Roger Taylor új szólóalbuma

Roger Taylor új szólóalbuma

Talán kevesen tudják, hogy anno a Queen együttesben először a dobos, Roger Taylor lépett a szólókarrier rögös ösvényére, hiszen már 1977-ben kiadott egy szólókislemezt I Wanna Testify / Turn on the TV címmel, melyet 1981-ben egy nem túl sikeres szólóalbum követett (Fun In Space). Bár a Future Management-et pár tv műsortban promotálta, de 1981-ben neki teljesen más dolga volt, történetesen Dél-Amerika meghódítása a Queen tagjaként. 1984-ben Strange Frontier címmel újabb lemezt adott ki (ekkor kb. Brian May még csak egy pár számos EP-t, Freddie Mercury pedig csak a Love Kills kislemezt préselte ki), és ez a lemez sokkal hallgathatóbb, kiemelhető a lemezről a Beautiful Dreams, vagy éppen Masters of War című Bob Dylan feldolgozás. Nagy promóciót ez a korong sem kapott, hiszen a Queen a The Works című albummal robogott tovább, Taylor pedig inkább a Radio Ga Ga megírásáról volt hangos és nem szólópróbálkozásáról.

RogerTaylor_bw_seated_w_guitar_690_360-1.jpg

A Queen eredeti felállásának utolsó turnéja után életre hívta a The Cross nevű zenekarát, mely igen aktív pár évet élt, hiszen a banda kiadott 3 stúdiólemezt (Shove it, Mad Bad and Dangerous to Know, Blue Rock) és számos koncertet is adott. Hangos siker nem követte a The Cross útját és bár lemezeik az én polcomon is porosodnak, évek óta nem hallgattam meg őket. A Mad Bad... albumot ennek ellenére az érdeklődőknek mindenképp ajánlom, sőt, én is elő fogom venni azt a korongot, ráadásul pár napja meghallgattam a Power to Love-ot, mely azóta is a fülemben zakatol.

1994-ben ismét Roger Taylor néven jött ki a Happiness? című album, melyet gyerekkoromban kifejezetten kedveltem. Az egész albumon végighúzódik egyfajta mélabú, mely az Old Friends című dalban csúcsosodik ki, ugye nem kell mondanom, kire emlékezve született a dal. Az album inkább a Nazis című dal botrányától volt híres, de biztos vagyok benne, minden Queen rajongó szívesen emlékezik erre a lemezre. 4 év hallgatás után 1998-ban az Electric Fire című sokkal rockosabb album következett, melyet Roger egy internetes koncerten is promotált. Emlékszem, ezt a lemezt cd-n vettem meg és kb. ekkor kaptam meg életem első cd lejátszóját is, miközben az internetes koncertet (Live at the Cyberbarn) Roger saját házából sugározta a világháló felé.

A 2000-es évek szólócsendjében a véleményes Queen+ produkciók töltötték ki Roger életét, mígnem 2010 év végén a The Unblinking Eyes harangozta be, hogy hamarosan Roger Taylor szólóalbum érkezik. Így is lett, pár hét múlva, 2013 novemberében Fun on Earth címmel jelenik meg az új lemez, ráadásul a The Lot című válogatás kollekció keretében Roger összes szólómunkája (szóló, The Cross, kis- és nagylemezek) egyben lesz kapható.

Az iTunes-ra feltett rövid beharangozók természetesen a Youtube-on kötöttek ki, így mind a régi, mind az új dalokból már részletek meghallgathatóak. Hogy lesz egy turné, jelenleg nem tudni, valószínűleg az új anyag sikerétől függ, hogy láthatjuk-e élőben a nem öregedő Queen-dobost, kinek kísérletező szólómunkásságának talán utolsó pontjánál járunk. Kiderül.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr785618113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása