Acélvárosi hiphop: az Eleven új klipje

Acélvárosi hiphop: az Eleven új klipje

2011.05.27. | Horváth Oszkár

Megint valami, ami alulról jön, és reméljük, úgy megy el mellettünk felfelé, hogy csíkot is elfelejt húzni. Az Eleven (10+1) Dunaújváros központú formáció, a posztokat nem bonyolítják különböző hangszerekkel: mindenki MC. És ennek megfelelően mindenkiből ömlik is a szó, sok félkész és befejezett felvételbe bele tudtam hallgatni tőlük, jobbnál jobb alapok, egymásra épülő szövegrészek, négy különböző hang, egyenként saját stílus, de nem ütnek el szögesen egymástól. Összeáll az egész, pont olyan, amit aztán 2-3 évig nézek, hogy mikor jönnek már fellépni, mert oda akarok állni +1-nek bólogatni. Ahhoz értek...

Az előző klip, a Szakadatlan "low budget" jelölővel került fel a YouTube-ra, ahhoz képest ezt sem uniós pénzből intézték, ami kesben hiányzik, azt munkában tették bele. A klipen megjelenő MC-k sorban, a kiírás szerint: Joe, Atesh, Paths és Yashyma. Nagydarab Adamis Annák beépített hangszóróval. És az erősítő nem a hangszóró elé, hanem még a szöveg elé van bekötve: néhány soronként szépen felüti a fejét egy-egy életkép az átlagember átlagos napjából. Ez nem a seggrázóknak szól a kölcsönkért autókkal.

Az ilyen kezdeményezés az, ami vinni tudja valamire: 2 klip a semmiből, tervek, nyomulás, side-projektek, heti szinten történik valami. Amint a srácok összetartás-alapú labelén, a wandallz.hu oldalon látható, szinte bármilyen kombinációban alkotnak egy-egy külön formációt, vagy egyenesen zenekart, az a minimum benyomás, hogy ez több, mint hobbi. Az Eleven szépen megjátssza az elnevezés mögötti koncepciót, sokszor jön a szövegekben a 10+1, jól visszajön a logógrafikában, és nem mellesleg 2011. július 11-ére ígérik a "Tízpluszegy" című albumot, amit saját kiadásban, mint az állat tolnak előre, és egyre több szám készül el, különböző forrásból származó alapokra. A Visszhang alapja Jay Bras, a klipverzió keverését Dj Nice végezte.

Az Eleven szombat este (2011. május 28-án) a Hősök előtt, a dunaújvárosi Terminál Bárban lesz terepen, aztán legközelebb június 4-én a hozzájuk hasonlóan feltörekvő magyar márka, a MATRA Skateboards saját gördeszkaversenyén villantanak egy kis eleven hiphop kultúrát az eleve_ hiphop kultúrába. Kép a képben. Hogy utána mi van, az azon a zizegésen múlik, amit ti intéztek. Én előttük baráti alapon, veszem a kalapom - le, és ne mondjam kétszer: lájk, copy, paste, share.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr762935887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Buszos Karesz 2011.05.27. 13:17:49

fasza! Jay Bras jön föl, mint a kibaszott higany!

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása