a munkahelyen a szomszéd szobában, esetleg a teakonyhában hangszeres ismeretlenbe, vagy ismerősbe futtok.

35 éve október 1-je a Zene Világnapja, a Mindennapi klasszikusok blogon olvashattok Yehudi Menuhin 1975-ös ENSZ köszöntőjéről, amelyben javaslatot tett arra, hogy ezen a napon ünnepeljük ezt a művészetet.

Emellett kétéves hagyomány, hogy ezen a napon a www.azenevilagnapja.org arra buzdít, vedd a kezedbe a hangszered, és vidd a tudásodat az utcára - és zenélj együtt sztárzenészekkel. Nyilván ehhez a megfelelő utcát kell választanod. Erről külön nem nyilatkoznak, de ha valaki "csak" oboázni tud, szerintem most az is belefér...

Délelőtt 11 órától egész nap ingyenes koncertek lesznek az Zeneakadémia előtti parkolóban felállított színpadon. Emellett Budapest és Pécs több pontján a legkülönbözőbb műfajokat képviselő profi zenészek töltik meg zenével a köztereket.

Én félek, hogy se egy dobcucc, se egy zongora nem lesz a hátamon, de majd valami MIDI kontrollert bedobok a táskába, és akkor magaménak is érezhetem, de utcazenélésre nem kerül sor részemről, mindenki képzelje hozzá, hogy ez vajon nekem jó, vagy a járókelőknek. :D Ha lemaradok, akkor pedig az immár ötödik alkalommal megrendezett Hangfoglaláson veszek részt október 1-3. között, akár hangszer- és hangtechnikai kiállítás formájában, akár valamelyik koncerten való részvétellel, hiszen a B-oldal a 2008-as Hangfoglalás közben indult... hoppá, ezt kicsit el is felejtettem.

Íme egy összefoglalás a Zene Világnapja eddigi pillanatairól:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr232333851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása