Filmek, amiket ajánlok 5.

Filmek, amiket ajánlok 5.

Nem kertelek, itt az újabb öt film, melyet meg kell nézni. Nincs kifogás.

Felforgatókönyv (Stranger than fiction), 2006

Nem vagyok egy nagy vígjáték rajongó, de EZ nagyon tetszett. Aki Will Ferrelltől fél, annak szólok: NYUGI. Óriási a figura, ez a film pedig nem blődli, erre Emma Thompson és Dustin Hoffman is garancia. A Ferrell által játszott karakter az egyik nap arra ébred, hogy egy belső hang minden mozdulatát és gondolatát kommentálja. A nagyobb probléma, hogy ez a hang megelőlegezi halálát, majd arra is rájön, a hang "tulajdonosa" egy írónő, ő pedig az írónő könyvének főszereplője... Napról-napra, azaz lapról-lapra közelebb kerülünk a végkifejletig.

13 (Thirteen), 2003

Lányos apukáknak kifejezetten nehéz lesz végignézni ezt a filmet, melyben a kiskorú lányok tulajdonképpen mindent kipróbálnak, amit egy szülő csak remél, hogy áááá úgyse. Nos, de.

Lapzárta - Veronica Guerin (Veronica Guerin), 2003

Írország, de nem észak-ír feszültség, hanem drog és alvilág. Cate Blanchett alakítja Veronica Guerin újságírónőt, aki - az igaz történet alapján - megpróbálja leleplezni a drogmaffiát. Szélmalomharca kilátástalan.

Intim fejlövés, 2008

Egy nap. 4 férfi. Mind a 4 a night clubban köt ki. De hogy kerültek oda? Középpontban: a szex. Magyar. Jó.

Mesterdetektív (Sleuth), 2007

Kenneth Branagh kurvajó kamaradrámája Michael Cain-nel és Jude Law-val. A színpadi műből adaptált filmben a 2 férfi játszmáját látjuk. A játszma tétje és várható kimenetele folyamatosan változik, de tény, a fiatal férfi az idősebb férfi asszonyának szeretője. Szerva itt, csere ott. (A film eredeti verziójában Michael Caine játszotta a fiatal férfi szerepét!)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr722862651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

totyizselé 2011.04.30. 08:51:57

Hátizé...
Nem ide kéne írnom, de mindegy.

Megnéztem az Oldboyt. Igaz, hogy 3 részletben, nehezen emésztettem. De most befejezte, és fekszem a padlón. Atyaég, mekkora film...!!!

nikodémus 2011.05.01. 20:35:30

"(A film eredeti verziójában Michael Caine játszotta a fiatal férfi szerepét!)"

És az sokkal jobb is lett, mint ez.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása