Új Queen-könyv jelent meg magyarul

Új Queen-könyv jelent meg magyarul

Valószínűleg nagy bajban lennék, ha fel kéne sorolnom, hogy egyik kedvenc együttesemmel kapcsolatban hány könyv jelent meg, ugyanakkor, ha azt kérdezitek, hogy melyik az egyik legjobb, akkor most már könnyen tudok válaszolni.

A zenekar 40. születésnapjára Magyarországon is megjelent a "rock koronázatlan királyainak teljes, képekkel illusztrált története", ami talán az első olyan könyv, mely lefedi a banda teljes életművét a Smile zenekartól kezdve a Queen+Paul Rodgers formációig. A könyv szerzője sem akárki, Phil Sutcliffe, a londoni szabadúszó újságíró, aki 1974 óta publikál a rock műfajában, olyan legendás előadók közelébe férkőzhetett, mint Paul McCartney, Paul Simon, Bruce Springsteen, a Pink Floyd, Kate Bush, a Radiohead, a Nirvana, vagy éppen Nick Cave.

A könyv sikerrel ugrotta át az általam támasztott képzeletbeli lécet, hiszen egyszerre dokumentarista (megfelelő részletességig, szóval nem annyira "sziszifuszi", mint a Led Zep könyv), kellően "sztorizós" és csodálatos képek tömkelegét tartalmazza. Az életmű taglalása mellett a könyv a Queen összes stúdió- és koncertalbumáról tartalmaz rövid ismertetőt, de az igazi erénye két dologban rejlik:

  • könyvben számtalan, a világ minden részéről összegyűjtött plakátról, szórólapról, backstage-belépőről, jegyről, pólóról, nagy- és kislemezről készült felvételt láthat az érdeklődő,
  • valamint olyan "belsős" emberek mesélik el személyes történeteiket, mint a Queen legrégebbi road-ja, Peter Hince, vagy Reinhold Mack hangmérnök.

A külcsínében is szép könyv igencsak méretes, mégis letehetetlen, olvasmányos, így a nem annyira elvakult rajongók, zeneszeretők számára is érdekes darab lehet. Bár még nem járunk a nagy ajándékszezon közepén, de azt gondolom, e könyv saját felhasználásra és ajándéknak is tökéletes választás, így a karácsonyi bevásárló listára már most felírható.

A könyvért köszönet a Cartaphilus kiadónak!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr973015020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása