Fülöp atya mindig Fülöp atya marad

Fülöp atya mindig Fülöp atya marad

2013.03.04. | Horváth Oszkár

jobor.jpg2008 őszén indult a B-oldal, és az azóta eltelt 4.5 évben a megújulás mindig inkább tartalmi volt: többször örömmel láttuk vendégszerzők hosszú sorát, aztán videókat gyártottunk, rovatokat mertünk nyitni, zárni, és amit ugye ezekkel illik tenni: folytatni. De ami a külsőt illeti, a király új ruhája volt csak a miénk, a láthatatlan kelme, amit minden évben ráhúztunk ugyanarra az öreg Stevie Wonderre.

Mától felpróbálunk egy új ruhát, és köszönetet mondunk érte.

ujb2.jpgElső sorban az emotions online ügynökségnek, akik már a B-oldal előtt is nagy cégeket szolgáltak ki, mégsem felejtették el, hogy WordPress fejlesztők, és ezért a munkájuk során számos olyan eszközt használnak, amit a blogszférának köszönhetnek. Úgyhogy tavaly nekiálltak, rajzolgattak, építgettek, és egy másik domainen összeraktak egy olyan új B-oldalt, ami cseppet sem emlékeztet egyik alap sablonra sem.

Hasonló hálával fordulunk az Index és a blog.hu csapata felé, akik végül ezt a dizájnt átépítették és a blog.hu rendszerére alkalmazták, élen Cadix Laci vasakaratával, akinek egyáltalán köszönhetjük, hogy a B-oldal az első 60 kiemelt bloggal együtt a mai napig a CEMP Premium Selectionben kínált felületek része, és mint ilyen, számíthatott némi szaktudásra és segítségre a bloghu csapat részéről.

Áttekintés

Volt 1-2 elkóricálásunk, amelyek kaptak új ruhát, talán ezért jártunk idági pucéran.

A helyzet az, hogy mi is próbáltunk blogokat összefogni, és közösen hirdetőket szerezni, 2009 és 2011 között ezt tettük Bedia Online Media néven, néhány jó kampánnyal, de nem tudtunk tartósan hirdetőket produkálni annak a közel 70 remek blognak, akikkel összefogtunk, pedig a próbálkozás már médiaórák témája volt a közgázon. Valakinek pedig ezt meg kellett lépnie, mert olyan nincs, hogy emberek évekig szórakoztatnak másokat, és ez hobbi maradjon. 2011 óta ezt a szerepet tölti be a CEMP Premium Selection, amin keresztül a B-oldalon is néha futnak kiemelt hirdetések.

ujb1.jpg2009-ben elkezdtünk low budget klipeket készíteni, főleg koncerteken, ahol egyébként is jó fények vannak. Fillérekért készült el néhány formáció egy-egy videója, például a Random Trip, a Turbo, Laár András, a Barabás Lőrinc Eklektric vagy Bobafett egy-egy klipje. Aztán új tapasztalatok, új technikai eszközök, új szakmai kapcsolatok találtak meg, és egyre inkább online videókat, 2-3 perces imázsfilmeket, olcsóbb reklámfilmeket kezdtünk gyártani, míg végül a komoly érdeklődők és technikai igények miatt kinyargaltunk a low budgetből, és 2012 óta a volt B-oldal.tv céggé alakult, és Funky Frame Productions néven továbbra is tartalmat gyárt. Olyan, mint a blogolás, csak filmre megy... örülünk, hogy sikerült a munkánkat is belekeverni a blogolásba, a blogolást pedig a munkánkba, és a mai napig kapaszkodunk ebbe az élménybe, és vigyorgunk.

Szintén 2009-ben úgy éreztük, indulunk a Goldenblogon, és legnagyobb meglepetésünkre a "Mainstream" kategóriába sorolták az oldalt a szervezők, mert valóban ismertnek gondolták. Végül a 11-edik legjobb mainstream blogként végzett, közvetlenül Tóta W. blogja után, és a Webisztán előtt, ami tök jól esett, és ez aztán tényleg nem egy érdemkereszt, ez az olvasói szavazatok eredménye. 2010-ben már a Bünti nevű társadalmi paradicsomdobáló és anyázóblogunkat vittük, ez 2. lett a Komplex kategóriában, és sajnos több energiánk nem maradt rá, pedig a csapat nagyobb volt, ez is mutatja, milyen jó dolog, ha egy blog 4-5-6 évig képes érdeklődést mutatni saját témája iránt, és nagyon köszönjük, hogy az olvasottság, a témák, a zenészek és filmesek, néha a hirdetők, vagy a blog.hu csapat bizalma elég inputot adott ahhoz, hogy mindig maradjon lelkesedés. Ezt a célt szolgálja az új ruha is. 2011-ben már a Hetedik sor Goldenblog helyezése mellett kampányoltunk, mert szeretjük, és örülünk a jó minőségű tartalomnak. A B-oldal volt az első zenei témájú oldal, ami rendszeresen küzdötte magát címlapra, hetekkel a Lángoló Gitárok indulása előtt, és mára már a Recorder is ott süvít, nem beszélve a számtalan szűkebben tematizált sikeres blogról, mint az APC vagy a MIDI.

ujb3.jpg2010-ben jártunk talán a legtöbb zenei fesztiválon, közel 15 különböző nagyrendezvényen. Ezt részben előbb a Heineken, majd később a Borsodi zenei szponzorációjának köszönhetjük, nélkülük az életben nem jutottunk volna el mindenhová. Előbbi részére hirdetési felület voltunk az egyik évben, és 2 évig igyekeztünk minél több cikkel követni legfontosabb támogatott fesztiváljukat. Utóbbi 2010-ben jóformán a zenei fesztiválok főtámogatója volt, és a B-oldal forgatta le minden fesztivál rövid összefoglaló filmjét. Mostanában újra inkább a foci a téma, de a Balaton Soundra továbbra is számíthatunk, és a másik cég részéről a Hegyalja továbbra is támogatásukat élvezi, ahol azóta is minden évben forgatunk belső célokra kisfilmet, persze most már Funky Frame néven.

Én valahogy 2010 körül kezdtem egyre kevesebb cikket írni, de gazdája és alkotója vagyok ennek az oldalnak, még akkor is, ha Interstellar Overdrive azóta átlépte a 3-szoros szorzót, ami az irományaink számát illeti, és ezzel a "Tiszta udvar, rendes ház" és "Gondos bocs" táblákat egyaránt kiérdemelte.

2011-ben egy éjszakára megőrültünk, és reggelre elkészült az Önök kérték, amin ma is percekig tudunk nevetni. A közzétételekor a tumblr felkapottságnak köszönhetően egy nap alatt mintegy 70.000 látogatót fogadott, aztán el is feledtük. De bármikor érdemes elővenni, ha elfogy a hülyeség, mert annyi anyag van benne a véletlengenerátorhoz, hogy mindig tud újat mutatni.

Fülöp atya mindig Fülöp atya marad

ujb4.jpgSzóval a két Finucci végre hozzánk is eljutott, és varrt ránk valamit. Még ha első ránézésre úgy is ál, mint a bíborosi hacuka Néri Szent Fülöpnek. Talán nem dobjuk le, és talán így is lesz, aki hozzánkszalad. A blogot már jóval ritkábban hajtja a nosztalgia és a gyerekkori közös élmények, mint az első két vében, és jóval több a filmes vonatkozás. A pozitív hozzáállás azonban marad, és megtartjuk a negatív kritikát olyan alkalmakra, amikor senki nem mer szólni, és valakinek ki kell mondania, hogy mi például nem szeretjük. Más esetben csak azért, hogy ciccegjünk, köpködjünk, emelkedett ízlésvilágunk szobrához újabb kilókat tapasszunk, vagy felvegyük a filléres gázsit az amúgy is ingyen kapott koncertélményért, nem fogunk nyafogni. Maradjatok velünk, itt és a Facebookon, mi még nem megyünk sehova.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr155094873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flankerr 2013.03.04. 20:56:47

Bejön az új ruha, szeretem a kéket..:)

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása