Elhunyt Les Paul

Elhunyt Les Paul

94 éves korában elhunyt az elektromos gitár egyik kifejlesztője, a modern kori gitárhangzás atyja, az jazz egyik legendája, Les Paul. Már tizenévesen elkezdte építgetni hangszereit, majd 1952-ben megtervezte a saját nevéről mintázott Gibson Les Pault, mellyel örökre beírta magát a történelemkönyvekbe. 

Nyugodjon békében!

Viszockij és Joey | Bruce Lee emlékére

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr301308951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.08.14. 13:52:38

Azt általában el szokták felejteni a méltatók, hogy volt egy olyan (a sok között) technikai újítása, ami sokkal nagyobb hatást gyakorolt a pop/rock/stb zenére, mint az amúgy általam is imádott gitárja

A többsávos hangrögzítésről van szó.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.15. 10:06:29

@A Hannibal Lektűr-attitűd:

A nagyon durva, hogy az egyik legismertebb korai első "multitrack" felvételt nem szalagra, hanem lemezekre játszotta fel, és nem cicózott, egyből 8 sávot rögzített, mindig hozzájátszva az előző felvételt a saját játékához. Ha ehhez hozzávesszük, hogy azért elbíbelődgetett az egyes sávokkal, lehet számolgatni, hány lemezt használt fel. A pontos szám ismeretlen.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása