A Hét dala: Foo Fighters - Rope

A Hét dala: Foo Fighters - Rope

2011.03.25. | Péter Bócsi

Miért pont ez? Ha rövid válaszra vágysz, akkor leginkább azért, mert április 12-én jön a friss Foo Fighters album, a Wasting Light!

Persze, tudom kicsit hosszabban is méltatni Dave Grohl, ex-Nirvana dobost, mert nekem ez a banda mégiscsak róla szól. Szóval a csávó, mindamellett, hogy iszonyatos energiával püfölte a cájgot Kurt Cobain mögött, idővel egyre jobb énekessé, frontemberré és dalszerzővé vált, naná, hogy gitározni is tud, s mára senki se mondaná meg, hogy valójában "csak" egy dobos, azaz "majdnem zenész". Kurt tragédiája után aránylag hamar talpra állt, s bandájával azóta is töretlen fejlődést mutat. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a tény, hogy előző lemezükkel gyakorlatilag minden normális országban listákat ostromoltak (a Pretender című zseni dalt még a magyar rádiókban is el lehetett csípni). Külön szimpatikus, hogy Dave maximálisan tiszteli az "Öregeket", jó kapcsolatot ápol a Queen tagjaival, imádja Lemmyt, rajong a Led Zeppelinért, s nem tud lerohadni róla a Simmons-poló sem!

A Rope igazán fifikás, húzós, a klip is tökös. Jöhet a lemez!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr902769285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kivlov 2011.03.26. 13:39:01

Grohl óriásira nagy!
Egy Everlong akusztik...ááá...gyilkos...

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása