Tribute kivétel: Z.U.P.

Tribute kivétel: Z.U.P.

Mikor a tribute bandák szóba kerülnek (mint ahogy legutóbb a The Australian Pink Floyd esetében is) mindig érkezik 1-2 komment, miszerint "jaj minek nézzem őket, ha ők nem is az eredeti zenekar", "miért nem csinálnak ezek saját zenét", és még sorolhatnám.

Én mindig azt mondom: a jó tribute zenekarnak minden meg van bocsátva. Mitől jó? Nyilván itt is érvényesül a szubjektivitás, de az én definícióm szerint, ha egy tribute zenekar előadása alatt se nem kacagok, se nem szégyellem magam az előadó helyett, akkor már nem lehet baj. Az egyediség, amit még egy tribute zenekar is meg tud teremteni, az pedig már grátisz.

Tökéletes példa a Z.U.P. nevű banda, akiket először egy hazai tribute fesztiválon, hajnalban csíptem el a PeCsában (soksörösen). A banda repertoárja kifejezetten sokszínű, mely jelző az előadásmódjukra is alkalmazható. Ráadásul pont a 2009-es PeCsa fellépés óta indult meg a szekerük és már a hazai fesztiválszervezők sem feledkeznek meg róluk, sőt az MTV Icon szériában is megmutatták magukat.

Az alábbi videók talán titeket is meggyőznek...

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr982687356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rálf atya 2011.02.24. 21:41:31

Tudom, okoskodás, de ők inkább cover band (azaz feldolgozásokat játszanak), nem tribute band (egy banda dalait játszák, sokszor ugyanúgy öltözve, ugyanolyan hangszereken, ugyanolyan színpadképpel, stb). Mindkettő lehet fos és lehet nagyon jó is.
Mondjuk a Queen Unplugged Project-et nem tudom melyikbe sorolnám, inkább cover.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása