TOP5 Balaton Sound 2009 koncert

TOP5 Balaton Sound 2009 koncert

Hát, ez turné volt... néha már filmben éreztem magam. A VOLT pipa volt, majd jött a Sound. Már azt megosztom veletek, hogy a nosferato autójának cd tárjában a következő cd-k növelték az adrenalint:

Remélem értitek. Ahogy Freddie Mercury énekli a "My melancholy blues" című dalban: "Another party is over...". Igen, kicsit most fesztiváldepresszió van, jövök le a cuccról, füleimben még dübörögnek a basszusok, látom a hömpölygő tömeget, emlékezek.

TOP5 Balaton Sound koncert 2009-ben, nekem:

1. Irie Maffia

Elejétől fogva még sosem láttam az Irie Maffia-t, ellenben most vasárnap, 18 órakor, tűző napon óriásit pörgettek a 3 napja bulizó közönségen. Felejthetetlen félmeztelen délután volt. Kábé idáig szeretném most visszapörgetni az idő kerekét. Legalább.

2. Moby

Rájöttem, hogy nem ismerem Moby-t. Majd rájöttem, hogy ismerem Moby-t, csak nem hallgatom. A fesztivál valószínűleg legmonumentálisabb koncertje volt, véleményem szerint külön koncertként is megállta volna a helyét, hiszen minden rendben volt: világítás, közönséggel való interakció, slágerek. Tulajdonképpen a Sound hattyúdala volt.

3. Esclin Syndo

Mindenki a Röyksoppot hájpolta a vasárnapi estkezdetben, így sajnálatosan a mobilmárka teraszon csak egy gimnáziumi osztálynyi embert gyűlt össze. (Sajna engem is átrángattak a Nagyszínpad elé...) Ki merem mondani, hogy az Esclin Syndo-nak világhírűnek kell lennie, különben nincs igazság a Földön.
 

4. Neo

Akit korábban teljesen félredetektáltam a fejemben, az a Neo együttes volt. Azt gondoltam, hogy olyan koncert lesz, mint amit a Kraftwerk-srácok nyomnak, azaz: számítógépszoba, egymás mellett laptopozó, hálózatban Duke Nukemező srácok, apró bólogatásokkal és teátrális laptopozással. Ehelyett volt benne rock 'n' roll. Megérdemelt volt a Nagyszínpad, ettől függetlenül lehet nekik kiabálni :).

5. Barabás Lőrinc Eklektric

A koncert végére értünk csak oda és ez elég volt az 5-be kerüléshez. Gondolhatjátok... Ez is délutáni koncert volt és mégis szektaszerűen gyűlt a tömeg és talált egymásra a zenekarral. Sajnos "több számot nem játszhattak", de amit játszottak, az megunhatatlan. Jávor for prezident, MC Senna-t pajzsra emelni, ezt már régóta mondom...
 

Persze, ez az én látószögembe vetülő koncertek egy szelete volt, más biztos mást látott szépnek, vagy eleve mást akart látni. Impulzus blog bejegyzésemet hallottátok. Az előbb kiléptem a nappaliból, de nem láttam a színpadokat, meg az embereket. Lebontották? :) Szerencsére a fájó torkom pár napig még emlékeztetni fog a SZÁND-ra...

Fesztiválklisék | Soundokán

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr921245371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asbi` 2009.07.14. 11:07:44

melyikőtök volt Cox-on b-oldal pólóban az az enyhén illuminált személy, aki szinte már csak siklott? :) egy élmény volt!

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2009.07.14. 11:22:39

@asbi`: Cégünk arca volt :)) ál-Interstellar, aki már dugott a blognak köszönhetően.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2009.07.14. 11:28:51

@asbi`: :))))))) Ha rozsdaszínű póló, akkor az egy barátunk, ráadásul a jobbik fajtából. Tudtuk, hogy előbb-utóbb feljelentenek a Velveten. Az a konkrét B-oldal póló egyébként csodákat tett korábbi fesztiválokon.

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2009.07.14. 14:38:41

@spamdog: :))) Köszi. A Kraftwerk nagyon szigorú, nem nagyon tudnak lesni egymásról, de tuti csetelnek a koncert közben.

SztupY · http://sztupy.hu 2009.07.15. 12:31:50

Moby koncert szerintem túl haknijellegű volt. Én maradtam a hype-oltaknál :)

Koncertvideók (van 21 is): youtube.com/sztupy

altero 2009.07.15. 21:32:21

Olyan aranyos, hogy valaki már tényleg filmben érzi magát, csak mert végigcsinál pár fesztivált :)
Ez a Sound jobb volt, mint a tavalyi, de az elsőt nehéz lesz lenyomni.

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2009.07.16. 09:19:35

@altero: hát... ja, mert nosferatoval minden nap máshol aludtunk és a fesztivál mellett a 4 nap alatt kb. 7 várost érintettünk, első nap vitorláztunk, + a SZÁND közepén elugrottunk Ceglédre egy barátunk esküvőjére....gondolhatod, hogy fogalmunk nem volt már mi történik. Előtte VOLT-is behúztuk, szóval szép volt ez a 2 hét.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása