A Quimby álom ébren tartása

A Quimby álom ébren tartása

Végre a kezemben foghatom és a Youtube helyett a polcról vehetem elő egyik kedvenc együttesen újabb kiadványát, hiszen a 2005-ös Kilégzés album és sok-sok koncert után új anyaggal örvendeztetett meg minket a Quimby.

Bármennyire is elfogult vagyok, a kép felemás. A lemez (azaz maxi +) csak 5 dalt tartalmaz... Reménykeltő, hogy az ígéretek szerint még ez évben jelenik meg hasonló kiadvány (kiadványok?) a zenekartól, ugyanakkor a sorok között olyan üzenetet is vélek felfedezni, mely szerint a Quimby is elgondolkodtt azon, hogy érdemes-e a mai lemezvásárlási szokások mellett nagylemezt kiadni.

Elhesegetve a gondolatokat, lássuk a korong 5 dalát!


1. Ajjajjaj

A lemez címadó dalát az MR2 már elkezdte agyonjátszani. Zorános orrhangzás, tipikus Kiss Tibi szövegek (engem a "ködben iázik a szamár" már az első sorban megvett), ugyanakkor kicsit olyan érzésem van, mintha ez a dal lemaradt volna a Kilégzésről, de szerencsére valamelyik fiókban megtalálták és most kicsit leporolva keltették életre.

2. Álmod ébren tart

Na, ebben a dalban minden benne van, ami Quimby. Lüktető ritmus, majd a dal végén jönnek a "zajongások", hangoskodás, pszichedelikus hangzás. Ez a dal a Lovakkal jöttél Viszockij-ra emlékeztet a Diligrammról. 

3. Nice day

A maxi 3 angol nyelvű dala közül az első, melyet Kárpáti Dodi énekel. A rutinos koncertre járók már ismerhették e dalt, most stúdióverzióban hallhatjuk, hogy a trombitát letéve hogyan frontemberkedik Dodi bácsi.

4. I've got a girl

Tipikus dal, melyben semmi különös sincs, mégis ez a másik kedvencem a lemezről. Az "I've got a girl, a snake around my neck" sor pedig még angolul is betalál.

5. Made in China

Meglepő rockos kezdés, majd igazi liviuskodás. A dal közelebb áll Livius side-projektjéhez (A Kutya Vacsorája), mint a Quimbyhez, de kellően elmeháborodott dal, hogy sokadik hallgatásra megszeressem. Mondjuk mit keres benne egy kínai lány mondókája? Hehe.

Mindent összevetve... Erre a vacsorára 3,5-4 pontot adok. Ha az első hallgatás után kellett volna véleményemet összegeznem, akkor vitriolosabb lennék, azóta már többször végighallgattam a dalokat, melyek rajongói vénámba ivódtak. Bár az 5 dallal tulajdonképpen nincs "nagy baj", de így, hogy "csak" ezt az 5 dalt kaptuk, nekem hiányérzetem támadt.

Többet. Azaz: telhetetlen vagyok és keveslem! Megérdemelnénk, hogy újra egy igazi nagylemezzel tömjék be a szánkat! Nagyon várjuk, addig pedig koncertek és varázszene! Li-li-LIBIDÓÓÓ!

Quimby - Álmod ébren tart

Quimby koncert kilégzése | A Kutya Vacsorája vallatása

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr81138351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása