Peter Kruder a DiVinoban - MI?!

Peter Kruder a DiVinoban - MI?!

2012.05.20. | Horváth Oszkár

Többek közt pl. a RitmOnline-on lehetett olvasni, hogy Peter Kruder kisebb közönségnek fog zenélni, és a felvételt a Magyar Rádió később leadja. A felvételt még keressük :) A bulira viszont eljutottunk a DiVino borbárba, és a bulit megelőző sajtótájékoztatóra is. Kíváncsiak voltunk, mi a kislétszámú buli, és milyen céllal, főleg miután a stílusteremtő DJ a 2010-es VOLT fesztivál legütősebb előadását produkálta. Mint megtudtuk, Kruder az Osztrák Turisztikai Hivatal vendége volt, ahogy egyébként mindannyian.

Bécsre úgy gondolunk, mint a klasszikus zene fellegvárára, Ausztriára turisztikai szempontból leginkább síelőhelyként, esetleg karácsony előtti shopping útvonalként. Meg persze a Commodore és a hűtőszekrény :) Ugyanakkor rengeteg fiatal keresi fel nyáron is a várost, egyedülálló éjszakai élettel rendelkezik, virágzik az elektronikus zene, és míg máshol 10% az underground felhozatalt kínáló helyek száma, Kruder szerint Bécsben ez 40%. Tehát amiért még 25 fölött is rajongani lehet: mindig újat hallani, és nem megragadni valami gimis romantikában.

Ugyanebből a célból Dubajban, Moszkvában, Rómában és Pekingben is fellépett már az emberünk. Bécsnek jó referencia, hogy Berlinből és Londonból is érkeznek fiatalok, az elmúlt 3-4 generáció alatt teljesen normálissá vált a városi turizmus Európán belül, és lássuk be, tényleg nem ugyanaz való a 60-asoknak, mint a 20-30 éveseknek.

Krudert kérdeztük a bulizási szokásokról, próbáltuk kihúzni, hogy mibe fáj egy este. 1 körül kezdenek a bulik a városban, környéktől függ, vannak nagyon szigorúan ellenőrzött helyszínek, de némelyik a szabályozás ellenére is állandóan nyitva van és működik. 10-15-20 EUR egy klubbelépő, de 10 alatt a tipikus. Autóval 2 óra odaérni, gasztronómiai szempontból jutányosnak mondható a város, egy jó bécsiszelet/sör kombóba már 10-12 Euroért is be lehet csúszni. Azt nem biztos, hogy tudják, hogy mi nem buli elé, hanem mögé esszük és zsömlében! A DJ saját ajánlása alapján a Flex klubot és a Grelle Forelle nevű új helyet érdemes felkeresni.

És akkor az estéről: Krudernek délután 5-kor még fogalma nem volt, hogy este mit fog játszani. Minden zenéje nála van a laptopján, hangkártyát hord magával, és ahogy elnéztük, a keverőt és a lemezjátszókat a helyszín biztosította, a DJ táskából pedig Serato timecode bakelitek kerültek elő. Az este nagy része nyugodt, 90-es évek végét idéző house zenékkel telt, minimális vokállal, abszolút klubzenék, amik előremutattak, nem azok, amikre húszévesként buliztunk. 3 és fél órás szett volt, párszor még az alapterületét és hétköznapi berendezkedést nézve családiasnak számító borbár is szépen beindult. A családias persze szubjektív megítélés, mert minden jel arra mutat, hogy ha nem ültetett rendezvényről van szó, 150 ember elfér a DiVinoban és az előterében, és hát meg is őrültem volna, ha ülve kell hallgatni. A DJ éjfél körül gyalog a csajával sétált el a Szt. István térről az Erzsébet téri szállása felé, ami az érkezéskori celebhegyekkel szemben már egy őszinte pillanat, és valamikor 2 körül a még mindig ott tartózkodókkal már szerintem nagyon jó barátok voltunk. :) A vendég bécsi borászat Weingut Christ boraiból diktáltunk magunkba, nem véletlenül, és nem is hiába.

Jó volt látni a csávót játszani, nagyon szerény figurának tűnt, és bennsőséges kis vendégség volt, de hiányoztatok. Mármint a közönség, nem állítom, hogy ezrek kíváncsiak rá, de 1000 körüli házat megtöltene, és jobban esik úgy hallgatni, hogy körülvesz annyi ember, aki hétköznap egyébként már zavarna, és tátott szájjal bámulhatom a szettekhez készített vizuált is. Remélem, jövőre benéz valami fesztre.

A fotót Simon Iddol Tumblrjéről nyúltuk - ezek szerint ott volt az APC is, de nem láttuk a tömegből kimagasodó hosszú hajú figurát :)

A szervezők fotói: http://www.flickr.com/photos/noguchi/sets/72157629754954214/

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr754514913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása