Péterfy Bori: Interjú a vámpírral

Péterfy Bori: Interjú a vámpírral

Párhuzamos zenei világot élünk, ezt már régóta mondom. Amíg a tv-ben Lolákat nevelnek fel, az "utcán" ott hevernek az igazi előadók, művészek. Egyik példa Péterfy Bori. Színésznő, énekesnő, színpadi jelenség. 

Az alábbi interjúban Bori gyermekkorától eljutottunk a VOLT nagyszínpadig, kedvencekkel, új kliptervvel megfűszerezve. Íme.

1. Talán sokan nem tudják, hogy kedves dédapád Áprily Lajos költő, míg nagyszüleid, édesapád és szűkebb rokonságodban még sokan különböző művészeti ágak kiválóságai. Hogyan emlékszel vissza, gyermekkorodban hogyan befolyásolt ez a sok-sok hatás? Volt esélye, hogy nem művész leszel?
Péterfy Bori: Az első komoly sikereimet ritmikus sportgimnasztikában értem el. Egy csomó érmet nyertem kislánykoromban, de aztán elég hamar abbahagytam a versenyzést, mert annyi minden más érdekelt. De komoly esélye annak, hogy ne színházzal, vagy zenével foglalkozzak, igazából soha nem volt.

2. Színház, koncertek, és egyéb meghívások mellett kiszámoltad már, hogy heti hány napot töltesz a színpadon?
Péterfy Bori: Mióta vége a Krétakör színháznak, ahol tíz évig dolgoztam éjjel-nappal egy kicsit könnyebb a helyzet, de így is rengeteget dolgozom. Mivel igazán akkor vagyok boldog, ha színpadon lehetek, ez így teljesen rendben van.

3. Az Amorf Ördögök előtt milyen zenekaraid voltak? Hogyan emlékszel vissza a „diákévekre”, játszottál esetleg sulizenekarokban?
Péterfy Bori: Utólag nagyon sajnálom és nem is igazán értem, de nem játszottam diákként semmilyen zenekarban. Akkoriban a színházra voltam rákattanva. Az Amorf volt az első zenekarom.

4. 2008 óta a Nemzeti Színház tagja vagy. Hogyan gondolsz vissza a „krétakörös évekre”?

Péterfy Bori: Életem egyik legszuperebb időszaka volt, csupa jó előadásban játszhattam, amit zseniális rendezők rendeztek, hihetetlen kreatív munka volt. A társulat nagyon erős volt, csodálatos volt együtt játszani. Nem utolsó sorban bejártuk a fél világot, hatalmas sikerrel.

5. Kijelenthetjük, hogy a Péterfy Bori & Love Band a nyári fesztiválszezon szinte összes nagyobb színpadán fellép, sokat lesztek összezárva. Kinek van a legtöbb sztárallűrje színpadon kívül?
Péterfy Bori: Egyetlen lányként furcsa látni, hogy a fiúk néha hisztisebbek, mint a nők. Nekem nem nagyon vannak hisztiim, hozzá szoktam a kemény munkához és a nehéz helyzetekhez. De nem tudnék igazán rosszat mondani a fiúkra, nagyon szuper az egész zenekar és nagyon jól vagyunk együtt.

6. Ha bármit megtehetnétek, milyen különlegességet kérnétek a zenekarral az öltözőbe? Mit kértek jelenleg?
Péterfy Bori: Kis hazánkban hamar leszokik az ember a vágyakról. Örülünk, ha van víz meg sör a fiuknak. Azért mostanában van egy kis pozitív változás a cateringet illetően, sőt néhol egészen komolyan veszik, hogy a zenész is ember.


7. Mely zenekarokra, előadókra tekintesz csodálattal? TOP5 kedvenc zenekar EVÖR?
Péterfy Bori: Hát erre mindig nehéz válaszolni, mert rengeteg kedvencem van és ilyenkor mindig kihagyok valakit. De akiket sose tudok megunni: David Bowie, Nick Cave, Lou Reed, Rolling Stones, Noir Desire, Coco Rosie, Sonic Youth, Yeah Yeah Yeahs, Rammstein, Tom Waits és még sokan mások.

8. Mi volt az általad tapasztalt legfanatikusabb rajongói megnyilvánulás, vagy furcsa élmény a színpadon?
Péterfy Bori: Nagyon sok vicces és meglepő élményem van, de ami most a legnagyobb élmény, az a közönség volt a VOLT fesztiválon. Tűző napon negyven fokban végig tombolták a koncertünket. Én nem tudom ki az, akiért ezt kibírnám. (Aki elmulasztotta Bori fellépését a VOLT-on, utóvizsgázhat a Sound-on - július 10. 20:30 Pesti Est színpad  - Overdrive)

9. Kivel csinálnál egy közös dalt?
Péterfy Bori: Egyedi Petivel az Óriás zenekarból, és már meg is van a dal, rajta lesz a következő lemezünkön.

10. Hogy sikerült a honlapodon meghirdetett dalszöveg író pályázat?

Péterfy Bori: Szuper jól. Több mint 100 szöveg érkezett, sok nagyon jó is, de volt egy legjobb, amit a peterfybori.blog.hu-n el is olvashattok.

11. Készülsz-e valamilyen koncert-különlegességre, folyamatban van-e klip, esetleg főzős műsorban szereplés?
Péterfy Bori: Most forgatjuk az új klipet, a Téged nem c. számra. Főzős műsornak esélye sincs. Még viccből sem.

12. Melyik dalt küldöd a B-oldal olvasóinak? (Olyan előadótól, ha lehet, aki rád is hatással volt.)
Péterfy Bori: A Perfect Day című számot Lou Reedtől. Imádom.

Vad Fruttik interjú | Soerii & Poolek interjú

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr31230713

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: B-oldal » PASO 2009.07.13. 08:08:28

[...]rocksteady és reggae műfajokat. Inetrjú Péterfy Borival |[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása