Interjú: aJna

Interjú: aJna

B-oldal: Mutatkozzatok be a B-oldal olvasóinak!

Üdvözlünk minden B-oldal olvasót, mi az aJna zenekar vagyunk Kondorosról! Piller György, basszusgitáros és Ulhjár Szabolcs, gitáros és Altmann János dobos, aki sajnos most nincs gépközelben így csak ketten válaszolunk a kérdésekre!
Gyuri: - Maga az aJna zenekar 2010 óta létezik, de jóval régebbre nyúlik a múltja, amikor én még nem is ismertem a többieket. Vagyis a Janit ismertem, mert egy középiskolába jártunk, de a zenei dolgaikról semmit nem tudtam, azt hiszem erről a Szabi többet tud mondani. Alapvetően egy elég nehezen behatárolható, beskatulyázható zenét játszunk, amit mi magunk közt instrumentális fúziónak hívunk, de csak azért, hogy valamit tudjunk mondani a "ti milyen zenét játszatok?" kérdésre.
Szabi: - Janival mi már kamaszkorunkban is zenéltünk együtt, azután ilyen olyan okokból szétszéledt a társaság, végül 2008-ban Jani, rá egy évre én is hazaköltöztem, és egy pár hónap után elhatároztuk, hogy akkor megpróbálunk valami komolyabb dolgot csinálni. Elkezdünk számokat írni azután Gyuri is becsatlakozott és azóta így élünk boldogan...

B-oldal: Mi a helyzet albumfronton?

Szabi: - Még 2011-ben készítettünk egy demót, amin az akkor meglévő hat számunk szerepel. Rendes albumunk még nincs, de a számok újbóli felvétele és keverése jelenleg is zajlik, ezt házon belül csináljuk, hiszen a különböző DAW-ok és egyáltalán a digitális technika elterjedésével ma már nem feltétlenül szükséges stúdióba vonulni egy-egy jó minőségű felvétel elkészítéséhez. Mondjuk ha ehhez hozzávesszük az internetes kultúra mai állapotát, azt hiszem klasszikus értelemben vett lemezünk nem is lesz, ha elkészül egy-egy szám azt közzétesszük és aki akarja letölti.

B-oldal: Mi a TOP5 előadó / zenekar, mely hatással volt rátok?

Gyuri: - Ez a Top 5-öt nálunk elég nehéz szerintem összeszedni, mert elég tág az ízlésünk, ráadásul nem is egyforma. Janival sok a közös pont, Szabi lóg ki jobban köztünk ebben. Jómagam vagy százezer évvel ezelőtt, még nagy rap rajongó voltam, de aztán, ahogy mondani szokták, beszippantott a metál. Sokáig szerettem az akkoriban divatosabb nu-metál vonalat. Korn, Rage Against The Machine, Staind, stb. Aztán jött a zenélés, és egyre nyitottabb lettem, jött a Primus meg a Tool, amit még Jani mutatott a suliban, és onnantól kezdve egyszerűen nem bírtam mást hallgatni. Az AEnima lemezüket már biztos több százszor végighallgattam. Ha top 5-öt nem is tudnánk összehozni, de a No. 1 ami közös bennünk, az a Tool. Ma már egyébként nagyon sokfajta muzsikát hallgatok, de főleg a progresszív és post vonalról kerülnek ki az újabb kedvencek, na meg persze a matek oldalról, mint a Meshuggah vagy a Periphery. Megrögzötten halmozom a kevésbé ismert zenekarok albumait is. Annyira tele vagyok zenével, hogy néha csak nézem a lejátszóban a nevet, de gőzöm nincs mi az, még csak nem is ismerős, de ha elindítom akkor tetszik, szóval csak nem véletlen van az ott. Szemét dolog ez az internet :)
Szabi: - Hogy mi befolyásolja az embert, azt igen nehéz megmondani mivel apám válogatás kazettái a 80-as évek slágereivel nyilván komoly hatással voltak rám, de ha tudatos választásról kell beszélni, és olyan előadókról, illetve lemezekről, akiket, amiket a mai napig hallgatok akkor a Tool-tól az  Aenima, a RHCP Blood sugar sex magik lemeze, azután az Orbital dolgai később Suzanne Vega, meg a Dredg stb.stb...

B-oldal: A közeljövőben hol láthat titeket a közönség?

Gyuri: - Legközelebb Debrecenben játszunk Június 29-én a Lilla Bárban. Egy kis instrumentális estet hoztunk össze két helyi bandával, a Fake Illusions, és jó barátaink a Ghost Toast társaságában. Aztán valószínű a klip hatására, megkerestek az A38-ról is, hogy júliusban játszanánk-e ott, de egyelőre más konkrétum nincs az ügyben, reméljük összejön, és a fővárosban is meg tudjuk mutatni magunkat.

DSC07495.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr745363465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása