Nyerj egy lemezt!

Nyerj egy lemezt!

2009.06.05. | Rálf atya

Üde és szimpatikus színfoltja a magyar könnyűzenének a Fish! zenekar. Ezt legutóbbi, nemrég megjelent albumukkal is alátámasztották. Ha esetleg valaki nem ismerné őket, vagy a "Csinálj egy lemezt" lemezt, vagy meg szeretné nyerni, vagy egyszerűen szükség lenne érvekre:

A Fish! a lehető legnehezebb utat választotta. Olyan zenét játszik, ami rockereknek túl pop, haggyukmá, a kereskedelmi rádiókon nevelkedett füleknek meg túl rokkos, haggyukmá. Mielőtt én is elkezdeném beskatulyázni, egyszerűen jó zene, vagy ahogy ők mondják magukat hardpop, így tényleg a senki földjén nyomják a talpalávalót. A senki földjén gyakran áthalad az MR2 konvoj, amin nekik is van hely. Persze, jönnek megint a hangok, kommercializálódnak, olyan zenét csinálnak direkt, ami oda jó, csak úgy futnak neki a Petőfi nevű ugródeszkának. Magas labda a fanyalgóknakaz is, hogy áttértek az anyanyelvükön való zenélésre, most már Zsolti se B hangot penget a vastag húron, hanem H-t. Nekem kifejezetten üdítő volt a váltás, nem mintha az angol szövegeikkel bajom lett volna, de túl jól oldották meg a magyar strófákat. Izzadságszagtól mentesen rázza ki Krisztián az egyszerre szellemes, tartalmas és sejtelmes sorokat, én abba a tanári karba helyezném őt, ahol Lovasi, Lukács vagy a Barbaró-Szekeres páros is oktat.

Zeneileg nem egy az egyben a First of Many vagy a Stand Up világát hozzák, persze nem esik messze a hal a száktól, igazi Fish!-es érzést tolnak. Ezt úgy értem, hogy nem hasonlít semmi másra a felhozatalból, csak magukra, ami sajnos igen nagy erény így 2009-ben.

Amit még kiemelnék, az a vokál, az ének dallamok. Talán ezek miatt hallgatom meg leginkább újra meg újra. Először ez tudat alatt működött, aztán rájöttem, hogy mitől hat a Fish! drog. A lemez nagyon megéri az árát, ha annyit várnak a következővel, mint amennyi idő eltelt a First of Many óta, akkor se biztos, hogy megunom. Egy valamit viszont hiányolok. Manapság szinte kötelező valami multimédiás tartalom, extra DVD a CD-hez, stúdiós felvételek, klipek, miegymás. Legközelebb srácok ne hagyjátok le!

Ne tévesszen meg senkit, hogy a felkapta a Petőfi, egyre jobb időpontokat kapnak a fesztiválokon, régóta járják és törik az utat, egyszerűen megérkeztek, nem ide hozták őket. Megérdemlik. Igényesen szórakoztatnak.

Ha valaki kedvet kapott most, vagy már rég szeretne egy dedikált Fish! CD-t, az most nyerhet egyet. Egyetlen dolga van csak, a ralf@b-oldal.hu címre írja meg, hogy

Melyik kortárs magyar zenekar egyik dalát dolgozta fel a Fish! az MR2 Akusztik koncertre?

Minderre június 19-ig van időtök, utána a szerkesztőség egy drága és bonyolult számítógépes programmal ki fogja sorsolni a nyertest. 20-án hirdetjük ki, aki addig is kíváncsi rá, repüljön el a jövőbe és nézze ki a B-odal Almanachból.

 

Interjú: Fish! | Kész a póló, úgyhogy nyerj táskát!

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr691164489

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: B-oldal » B-oldal közhírré téteti: Sajó Niki nyert egy Fish! lemezt! 2009.06.20. 10:56:21

[...]atya | Bő két héten át buzdítottuk olvasóinkat, hogy nyerjenek egy Fish![...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemuccaszoc 2009.06.05. 13:13:29

Kecsegtető ajánlat, csak a lemez már megvan :)

nemuccaszoc 2009.06.05. 13:14:22

Kecsegtető ajánlat, csak már megvan a lemez, de azért gyerünk hajrá ;)

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2009.06.06. 01:25:13

Jól nevelt gyerek ez az uccaszoc, tudja, milyen lemeznek kell meglenni.

Van az a Játszd újra, Sam jelenet, amikor Woody Allen otthoni randi előtt "te Max, mit tegyek fel, Bartókot vagy Oscar Petersont?" Gyakorlatias válasz: "Peterson tedd fel, Bartókot hagyd elöl!"

Na majd lesz ilyen párbeszéd:
- Fish!-t tedd fel, Vomitoryt hagyd elöl.
- Beat Dist tedd fel, Realistic Crewt hagyd elöl.
- BARTÓKOT tedd fel, Apocalypticát hagyd elöl (!).

Aradebil 2009.06.06. 11:29:58

zseniális ez a klipp,még ha kicsit gyengécske is a szám

altero 2009.06.06. 15:24:49

A fish egy rossz vicc. Béoldal ébresztő!

davidkolbi 2009.06.21. 16:08:43

a klip tök jó, csak a szöveg kiábrándítóan gyagya

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása