Kodály-method

Kodály-method

2011.11.12. | Horváth Oszkár

Szerdán (11.09) jelent meg a Recorder blogon egy Zagar klip a kodaly-method.com-ról, és nem is értettem, mi történik: négy kegyetlenül jó videó van fent az oldalon, az előadók Akkezdet Phiai, Volkov Sister, Zagar és a Turbo. Nézem a facebookon, 4 órája posztolták ki a videókat, nem is értem, hogy erről miért nem tudtam, és miért nem tud mindenki róla, annyira jók a videók.

Úgyhogy annyit tudok tenni, hogy jelzem, hogy ez létezik, és nagyon tetszik. Hasonlót kezdtünk el 2 éve B-oldal.tv néven, valami olyasmi céllal, hogy ha nem is pályázati forrásból, de emberszabású áron csináljunk videót olyan zenészeknek, akiknek még nincs olyan próblémája, hogy "fú most melyik videómat töltsem fel a youtube-ra". Nem tudom, hogy a Kodály method alkotóit, az egyébként komolyabb filmes babérokat is birtokló Szimler Bálint rendezőt, Rév Marcell operatőrt és a velük dolgozókat mi motiválta, de jó az egész. A Recorder blogban a Zagar Never the same című számához készült videó jelent meg, nagyon jó a helyszín és a hangulet - ebben a posztban olvasható pár szó a célokról: "A Kodály-Method célja, hogy a felvételek mind zeneileg, mind képileg exkluzívak, egyszerűek, és egyszeriek legyenek, az interpretáció különlegességére helyezve a hangsúlyt. Zenei élményeket támogatunk meg adekvát vizuális ötletekkel, egyúttal igyekszünk minden előadónak/zenekarnak a személyes oldalára fókuszálni."

Az elnevezésen külön megfeküdtem, mert jó, ismert, .com végződés, az exportra érdemes zenéket ez a körítés szerintem szépen meglökheti. És ha megfigyelitek, a weboldal nyelve meghatározhatatlan: a menüpontok angolul vannak, de nincs rizsa, nincs szöveg, nem várja el, hogy bővebben foglalkozz velük, mint kellene, ezeket a videókat csináltuk, tessék élvezni. Turbo:

Kíváncsi voltam, milyen feltételek szerint választják ki a következő zenekarokat, támogatásból működik-e, vagy valójában vállalkozásként, és ha utóbbi, akkor annak mik a feltételei.

UPDATE: Rév Marcell megkeresett, hogy a kérdéseim meg legyenek válaszolva: főleg Szimler Bálint és Marcell ízlése alapján válogatnak, és persze aszerint, hogy épp ki van számukra szem előtt. A következő videó november 22-én kerül fel az oldalra, két külföldi előadóról van szó, akikkel még a Sziget alatt dolgoztak. Később is az a terv, hogy vegyesen lesznek külföldi és magyar előadók.

Jelenleg a Kodály-method privát vállalkozásuk, ami azt jelenti, hogy lelkesedésből csinálják, a saját költségükön és mások szívességeinek segítségével. Hosszú távon azonban szükségük lesz támogató(k)ra, mert nem fogják a gyártást ebben az iramban győzni. Muhi Andás Pires a projekt producere, ő próbál cégeket bevonni a videókészítés támogatásába - ezúton üzenem, hogy amennyiben valaki éppen olyan cég képviselőjének érzi magát, akinek az a sorsa, hogy támogassa ilyen videók elkészülését, őt keresse.

Nagyon tudok örülni az ilyesminek. Zagar:

Zagar - Never the same from Kodály Method on Vimeo.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr83366475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása