TOP5 Leslie Nielsen-film EVÖR

TOP5 Leslie Nielsen-film EVÖR

2010.12.01. | B-oldal

A legtöbb blogon és hírportálon november 29-én azonnal megjelent: a világ egyik legismertebb komikusa, a Csupasz Pisztoly-trilógia népszerű Frank Drebin hadnagya örökre elbúcsúzott tőlünk. Fort Lauderdale nem egy kellemetlen környék, és még decemberben is maximum hosszúujjú póló dukál, ha itt valaki tüdőgyulladást tud kapni, akkor vagy a medence körül nagyon gyorsan rohangált vizesen (reméljük!), vagy egyszerűen nagyon gyenge és öreg volt. Vagy halat vacsorázott. Reméljük, viccet tudott csinálni magából az utolsó napon, és ha mindenki sírt is, ő nevetett, és elégedetten halt meg.

Nekrológ írásban nem vagyok a legjobb, így pályafutásáról az általam legszívesebben felidézett öt filmjének felsorolásával emlékezek csak meg. A lenti listánál sokkal fontosabb az érzés, ami bennem van vele kapcsolatban. Az Airplane című komédiával, valamint a Csupasz Pisztoly-filmekkel ő és filmbeli társai olyat adtak nekem és minden filmrajongónak, mely díjakban, bevételi statisztikákban, vagy toplistán elfoglalt helyezésekben nem kifejezhető. Örökkön-örökké idézni fogjuk mondatait és megidézzük karaktereit. Van, aki tényleg nem pótolható, de nem is kell pótolni. Örökre fennmarad. Ahogy a Macskafogó esetén is, nincs az a hét, hogy Frank Drebin valamelyik mondata ne illene be valahová. "Ilyen, és ehhez hasonló dolgok foglalkoztattak akkor éjjel... és hogy hol vagyok egyáltalán?"

Minden jót, Leslie! Csak mosolygok, ha rád gondolok és ezt köszönöm neked. Fenn már tuti okoztál valami galibát, vagy már a bejáratnál leparkoltad a kukákat. Látta valaki a vezetőt? Felírta valaki a rendszámot? Nekem dolgom van... odabenn...

Küldjük neki a kerületi rendőrörs, Nordberg, Al és II. Erzsébet nevében, élete alkalmából Enrico Palazzotól a Csillagcsíkos lobogót, és mindenkinek, aki szereti!

TOP5 Leslie Nielsen-film EVÖR:

  1. Airplane! (1980)
  2. Csupasz Pisztoly sorozat (1988)
  3. Nagyon Kölönleges Ügyosztály (1982)
  4. A Poszeidon katasztrófa (1972)
  5. Sziki-szökevény (1998)

... és köszönjük Sztankay Istvánnak valamint Sinkó Lászlónak is!

KOMÁLLAK!

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr202484240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leadfoot 2010.12.01. 08:52:47

Méghogy nem tudsz nekrológot írni...

"amikor öt, tógába öltözött örült le akart szúrni egy férfit a parkban több száz ember szeme láttára, lelőttem a nyomorultakat, az az én területem!"

Köszönjük Sinkovits Imrének is a Nagyon különleges ügyosztály szinkronokat.

rettentó 2010.12.01. 09:41:21

"Vagy halat vacsorázott." :-)))

6.-ként odatenném a Drakula halott, de élvezit (az a séró!:-)).
És a Bújj, bújj ördög - hogy a felejthetők közül is említsek egy nézhető jó kis marhaságot.

rettentó 2010.12.01. 09:51:28

Na, erre nem emlékszek, de próbálok saccolni ;-)

A Drakulára visszatérve, mindig is csodálkoztam, hogy az öreg Sinkovics beválallta azt a szinkront. Volt humorérzéke.

Flankerr 2010.12.01. 10:20:18

Feltétlenül bevenném a Drágám add az Életed (Spy Hard), már csak a Weird Al Yankovits által előadott főcímdal miatt is:)
www.youtube.com/watch?v=F7KMMxAQp8I

Stoney Hill Billy 2010.12.01. 14:37:14

a Drakulásnak mindenképp lenne helye az 5ben

Viola1984 · http://retro80s90s.blog.hu 2010.12.01. 21:36:52

Imádom a filmjeit, az egyik legnagyobb nevettető volt!

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása