Így megy a magyar rap a franciáknál: streetROYAL

Így megy a magyar rap a franciáknál: streetROYAL

2013.03.26. | Horváth Oszkár

europe-du-hip-hop-cover.pngTavaly a streetROYAL csapata (Athome, Back és Sima) kilátogattak Franciaországba egy hosszúhétvégére. Nem a klasszikus wellness-csomag, medence, szoba reggelivel, és csoki a párnán, inkább amolyan alkotótábor szerű eseményt hoztak össze ottani hiphop fanatikusok. Néhány nap alatt nagyon sok együttműködés született, felfújtak pár száz négyzetméter graffitit, alapokat cseréltek, freesyle-oztak, egymás zenéibe rappeltek újonnan megírt sorokat, és az egész tevékenyésget olyan jól videodokumentálták, hogy már nem lehet tudni, hányadik YouTube-ra feltöltött klip kerül elő belőle.

Koncentrálva azokra, amelyekben a mi fiainik is ott vannak, kezdem mindjárt a legmenőbbel, Europe du Hip Hop 2 - Official video 2012, ez nagyjából egy hónapja készült el:

És van még ott, ahonnan ez jött. Mondom sorban:

- 2012.10.25-én került fel ez a klip, streetROYAL / DLC / Contratakerz - Nous sommes les mêmes, magyar részek mindjárt az elején (0:37), egészen 1:39-ig.

europe-du-hip-hop-fujas.jpg

- 2012.12.17-én a streetROYAL, El Kasper & Vesty (CONTRATAKERZ) - Freestyle mutatvány lett publikus, ez nem stúdióban kevert cucc, egyszerűen pár sort rárappelnek arra az alapra, amivel a magyar csapat a tavalyi Pilvakeren indult, és tavaly májusban Szeptember végén címmel fel is került klip formában a YouTube-ra.

- 2013.01.20-án a látszólag a magyarokkal legjobb "butiful frensipet" ápoló csapat, a Contratakerz feltöltött egy új tracket, ismét rengeteg résztvevővel, magyar részek 3:05-től: EUROPE DU HIP HOP - Le Time (Puzzle 10, Contratakerz, Till ill, streetROYAL, Simdal, Abba Lang), de itt is van minden, német, francia, világbéke.

Aki talál még, jelezze. Néha egyébként nem fér a fejembe, hogy lehet egy év alatt ennyi klipet összehozni, konkrétan a streetBOMB (streetROYAL, Eckü, Funktasztikus) volt szerintem a legnagyobb magyar császárság tavaly, és az már a ki tudja hányadik youtube feltöltés volt a rap csapattól. Ami vigasztal, hogy most már 2013 van, újraindult a számláló, lehet reménykedni, hogy nem kell a föld alá bújnom, amiért mások 10x annyit letesznek az asztalra egy évben, de sanszos, hogy megmarad a lendület, hiszen alig több mint egy hete jelent meg a legújabb klip, a Menedék című számhoz:

Ahogy Doki mondja a Vissza a jövőbe II-ben, "bár a posta volna olyan megbízható, mint a meteorológia", azt kell mondjam, bárcsak videókban ilyen termékeny lenne minden olyan zenekar, akiket az elmúlt pár évben szerettünk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr915166720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása