Freddie Mercury élete saját szavaival

Freddie Mercury élete saját szavaival

Mi maradt még kimondatlan Freddie Mercuryval kapcsolatban? Botrányos, excentrikus, őrült színpadi jelenség, levágott végű mikrofonnal, cicanadrágban, vagy balettcipőben, aki a színpad egyik végéből a másikba száguldozott, folyamatosan pózolva. Minden idők legnagyobb frontembere és zeneszerzője, a Queen együttes utánozhatatlan énekese immár 18 éve nincs közöttünk...

Mi maradt még, amit elmondhatunk róla? Semmi. Egy dolog maradt. Elolvassuk, hogy ő mit mondott... Sosem szeretett nyilatkozni, megvetette a sajtó képviselőit, akik ugyancsak nem hordozták őt tenyerükön. Egész pályafutása során küzdött az újságírók intrikáival és rosszindulatával, így sajnos nagyon kevés interjú készült vele. Ennek ellenére érdekes kiadvány látott napvilágot, hazánkban is megjelent Greg Brooks és Simon Lupton könyve, mely Freddie fennmaradt interjúit gyűjtötte csokorba, több témába is rendezve. Az interjúfoszlányok végigkísérnek minket egy sikerre vágyó fiatal, kezdő zenész, majd egy világsztár és ikon, végül pedig egy beteg, elmúlással küszködő ember életén. Nagyon érdekes és őszinte megnyilatkozásokat olvashatunk a Queen korai időszakáról, a zenekaron belüli veszekedésekről és dalszerzési küzdelmekről, a Bohemian Rhapsody című mestermunkáról és egyéb Queen dalokról, a szólókorszak szabadságáról, a véget nem érő bulikról és természetesen a szerelemről és a halálról.

A könyv érdekességét az adja, hogy nincsenek benne szerzői átkötések, avagy történetet összekötő mondatok. A könyv összes szava Freddie Mercurytól származik. Sosem felejtem, anno az angol változatot még Londonban vásároltam és még a repülőút alatt, hazafelé el is fogyasztottam. A magyar verzió sem tartott sokáig...

"Akkor fogok leállni, ha az emberek már nem veszik a lemezeimet. Amíg megveszik, addig minden rendben. Amikor már nem kell nekik az albumunk, elbúcsúzom és valami másba fogok. Sztriptíztáncos leszek, festeni fogok, ilyenek..."

Nyugodj békében Freddie, én nem tudlak megunni!

Minden, amit tudni akarsz... a Slashről | Nikki Sixx: Heroinnaplók

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr191547803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.11.24. 21:00:10

A legnagyobb volt! Utánaozhatatlan!

rettentó 2009.11.25. 11:28:50

Ez az idézet arra csábít, hogy megvegyem a könyvet, pedig én is olvastam már ezt-azt a témában.

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2009.11.25. 11:50:53

@rettentó: NAGYON IS, vedd meg... ez egész könyv ilyen.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2009.11.26. 22:21:21

Karácsonyi ajándéklistára rávésve!

rettentó 2010.01.25. 11:21:12

Kihoztam a könyvtárból. Szerintem jó, hogy összeállítottak egy ilyen könyvet, csak néha jó lenne tudni, mikori interjúról van szó, akkor is, ha ellentmondások nincsenek benne. Mert hogy utólag röhejes, hogy olyan nagyra tartja Boy George-ot :-) Szerintem a nyolcvanas évek végén már mást mondott volna róla.
Sok benne az ismétlés, és felesleges volt egy teljes fejezetet szentelni annak a puszta ténynek, hogy Freddie szerette szórni a pénzt és vásárolni. De sokat megtudhatunk a Queen többi tagjáról is, és bámulatos, hogy mennyire egységes és demokratikus működésű volt a zenekar (a zsetont pl. négyfelé osztották, kivéve a személyre szóló jogdíjakat).

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása