Hét dala: Annie Lennox - Everybody hurts

Hét dala: Annie Lennox - Everybody hurts

Hét dala: Annie Lennox (feat. Alicia Keys) - Everybody hurts

Album: The Annie Lennox Collection (2009)

Miért pont ez? Teljesen véletlenül szaladtam bele az információba, hogy Annie Lennox új albummal, sőt válogatásalbummal jelentkezik. Pontosabban jelentkezett, márciusban. A dalok a skót díva 4 szólóalbumáról vannak összegereblyézve. A dalsorrendet vizsgálva megakadt a szemem a bónusz lemezen található egyik ismerős című számon, melyet Alicia Keysszel közösen ad elő. Everybody hurts, a R.E.M. ballada élő előadása, 2008-ból.

Annak ellenére, hogy az eredeti dal megismételhetetlen klasszikus, szerintem a hölgyek előadása elképesztő. Szavak helyett szóljon... 

Hét dala - Infectious Grooves: Violent & Funky | Hét dala - At the Drive-In: One-Armed Scissor

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr481090472

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LWPLICM 2009.04.29. 11:33:31

Őszintén? Én szeretem Annie Lennoxot, de olyan sok újat nem tett hozzá ehhez a dalhoz. Mindössze elénekelték Alicia Keys-zel. Igaz, azt jól. Mentségükre, ez egy koncertfelvételnak tűnik - egyszeri alkalom...stb -, tehát ilyen szempontból 'mást' nem is nagyon várhatnék. Összehasonlítva pl. a Whiter Shade of Pale feldolgozással, nem sok újat mond.
sorry.

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2009.04.29. 11:40:33

@LWPLICM: Igen, ez egy előadás, nem egy feldolgozás. Nem kell hozzáadni, jól elő van adva. Valami 2008-as charity előadás amúgy.

Itt van például egy feldolgozás, Cathrine Porter - Somebody to love: www.youtube.com/watch?v=EPfrBIC9_As
Teljesen meg van változtatva az egész szám (gitáron Brian May azért)... erre meg lehet azt mondani, "hogy képzeli...", de szerintem érdekes.

Zebrateve 2009.04.30. 11:13:54

Az Everybosy Hurts legjobb feldolgozása szerintem a The Corrs nevéhez fűződik (www.youtube.com/watch?v=nkp-U36c_wo).

LWPLICM 2009.05.04. 15:00:06

@Interstellar Overdrive: Köszönöm! Igen, így érdemes feldolgozni számokat. Erre gondoltam. Mondjuk ez épp nekem túl melankólikus, de biztos sokaknak tetszik.

Egyébként az értelmetlen feldolgozásokra itt van egy példa a Keane-től:
Underpressure ... Én szeretem a Keane-t, de itt szolgaian követik az eredeti dalt és tökéletesen semmitmondó lett az egész:
www.youtube.com/watch?v=YB_t7__Xss0
... ja, és ezt felfolgozásként vették fel, nem 'koncert töltelékként'.

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2009.05.04. 17:26:54

@LWPLICM: Ismerem a Keane feldolgozást, semmi extra. Egy fokkal jobb a Joss Stone verzió, kicsit dívásabb: www.youtube.com/watch?v=QcJWARlrTi8

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása