Electric piano - Echoes

Electric piano - Echoes

A korábban már beharangozott elektromos zongora hangmintához a Pink Floyd Echoes című számát választottam mint szemléltető "ábrát". Eredetileg a Live at Pompeii videót gondoltam ide bevágni, melyen különös elegyét láthatjuk a pszichedelikus rock és az ókori környezet találkozásának. Ugyanakkor a 2006-ös David Gilmour koncertfelvétel (a Royal Alberts Hall-ból; billentyűn természetesen Richard Wright) volt az, mely nem átallott kivágni nálam a biztosítékot. A billentyűfutam kötelező tananyag. 0:50-ig sem rossz (kezemre csaptam), de ami ott kezdődik, vhuh...Kifejezetten megerőszakolom magam, hogy az énekről és a gitárszólókról, illetve a tételekről külön-külön ne írjak folytatásos posztot. (TOP2 zene EVÖR!)

Nem mellesleg egy kb. 25 perces szám hogyan meri megtenni, hogy egymás után akár háromszor is képes vagyok meghallgatni? Nem egy tipikus, "várj anya/bébi, ezt a dalt még meghallgatom és megyek enni" típusú dal. Ja...az 1971-es Meddle album egész B-oldalát elfogalja...Na, meghallgatom akkor még egyszer.

Pink Floyd - Echoes (1971)

Part 1.

Part 2.

Part 3. - Finale

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr55700310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MacPhisto 2008.10.09. 13:19:43

Webber szerintem ebből lopta a Phantom of the Opera főtémáját...

Zoltááán 2008.10.09. 20:22:45

Webber tényleg innen vette a dallamot, wikipédián van is egy kis komment Roger Waterstől erről a témáról. Nekem ez a második a ranglistán, az első pedig a Comfortably Numb.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.10.11. 05:43:56

na, meghallgatom

ez kellett volna wrightnak in memoriam, nem az a két időlt izé

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.10.11. 06:12:22

csak megvolt, és nem kötözködöm (a Pt2-3 közt kis kimaradás meg a PT3 elején kis torzság bőven belefér), az összkép megvolt, ez a lényeg, és ismétlem, kár, hogy nem ez került az in memoriamba, még akkor is, ha

szmoker (Homo Trollicus) 2009.01.06. 15:24:49

Nekem valahogy a Pompeii változat jobban tetszik. Ki tudja, talán megszokás. Meg akkor még együtt volt a csapat.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása