Funky Night Fever november

Funky Night Fever november

2010.01.06. | B-vendégszerző

2009. november 27., Prestige, Funky Night Fever. Élménybeszámoló. Na ilyet sem írtam még soha. Tessék gyorsan tudomásul venni, hogy itt és most, egy személyes vélemény fog megjelenni, amivel lehet vitatkozni, de a személyes véleményem leghitelesebb forrása attól még én leszek. :)

Amikor az ember az élményeiről ír, akkor egy kicsit elenged belőle. Talán éppen ezért a legtöbben megtartják saját maguknak az élményeiket, hogy az Ő kis szívüket melegítse. Bevallom én is elgondolkodtam rajta, hogy ez az írás megszülessen vagy simán éljem csendben tovább életemet. Azt gondolom, hogy ez a novemberi nap megérdemli, hogy említést tegyek róla.

Este felhívtam egy barátomat akivel gyermekkorunk óta ezekre a zenékre pörgünk, hogy jelenésünk van a Prestige-ben. Találkozásunk után egyből a Prestige név elemezgetése került terítékre. Vajon mire gondolhatott a névadó marketingesük? Picit viccesnek találtunk, hogy ugyanaz a tulajdonosi kör, aki Tesco gazdaságost csinált az éjszakai mulatózásból (lásd. Hajógyári sziget és a többit), most csinál egy Prestige nevű helyet. Talán ők is érezték, hogy fő bevételi forrásuk nem elég Prestige, hiszen kurvák, bűnözök és proletárok gyűjtőhelyévé vált. Na, talán innen is a név, hogy ezt megunták.

Megérkeztünk, parkolót kerestünk. Naiv vagyok és megkérdem: Nem lenne-e Prestige egy mélygarázs a névhez? :) Vagy nem is vagyok naiv csak egy lúzer aki nem találta meg eme helyet?

Mivel a tulajdonosi körhöz tartozó helyek "kultúrája" nem ismeretlen számunkra, én már vártam, hogy a bejáratnál "stílusosan" pálmafák fogadjanak és sorban állás. Igen, amolyan csepeli trógerkodásra számítottam. Na kérem ez a bejáratnál ez elmaradt. Meglepődve tapasztaltam, hogy 23:45-kor nincs sor és a kasszánál sem állnak. Halleluja! Érdekes volt látni, hogy a pénztárnál betűvel voltak kiírva az árak. Igazi multi-kulti ez, csak az idegenajkúaknak és azon honfitársainknak akiknek nem adatott meg az olvasástudományának elsajátítása (úgy érzem ilyen egyedek voltak szép számban jelen) ez némi problémát, esetenként talán felárat is okozhat. :)

Következő élmény a ruhatárnál volt. Sohasem értettem miért kell ezért külön fizetni és miért nem egy emeltebb áru belépőjegyet szednek már a pénztárnál. Kabát bead és jön a meglepi, mert a kezembe nyomnak egy rendszámtábla méretű bilétát. Prestige-e a kitömött zseb? Hol itt a finomság, hol itt a stílus kérem? Bevallom picit boldog voltam, hogy már eddigre találtam két hibát. Ez nálam amolyan szakmai ártalom. Munkám során megkeresem a hibát és kijavítom. Igen, én ezt élvezem és nem, nem vagyok tv szerelő. A TV-d miatt ne is keress. :)

Belépünk a térbe, ahol DJ még sehol, a hely úgy negyedig telt meg a közönséggel és már a bárpulthoz is izmozni kellett. A következő hiba az, hogy a lépcsők nincsenek megvilágítva és a relatíve sötét burkolat nem igazán teszi lehetővé a lépcső felismerését, így én ezt, az antialkoholisták számára is baleseti veszélyforrásnak tekintem.

Körbenéztünk és megálltunk egy itallal a kezünkben. Jó volt a hely csííí-je, tetszett nekünk. Több hibát nem is tudnék felhozni a hely számára, mert a többi már amolyan "hogyan viselkedjünk kulturáltan" című írás lenne tőlem, amivel sokakat megsértenék, főleg azokat akiknek fingjuk sincs arról, hogy hogyan szivarozzunk társaságban.

Ott kezdődött, hogy "In The Stone", ami persze senkinek sem kozott meglepetést és varázsütésre kezdett táncolni a Funky-ra kiéhezett nép. Fat nagyon jól tolta, nem gondoltam volna, hogy ebben a szakmában még 30 felett is lehet fejlődni, de előtte le a kalappal. Bevallom azt sem bántam volna, ha az egész estét letolja és ezzel az érzéssel, most voltam először így. Nem volt fáradt, sőt! Igazi energiabombaként pakolta a lemezeket. Viszont ahogy elnéztem arra gondoltam, hogy ma már nem méltó a nevére, mert kifejezetten sovány. (Fat! Ha ez nem betegség, akkor légyszíves küldd el a személyi edződ kontaktját! :))

Szóval sokáig nézegettem, hogy hová tűnt erről az emberről a zsír, de amikor megérkezett hajnalban Bárány Attila, akkor megtaláltam, mert rajta volt. :)
Emlékszem Attila még büszke volt 4 éve arra, hogy nincs pocakja és ezt 2006 februárjában a 20 éves fortunás bulin még hanganyag is őrzi. Úgy látszik, hogy hazánk funky DJ-inek súlya állandó. :) Hogy az 5vös neve is szerepeljen ebben az írásban, neki külön köszönet a tőle megszokott Edwin Starr-ért (Get Up Whirlpool of Love (BigBand Instrumental))!

Szécsényi ZoltánNagyon jó érzés volt novemberben régi ismerősökkel találkozni és együtt bulizni. Nagyon örülök, hogy aznap est, ha egy kicsit megkésve, de kiküldtem nektek funky.hu hírlevélben az eseményről való értesítést. Azoktól akik emiatt nem tudtak ott lenni, most szeretnék elnézést kérni: Sajnálom. Olyan emberekkel beszélgettem aznap este, akikkel 20 éve csak nézzük egymást. Hihetetlen, hogy mennyire erős tud lenni a közös zenei ízlés és a műfaj szeretete. Bevallom 15 éve nem éreztem ilyen jól magam szórakozóhelyen. Köszönöm mindenkinek, aki az estén dolgozott, hogy mi mindannyian egy élménnyel legyünk gazdagabbak. Találkozunk a következő Funky Night Fever-en februárban a Prestige-ben! :))

Töltsd le az egész este hanganyagát »

SzZ|funky.hu

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr371638082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bbking 2010.01.06. 11:35:36

Kösz a cikket, pláne az MP3-kat. Régóta kerestem Fortuna válogatást.

bbking 2010.01.13. 16:05:15

Végighallgattam egy párszor, kellene egy kis segítség. A zárószámot ki játsza? Everbody on the floor. Sehogy nem találom az net univerzumban.

bbking 2010.01.13. 16:19:48

Na megvan. Persze félrehallottam.
GAP BAND - Party Train
Azt éneklik Everybody all abroad...
Ütős a klipje:
www.youtube.com/watch?v=QmWfTDZvvkM

Elkommentelgetek itt magamban.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása