Alfie, a rosszfiú

Alfie, a rosszfiú

Ha nem is EVÖR, de az egyik kedvenc filmem. Nem is tudom, mi ez a film. Szerelmes vígjáték, vagy dráma, vagy valami más, de tény, nem happy end-del végződik. Nagyon kevés ilyen film van. Most nem akarok filmtörténeti elemzésbe kezdeni, persze ziccert sem teremtek, tudom, 1966-ban Michael Caine, a ködös Albionban már eljátszotta a cinikus, érzéketlen, szívtipró gazember figuráját.

Itt van ez a fasz, azaz Alfie (Jude Law), a léhűtő, aki fékezés nélkül lép át a csajokon (Marisa Tomei, Sienna Miller), mikor az egyikkel van, a váll fölött már a másikat sasolja. Aztán mikor véletlenül összefut egy volt csajával, hitetlenkedve tárja szét karját, "ezer éve nem láttalak", mire a lány: "persze, mert nem hívtál fel. " Hujuj.

Mikor Alfie már annyira pofátlan és ellenszenves lenne, akkor egy félmosoly, a kamerának kimondott vicces megjegyzés, vagy egy lazán megkötött fekete nyakkendő ismét szerethetővé és vonzóvá teszi ezt a széltolót, talán még annak is, aki "minden pasi disznó" zászlóval járja éppen az utcákat. Valami nagyon okos személy találhatta ki: a lányok a rosszfiúkat szeretik.

Persze, amikor a rosszfiú már mindent megbánt és visszacsalingázna, addigra a jólányokat már elrabolta egy jófiú. (Vagy egy másik rosszfiú? Tulajdonképpen mindegy.) A rosszfiú ilyenkor a legszánalmasabb. No, sebaj, sál megköt és mehet tovább. Mondjuk a sál annyira nem kényelmes, mikor egy hosszú, átmulatott éjszaka után tudod, holnap egyedül kell megbirkóznod a másnappal. Végiggondolod, jófiú sem akarsz lenni, nem érzed, hogy kellene a múzeum, meg a margitszigeti séta. Majd legközelebb.

Nem mondom, hogy a film bizonyos pillanataiban nem ismertem magamra... Már csak a sálmegkötés és az "azt hiszem, hogy úgyis megbocsát" gondolkodás miatt. Hiszen pár bókkal, virággal, kis meglepetés csokival (és jó szexszel!) mindent meg lehet oldani, nemde? :)

(Hát, így a nőnapon... Hódolat és bocsánatkérés azok részére, akiket megbántottam. EVÖR!)

Mick Jagger & Dave Stewart - Old habits die hard
 

 

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr77986867

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: B-oldal » Miért nem szeretem a Rolling Stonest? 2009.03.17. 08:22:37

[...]kedvelem. Ugyanezért szeretem az Old habits die hard című dalt (és az egész a href=”http://b-oldal.blog.hu/2009/03/08/alfie_a_rosszfiu” target=”_new”Alfie soundtrack albumot/a) is, nem nagyon hiányolom a Rolling[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.03.09. 07:56:51

Állat jó lett a cikk, a második bekezdés egy gyöngyszem, fél éve nem történet meg velem, hogy elrohantam a blog.hu-n ajánlani egy postot, hát most mégis.

És Stones is üt, még mindig, Jagger az isten, jaj, írnom kellene róla is.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.03.09. 08:10:46

Ó, most látom, ez tegnapi. Sajnos nem voltam otthon, így lemaradtam ... :-(

Bogi24 · http://fridabogi.blog.hu/ 2009.03.09. 15:03:01

Én most láttam először, kétes érzéseim vannak a filmel kapcsolatban...egyrészt mindenképpen ott kell ülnöm a tv előtt mert ez a faszi tök jól néz ki, főleg az a rész tetszett benne ahol biliárdoztak a fekete csajjal...ott arra gondoltam, hogy ez a srác az életben is ilyen lehet, mert egyáltalán a testtartása, a mozgása, a mosolya meg minden egyben, azt nem lehet csak úgy megjátszani. Viszont engem eléggé idegesített az , hogy egy csomót pofázott a filmben. :)

stopper 2009.03.17. 09:52:25

"Nem mondom, hogy a film bizonyos pillanataiban nem ismertem magamra..."; "jó szex..." - több szerénységet, Virág elvtárs!

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása