Nyerj jegyet: Frászkarika 3D

Nyerj jegyet: Frászkarika 3D

2011.08.14. | Horváth Oszkár

Megvan az a korszak, amikor a horrorfilmeket meséltük egymásnak? Ú, és képzeld, a végén a csávó a levágott keze helyére tett a láncfűrészt, vagy a fűnyíró aljával kaszabolta a népeket. Ugye a The Evil Dead (1981, r: Sam Raimi), és a Hullajó (1992, r: Peter Jackson) meghatározó emlékek.

Erre a hangulatra lehet most ingyen befizetni: NYERJ JEGYET A BLOG.HU-VAL A FRÁSZKARIKA 3D SZERDAI VETÍTÉSÉRE! Konkrétan a Blog.hu Facebook profilképe alatti Frászkarika játék appal tudtok belekeveredni egy szerda esti mozizásba.

A 80-as években félidőben jelent meg a Frászkarika (1985, r: Tom Holland). Ugye Holland sem kispályás, neki köszönhetjük Chuckie-t (Gyerekjáték), a Mesék a kriptából sorozatot, és nem egy Stephen King adaptációt.

Csak hogy meglegyen a gyűrűkurás kapcsolódás (ha már Peter Jackson): az öreg Szarumán látszik egy pillanatra az 1985-ös Frászkarikában, a tévében egyik Drakula filmjében látható. Volt neki vagy 8-10 a hatvanas és hetvenes években, amilyen jóképű.

FRÁSZKARIKA 3D Colin Farrellel dobja fel a vámpír szomszéd szerepét. Szóval csajok! Itt a jócsávó, akinek nem félfamentes rajzlap a bőre színe. Mondjuk mióta késes orosz rosszfiú volt a szibériából szökős The Way Backben, nem tudom hová tenni a csávót. A film magyar szlogenje hozzátesz a dologhoz: "A gonosz a szomszédba költözött." Mind postacímét, mind lelkét illetően :) Praktikus nyelvi fondorlat... szinkronizált a film, ami remélhetőleg dob rá úgy, mint az Amerikai Pitére, hiszen nem egy művészfilmről van szó, hanem egy szórakoztató gimis horrorról.

Kicsit talán ezek miatt a kaszabolós filmek miatt gondolják sokan, hogy a horror hülye műfaj, holott szó nincs erről. Igazi szemellenzős hozzáállás, ezért is szoktam mondani: "egy történet szörnyekkel a múltban: fantasy. A jövőben: sci-fi. Csak akkor horror, ha a jelenben játszódik." Mert attól fosol... A horror-rajongók tudják, mi fán terem ennek a műfajnak az értékelése, és amikor a horror belép a zombik közé, vagy a gimibe, pontosan tudják, hogy nem ezen áll vagy bukik a műfaj renoméja, hanem egy kukoricaevési feladatról van szó. És az igazán pedáns néző azt is meg tudja csinálni.

A film bloghus vetítése a Mammutban lesz augusztus 17-én, este 8 órakor. A nem bloghus vetítései pedig utána, follllllyamatosan. Jegynyerés pedig a bloghu fácséján, amit nagyon európai volna belájkolnod, ha még nem tetted »

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr1003151419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása