Interjú: DeViszont

Interjú: DeViszont

B-oldal: Kérlek, mutassátok be a zenekart a B-oldal olvasóinak!

DeViszont: Tulajdonképpen nem különösebben térünk el a világ legtöbb zenekarától, mi is dalokat írunk és játszunk el. Ami viszont lényeges, hogy DeViszont számokat, ez pedig meglehetősen kevés bandáról mondható el, főleg a Távol-Keleti országokban és Kongóban.
A stílusunk besorolásával tapasztalataink alapján bárki más könnyebben boldogul nálunk, de elvétve akad próbálkozás amire kénytelenek vagyunk bólogatni. Ilyen pl. a funk-rock, a rock, és kicsit az eskimo-trash-subpop. Zenekarilag legutóbb talán a progresszív-popot emlegettük. De mindegy is. Szerintünk optimális esetben a műfaji besorolás vakvágány, alapvetően inkább az a lényeg, hogy olyan zenét szeretünk csinálni, amitől jól érezzük magunkat. Persze nem vesszük zokon, ha mások is így vannak a végeredménnyel.
Szerencsére nem ismernek sokan minket személyesen, ezért eddig rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk, ezekkel szívesen hencegünk is. Egyik ilyen az International Live Awards 2009 nemzetközi tehetségkutatón magyar bandaként hazahozott 2. helyezésünk, hogy voltunk egy nyuszilányos werk-film aláfestő zenéje, a koncertjeink sikere illetve hogy a múltkor egészen ehető rántottát csináltunk. És kicsit ide lehetne sorolni a rajtunk fürtökben lógó lányokat is, ha lennének. Maradi módon alapvetően mégis a zene öröméért csináljuk.
Összességében jó móka minden ami ezzel jár, bár egyelőre a koncertszervezősditől a promóciós feladatokig minden járulékos feladat ránk hárul, így sokszor nincs aki etesse az állatokat. Viszont így külön öröm ha sikerül összehozni egy jó videoklipet, egy fotósorozatot vagy bármit, hiszen tudjuk hogy mindent önerőből értünk el. Tökéletes példa erre - bár nem mi és nem önerőből értük el- a Zagyva Zoli barátunk által készített 320 koncertvideónk, amelyet 2 hét alatt több mint 1100-an néztek meg a YouTube-on.

B-oldal: Mi a helyzet albumfronton?

DeViszont: Az állandó szponzorkeresést leszámítva jól áll a szénánk. Két év után úgy fest, kialakult egy véglegesnek tűnő felállás, -ami nem hátrány-, és terveink szerint ezt a hányattatott időszakot zárja majd le a pár hete szerzői kiadásban és kis példányszámban megjelent kislemezünk, (hallgatható, letölthető: www.deviszont.bandcamp.com) valamint a legkorábban ősszel napvilágot látó nagylemez, melynek 13 számán már dolgozunk a miskolci HangArt stúdióban. Ezúton üzenjük minden kiadónak, hogy türelem....

B-oldal: Mi a TOP5 előadó, zenekar aki hatással volt rátok?

DeViszont: Mindenkitől lopunk, aki szerintünk jó zenét csinál vagy csinált. Az a biztos. Egymás előtt pedig csak a DeViszontot dicsérjük abból nem is lehet nagy baj, és a munkamorálra is jótékony hatással van. De azt pl sosem firtatjuk melyikőnk mit hallgat civilben arra talán még a zenekar is rámenne. :)

B-oldal: A közeljövőben hol láthat titeket a közönség, melynek megtetszik a bemutatkozó nótátok?

DeViszont: Ha bárkinek megtetszik, annak kifejezetten jó hír, hogy a többi is ilyen, sőt sokkal jobb! :) Csekély informatikai tudással megtalálhatóak vagyunk a Facebook-on, ahol folyamatosan hírt adunk a koncertdátumokról, magunkról, lehet velünk mindenféléről beszélgetni, és egy rakás érdekes és érdektelen dolgot posztolunk állandóan, mindig. Az biztos, hogy a stúdiózás után sem ülünk majd a babérjainkon. A folyamatos miskolci koncertezés mellett (pl. a Corner Stage café-ban) pedig előreláthatólag lesz jó néhány közös bulink pár haverzenekarral (Kipu, Kisavas, Romanek Airlines... satöbbi). A koncerteket amúgy nagyon szeretjük, néha jobban mint a finom ételeket, de nem mindig.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr702947369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása