Esclin Syndo interjú

Esclin Syndo interjú

2009.07.11. | Rálf atya

Úgy 3 évvel ezelőtt láttam őket a Blind Myself előtt, majd az Acient Scream Therapy albumukon vendégszerepelt az Esclin Syndo énekesnője, Berger Dalma. Azóta türelmetlenül vártam azt, ami nemrég a Sleeping Traveler nevet kapta. Időközben a Seen zenészeit maguk mellé állították, szolíd világszinvonalú produkciójukat pedig kiadták. Nem hagyhattuk szó nélkül, a csapat egyik alapítójával, Sándor Danival beszélgettünk.

1. A sajtó sokféleképpen határozza meg a zenéteket. Én ezt rátok bíznám, ti hogyan definiálnátok magatokat?
Sándor Dani: Általában a pillanatnyi hangulatunk határozza meg, hogy milyen stílusba soroljuk a zenénket, pillanatnyilag a goth-country vagy a weeping-pop címkéket fontolgatjuk.

2. Ha most készítenétek egy új lemezt, elmennétek rockosabb, hangszercentrikusabb irányba, vagy az elektronika kapna több szerepet? Esetleg a Sleeping Traveler receptje adná meg az arányokat?
Sándor Dani: Valószínűleg, ha most kezdenénk egy új lemez munkálataiba, sokkal jobban erőltetnénk az élő megszólalást a felvételen, kevesebb elektronikát és utómunkát alkalmaznánk. Az elektronikus megszólalás utáni vágyainkat mostanában inkább a Volkova Sisters projektben éljük ki Dalmával.

3. Ha a legelvadultabb ötleteiteket is meg tudnátok valósítani, milyen látványelemekkel, színpadképpel játszanátok? 
Sándor Dani: 
Bármikor szívesen játszanánk egy fekete olajmedence közepén felállított ketrecben az arizonai sivatagban. Egyébként, ha lehetőségünk nyílik rá, általában szeretünk valamilyen módon a zenétől függetlenül is egyfajta aurát létrehozni a koncertjeinken, sajnos a fesztiválpörgésben ez viszonylag nehezen megvalósítható, talán ezért szeretünk jobban a saját szervezésű koncerteket adni.

4. Az Esclin mellet mi a polgári foglalkozásotok? 
Sándor Dani: Polgári foglalkozás tekintetében a csapat igen eklektikus, van köztünk zenekarok ügyeit intéző sürgő-forgó, stylist, hangmérnök, testőr, Dalma pedig légikisasszony szeretne lenni.

5. Terveztek következő klipet? Ha igen, melyik dalra? 
Sándor Dani: A következő klipünk a Sleeping Traveler című számból készül, sőt gyakorlatilag kész is van, nemsokára megtekinthető a YouTube-on, rendezője a Filmszemle díjazott Pater Sparrow.

6. Közgazdasági szófordulattal élve piacképes a zenétek. Mekkora potenciált éreztek a külföldi lehetőségekben? 
Sándor Dani: Örülök, ha így gondolod. :) Szerencsére az idei fesztiválszezonban már két külföldi fesztivált is megnézegethettünk közelről, lassanként alakul a kapcsolatrendszer, ami ahhoz szükséges, hogy rendszeresen játszhassunk más országokban. Igazából úgy veszem észre, hogy a külföldi szervezéshez sem kell más, mint a belföldihez: jelen lenni, ismerkedni, kapcsolatokat építeni és ápolni.

7. Mi újság a Seen-el? Nyugtassatok meg, hogy jut idő erre a bandára is. 
Sándor Dani: A Seen projekt parkoló pályán volt az utóbbi néhány hónapban, mostanában kezdtük el elővenni a dalokat, próbálni, finomítgatni. Ha minden terv szerint halad, augusztusban belekezdünk az első lemez munkálataiba. Már folyik a szervezés, egy Balaton felvidéki telken, a szabad ég alatt fogjuk rögzíteni a számokat.

8. Férfiuralom van a zenekarban, vagy mindenki Dalma kedvében szeretne járni és kényeztetitek? 
Sándor Dani: Egyik sem. Igazából Dalma hordja a nadrágot a zenekarban. Domináns és diktatórikus. :)

9. Szépen felkúsztatok a Mahasz album listán. Meglepett benneteket? 
Sándor Dani: Engem személy szerint nagyon. Bár tudom, hogy a mai lemezeladási eredmények mellett egy jó Mahasz helyezés maximum néhány száz eladott lemezt jelent az adott héten, azért furcsa és kicsit ijesztő érzés volt Bruce Springsteen és a Musical duett lemezek közt látni a mienket.

10. Ha minden kívánságotok teljesülne, miket kérnétek az öltözőbe? 
Sándor Dani: Nem vagyunk nagyigényűek, egy jó vacsorával, alkohollal és kábítószerrel beérnénk.

11. Színpadra lépés előtt van valami kötelező rítus? 
Sándor Dani: Bármilyen helyzetben is vagyunk, fejenként 4 cl Jagermeister kötelező a koncert előtt. Hubának Unicum. És néha ölelkezünk, meg ordítunk is, de nem mindig.

12. Ha be kellene vennetek még egy zenészt a bandába, és nem lennének akadályok, kit választanátok? 
Sándor Dani: Talán még egy komoly producer, aki hiányzik mögülünk, bár megoldjuk a feladatait mi is, de kíváncsi lennék, mit kezdene a zenekarral például Maynard James Keenan. :)

13. Minden interjúalanyunkat meg szoktuk kérni, hogy küldjenek egy dalt olvasóinknak, ti melyik dalt választjátok?
Sándor Dani: PJ Harvey – Oh my lover

[Az Esclin Syndo a Heineken Balaton Sound-on július 12-én lép fel (T-mobile terasz, 20.00). További fellépés időpontok a zenekar myspace oldalán találhatóak: http://www.myspace.com/esclinsyndo]

Realistic Crew: "Zenekar lettünk." | Péterfy Bori: "Interjú a vámpírral"

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr431072490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása