Realistic Crew: "Zenekar lettünk!"

Realistic Crew: "Zenekar lettünk!"

Mint ahogy korábban beszámoltunk róla, Freedom Eats The Soul címmel megjelent a Realistic Crew új albuma, mely az együttes honlapjáról ingyenesen beszerezhető. A vihar ellenére nosferatoval meg is közelítettük az A38 hajót, mely végül nem a tetőteraszon, hanem a gyomorban adott helyett a banda lemezbemutató koncertjének, mely - szerintünk - frenetikusra sikeredett.

Az, hogy utána a Love Alliance bulin mit csináltunk, senkit sem érdekel (mint ahogy talán az sem, hogy a taxiban a Rambo 3-at vetítette hazafelé a sofőr), de talán az együttes magjával - nevezetesen Vranik Krisztiánnal (Krizsó) és Kalotás Csabával - készített interjú többeket.

Olvasd az interjút, töltsd és hallgasd az albumot!

1. Kérlek, hogy mutassátok be a zenekart a B-oldalt olvasó gyerekeknek!
Csaba: Hegyi Dávid zongora, Kárpáti Dodi trombita, Márkos Berci bácsi cselló, Judie Jetson ének, MC Zeek, Szőcs Pergő dob, Barczi Orsi hegedű, Vranik Kráj sampler, programing, Kalotás Kema basszusgitár, programing, valamint Dávid öccse Áron, a Jazzékielből, aki Dávidot távollétében helyettesíti.
Krizsó: És a negyven fő menedzsment a fő utcából. Meg Szőke Dávid a hangmérnök.

2. Kivel van a zenekarból a legtöbb „probléma” próbán? Kinek van a legtöbb sztárallűrje színpadon kívül?
Krizsó: A Zeeknek, vigyázni kell vele, mert mindent tud a világról! Meg most már nálam is bejátszik az izompóló meg a punk haj tegnap óta.

3. Mely zenekarokra, előadókra tekintetek csodálattal? TOP5 kedvenc zenekar EVÖR?
Krizsó: Nirvana, Kispál, Murcof, Rage Against The Machine, Radiohead.
Csaba: Radiohead, Mogwai, Sonic Youth, Amon Tobin, Polar.

4. Zenétekben sok a kísérletezgetés, stílusok kavalkádja. Kivel csinálnátok egy közös dalt, avagy koncertet?
Csaba: Glenn Gould, Sviatoslav Richter, San Fransisco Women’s Lesbian Choir, Ligeti György, Kurtág György, Johnny Greenwood, Kronos String Quartet, Barry Adamson, Slipknot
Krizsó: Björk és Courtney Love, de csak azért, hogy még közelebb kerüljek Kurthöz. :D

5. 2008-ban meghívást kaptatok a híres Glastonbury fesztiválra. Milyen emlékeitek vannak a külföldi fellépésekkel kapcsolatban, illetve mennyire kacsintgattok határon túlra? Milyen volt a helyi visszhang?
Csaba: Szakmailag minden ország lekörözi a magyar koncertszervezést és technikát, ahol eddig voltunk. Glastonbury volt a csúcs, ilyen szervezett hangmérnök- és szervezőbagázst én még sehol sem láttam, főleg fesztiválon nem. Külföldön valahogy mindig nagyobb volt a sikerélmény is, bár ezt talán be lehet tudni a más közeg okozta izgalomnak. Eddig mindenhol imádtak minket.

6. Miért döntöttetek úgy, hogy az új albumot (Freedom Eats The Soul) ingyenesen letölthetővé teszitek? A 2008-as Overcome c. album beszerezhető még azok számára, akik az új album A38-as bemutatója után rátok kattantak?
Csaba: Nem lehet ellenállni a hálózat hatalmának. Nem mi döntöttünk így, hanem az aktuális hálózatpolitika.
Krizsó: Csak ezért. Sosem szerettem a "lemezpiacot", mint olyat, de mostmár mégis visszahoznám a múltat. Nem a szaros pénz miatt, hanem az elértéktelenedés miatt. Mondjuk az is irreális, hogy a saját összekuporgatott pénzünkből fizetünk egy lekeverést több százezer forintból. Igaz, a Pankkk sokat segít ezen, de vicc, hogy én fizetem a cd gyártást.

7. Az új lemez felvétele után a csapat és Berger Dalma énekesnő útjai különváltak. Mennyiben változott a csapat karaktere Judie Jay belépésével?
Csaba: Lett egy anyukája a zenekarnak (és nem Judie kora miatt). Kezdünk család lenni.
Krizsó: Zenekar lettünk, nem project zenekar, sosem volt ilyen jó együtt lenni és ez neki köszönhető. Ennyi hiányzott, de az nagyon.

8. Nagy élmény volt, hogy a cselló mellé élőben hegedű is csatlakozott, így akinek a durva szívét nem törik fel az alapok, a klasszikus hangszerek hangja becsorog a repedéseken. Bemutatnátok Márkos albertet (cselló), Barczi Orsit (hegedű), és Zeeket (MC)? Hol ismerkedtetek meg, hogy érzik magukat a Realistic Crew zenéjének részeként, és persze többen érdeklődnek, hogy Orsi lakhelyén jár-e éjszakai busz.
Csaba: Bercit régóta ismertem hírből, aztán pár éve augusztus huszadikán a repülőnapon tolta a Bajcsyn a defektes biciklijét, én meg odamentem hozzá, hogy "Szia Csabi vagyok a Realistic-ből, nincs kedved nálunk csellózni"? Orsit egy reklámzene kapcsán ismertem meg, 2 nap múlva tagja volt a zenekarnak. A Zíket meg olyan mintha az idők kezdete óta ismerném már. Orsikát mindig hazavisszük koncert után, ha tudjuk, nagyon vigyázunk rá.
Krizsó: Zeek-el a Szóda kert nevű helyen ismerkedtem még jó rég és csináltunk hamarosan egy félmeztelen közös fotót a Sark elött. Nagyon gyorsan barátok lettünk, ez volt a legfontosabb.

9. Hol láthat titeket a közönség a fesztiválszezon alatt?
Csaba: Heineken Balaton Sound és Sziget. (A BS-en július 9-én, azaz holnap este 20.00-kor láthatjátok őket a T-mobile teraszon - Overdrive)

10. Az előfordulhat, hogy lesz még csütörtöki RC A38 terasz, utána Love Alliance bulival? Ütős kombináció volt, és jól jött ki, hogy az eső lemosta a bulit a hajó gyomrába.
Csaba: Nem is tudom ki gondolta komolyan, hogy a teraszon játszon egy 9 fős zenekar…
Krizsó: Én nem tudtam maradni a koncert után sajnos, mert a szívem mást diktált. :)

11. Melyik dalt külditek a B-oldal olvasóinak?
Csaba: Alexander Alexandrov - The Russian National Anthem és Ramones - I don’t want to grow up.
Krizsó: Nirvana: Aneurysm és a  Kispál és a Borz: A homlokom hozzád nyomom.

Vad Fruttik: kicsit pop, kicsit rock, kicsit elektro | Eltipegtek a Fürgerókalábak

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr751222360

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: B-oldal » Új lemez a Beat Distől 2009.07.09. 11:04:11

[...]jelentősen meghatározó Judy Jay énekhangjával egészült ki a Realistic Crew. Kérdéseinkre a Beat Dist megálmodó Csigi válaszolt:[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása