Feldolgoztuk a Tribute Fesztivált

Feldolgoztuk a Tribute Fesztivált

2009.01.26. | Rálf atya

Magunknak tett ígéretünkhöz híven a szombat délutánt, estét és éjszakát a Tribute fesztiválon töltöttük Overdrive-val. Nagy várokozásokkal érkeztünk, voltak kérdőjelek, leígértem neki a csillagokat, hogy milyen jól fog szórakozni és olyan lett a vége, mint egy népmese, minden összejött. És ez nem a sok sör miatt volt.

Azt hiszem, hogy egy-két apró nüánszot leszámítva minden banda kiválóan teljesített, jár a riszpekt mindenkinek. Azon gondolkodtunk Overdrive-val, hogy oké, hogy bárki, aki zenélni kezd, feldolgozásokkal kezdi, de hogy valaki hangról hangra eljátsszon egy Metallicat, vagy egy Pink Floydot, mindezt iparszerűen, az már lehet, hogy kicsit perverzitás.

De mi szeretjük ezt a fajta perverzitást. Ha ebből a szemszögből nézzük, egy perverz orgia volt az egész rendezvény, ennek az orgiának a számunkra legemlékezetesebb pillanatait emelném ki.

  • A Pink Flyod tribute zenekar: HitRock. A mostoha 16:30-as kezdést kapták, de ha valaki a legtökéletesebb koncertre vadászott volna aznap, 17:30-kor már indulhatott is volna haza. Az első találkozásom a HitRock zenekarral még a 2007-es Roger Waters koncert előtt volt, egy bulijukat szórólapozták az Aréna előtt, a kezembe nyomták, hogy ha igazi Floyd rajongó vagyok, el kell mennem a koncertjükre. Kicsit puffogtam, hogy ne más mondja már meg, hogy milyen Floyd rajongó vagyok, a bulira meg nem mentem el. Hiba volt. Amit ezek az urak a színpadon műveltek, azt lehetetlen szavakkal leírni, konkrétan többször a könnyeimmel küszködtem. A néhol nem 100%-ig tökéletes kiejtésen kívül egyszerűen nem lehet fogást találni rajtuk, bátran merem mondani, hogy az igazi Floyd nagyrészt azért tudna (tudott volna) nagyobb katarzist nyújtani, mert ugye az a 4 ember a Pink Floyd. Csillagos ötös. A koncert előtt Overdrive-val viccelődtünk - nem ismerve a HitRock repertoárját - hogy  lesz-e a "The Great Gig in the Sky". Volt. Padló.
  • A Metallica tribute énekese. Fergeteges frontember, süt róla, hogy meg van őrülve azért, amit csinál. Az One-t stúdió verzióban tették elénk. Nem kell többet ennél mondani.
  • Az AB/CD úgy ahogy van. Most így már nem is bánom annyira, hogy nem jutott jegy az ausztrálok márciusi koncertjére. Nem csak a szegény ember AC/DC-je ők. Mindenkié.
  • A Hollywood Rose gitárosa. A "Slash" szerepében lévő gitáros, aki inkább Izzy-re hasonlít fizimiska alapján. Imádtam nézni, hallgatni, amit művelt. Az jutott eszembe, hogy direkt jó is, hogy nem nyom a fejébe cilindert és nem azokat a terpeszeket hozza, mint a pulikutya sérós kollegája, jól állt neki a saját stílusa. A védjegyszerű Keresztapa szólózás is megvolt.
  • A Good Time Boys tevékenységét régóta követem, róluk sem nehéz csupa jót írni, megkockáztatom, hogy a nagyszínpadon is megállnák a helyüket. A kisszínpad előtt nem volt ácsorgó ember, mindenki ugrált.
  • Már épp indultunk volna haza, amikor kíváncsiságból belenéztünk a Záhony Unplugged Project koncertjébe. Akkor még nem tudtuk ki ők, mára megtanultuk a nevüket. (A hétvége legjobb húzása volt, pedig másnap szemtelenül reklámáron vettem egy fasza BOSS effekt pedált.) Amilyen messziről érkeztek, olyan jó bulit nyomtak. Nagyon hiánypótlónak érzem ezt a bandát. Órási hangulat, óriási slágerekkel, akusztikusan, lehet rá táncolni, csápolni, csókolózni, inni, beszélgetni, lány kezét megkérni, igent mondani, berúgni, józanodni, bármit is szeretne az ember, ők a tökéletes aláfestés. Egy jó torok, egy simogató női hang. Apropó, szerintem a színpadra nézve többeknek támadt az a gondolata, hogy újra tudnának szeretni. Még a normál körülményekben cikinek számító számokat is nagyon szerethető köntösbe bújtatták, az igényes szórakoztatás Mozartja a ZUP. Még egy banda, akinek minden bulijára el kell menni...

Záhony Unplugged Project - Freak On a Leash (Korn cover)

 

15 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr30902400

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: B-oldal » A magyar Pink Floyd tribute zenekar 2009.02.06. 14:11:14

[...]style="width: 300px; height: 203px;" alt="" />A Tribute fesztiválról megmaradt sok-sok emlékünk utolsó darabkájában a Pink[...]

Trackback: petiBlog 2009.01.26. 11:38:36

Hátborzongató Az imént bukkantam erre a videóra a B-oldal blogon. Öt perccel ezelőttig még csak nem is hallottam a Záhogy Unplugged Project nevét, most meg ott tartok, hogy sürgősen kerítenem kell egy koncertet, ahol élőben láthat…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2009.01.26. 11:51:15

itt találtok videókat a ZUP-ról:
www.youtube.com/watch?v=XzAl1VLfp_Q

Már értitek, miért nem mentük haza 2-kor...

TPZ 2009.01.26. 12:07:05

Zsír. Tök el tudom képzelni őket egy sörfesztiválon. vállalati bulin, vagy Cora parkolóban. Ne vicceljetek már, ez szerintetek tényleg jó? Szomorú szamuráj, meg minden?

Zenetudás nem minden. A csajnak meg kimondottan kellemetlen hangja van.

Lamorak · http://www.clusterone.hu 2009.01.26. 12:31:47

Kénytelen vagyok csatlakozni, a tribute-okról mindig a Képtelen Képregény jut eszembe: "te átrajzolod, amit vki más rajzolt! Másoló vagy!" Zenéket hangról hangra eljátszani vendéglátózás v Elvis-imitátorkodás, ami persze nem minden vicc és élvezet nélküli, de azért sokkal inkább tessék tökös feldolgozásokat csinálni, mint akármilyen faszán hangról hangra játszani.

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2009.01.26. 13:06:19

@TPZ: Ez is egy vélemény. Amúgy szerintünk tényleg jó!

Rálf atya 2009.01.26. 13:32:27

Én kifejezetten nem szeretném, ha az AC/DC-t vagy a Pink Floydot átértelmezné valaki.
A Záhony Unplugged Project pedig pont azt csinálja, hogy tökösen feldolgoz dalokat, szolid világszinvonalon. A macska hátára kötött vajaskenyér esete lenne, ha Pink Floydot dolgoznának fel.

TPZ 2009.01.26. 14:29:20

@Rálf atya: De akkor már inkább Richard Cheese, ő legalább nem veszi komolyan magát. Meg jobb is.

Meg az akusztikus feldolgozás nekem valahogy nem a tökösség szót juttatja eszembe. :)

Lamorak · http://www.clusterone.hu 2009.01.26. 14:45:22

Mondjuk lehet akusztikusan sokkal tökösebb szám vmiből, Johnny Cash és a 'Hurt' csak az első, nagyon egyértelmű példa. Feldolgozással semmi bajom. Vendéglátózással se, csak azt nem szeretem annyira.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2009.01.26. 17:05:42

Billy Idol - Flesh for fantasy. Nem jobb az Unplugged, mint az eredeti, csak simán geci jó.

Unplugged: www.youtube.com/watch?v=rEJr1jAt-yU
Eredeti: www.youtube.com/watch?v=SWz1arZK1zs

Mondjuk lehetne olyan klipje, amiben nem szerepel. :D

Lamorak · http://www.clusterone.hu 2009.01.26. 18:04:36

Volt a Bon Jovinak is egy akusztikus lemeze, saját régi számokat hangszereltek át, annyiban mindenképp jobb volt, h Jon végre énekelt és nem üvöltött.

Lencse. 2009.01.26. 22:34:00

Azt hiszem inkább azok oldalához húzok, akik Cora parkolóba szavazzák az ilyesmit, de megértem a blogírókat is: azt némi youtubálás alapján is el tudom képzelni, hogy a dalosleánnyal egy légtérben tartózkodás, és mégoly kevés alkohol együttes hatása komoly rajongást, és ilyen mondatokat eredményezhet. :)

"az igényes szórakoztatás Mozartja a ZUP"

bing 2009.01.27. 12:49:11

hát ez szép, mé' nem tudtam én hogy ilyen is lesz az est folyamán és mé' mentem haza!? Ez a ZUP szerintem is tök jó kiváncsi lennék rá(igy utólag) élőben! Szerintem nagyon profin, de nem "túlokoskodva" túlhangszerelve és egyszerűen oldották meg a dalokat amiket láttam a videó portálon. Számomra szórakoztató, de izléseken nem lehet vitatkozni!
Annyit már mindenképp elértek hogy a nekem teljesen közömbös korn-ra is kiváncsi lettem...

Hopika 2009.01.29. 11:46:54

Na hell!

Beszállok már a sorba...én vagyok az énekese a bandának.
A fel/átdolgozások véletlenszerűen és megtervezve is születnek a projektünknél.
A "Szomorú szamuráj" eposz egy jó poénnak indult és én el is határolódtam tőle.Ettől függetlenül az emberek is poénnak veszik általában és tetszik is nekik.
Ez a banda tényleg nevezhető hakninak-én is annak tartom-de pont ezért könnyebben eladható.A saját zenekarommal a saját zenémet csinálom:szerintem a projektek pont erre valóak.
Üdv
Tamás
www.hopika.hu
www.zahonyunplugged.hu

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2009.01.29. 15:50:26

@Hopika: Az, hogy lenyomtátok a Through Glass-t már riszpekt... nem kell szégyenkeznetek, tovább-tovább.

Hopika 2009.01.30. 08:52:29

Thnx I.O.!

Még egy apróság,amit hozzáfűznék a dologhoz:mi elméletileg nem is játszhattunk volna a tribute fesztiválon,miel cover band vagyunk...és a spektrum a Seputól a Mr.Presidentig tart. Amit csak tudunk átalakítunk és egy kicsit a saját képünkre formáljuk azt.
Uff-szóltam!
Üdv
T.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása