Két új zenecsatorna indult

Két új zenecsatorna indult

A Music Channel Company nevű román cég Magyarországon is elindította két új zenecsatornáját, melyek január óta már tesztadást sugároznak. A két csatorna jelenleg csak a Digi hálózatában fogható, melyből az Music TV, a Viva és a Comedy Central hopsz, ezzel párhuzamosan kicsúszott.

A két új adó állítólag főleg hazai előadók klipjeit fogja sugározni, HD minőségben. A legfiatalabb generációt megcélzó Music Channel és a szélesebb zenei skálát kedvelőknek szóló H!T Channel érkezését a legnagyobb szkepticizmussal fogadom. Először is: mit jelent hogy a "legfiatalabb generációt megcélzó"? 12-14 éveseket fogják traktálni? Uramatyám, ráadásul még "célozni" is fogják őket. Már látom a sok emós, körömfestő, szemébe lógó hajjal rendelkező "zenészt", valamint a picsájukat riszáló 16 éves bijonszékat, akikből ezek szerint nem kaptunk eleget még a Viva TV-n.

Hihetetlen, hogy a zenei ízlést legjobban meghatározó korszakba mennyire bele lehet tenyerelni. Míg az én fiatalságom az MTV Europe Most Wanted, vagy a Headbanger's ball műsorán, Ray Cookes és Paul King szavain csüngve ismerte meg a ZENÉT (és az angol nyelvet!), addig a mostani ifjúság (marketinges nyelven szólva: "legfiatalabb generáció", pff) arcába rakják a szart, de előtte azt még ventillátorba dobva, hogy minden olyan legyen. Ékes példa a Viva TV "Szexi, vagy nem" bicskanyitogató alpárshow-ja, vagy csak lessünk bele egy Club Rotationba. Kiváncsian várom, milyen felhozatallal debütál a két új versenytárs...

Áááh, amúgy VH1-t és Disco Deluxe-ot kéne adni a népnek! (Jah, és B-oldalTV-t!) Na, mindegy, én úgyse kapcsolom be a tv-t, mert a zene nem abban van. Pedig lehetne abban is.

20 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr791731749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Taraj (törölt) 2010.02.06. 09:09:47

Pont tegnap jutott eszembe, hogy pl. az MTV indulásakor még TV-ben hallottam először az Apocalyptica "I'm Not Jesus" számát. Ma már az MTV-n ilyenre biztos nem lehet példa.
Én nem vagyok öreg (még iskolába járok), de kitűnően átlátom a korosztályom siralmas helyzetét...

Gyeprefing Padrafos (törölt) 2010.02.06. 09:32:43

Remélem kárpátijját fogják nyomni, hogy a nemzeti öntudat is fejlőggyön a 12-14 nél!

Goompah 2010.02.06. 10:37:29

Hidd el, a tiédnél eggyel idősebb generáció az általad istenített zenére mondta ugyanazt, amit te a mostani fiatal generációéra. És természetesen mindegyik meg van gygyőződve arról, hogy a zenekultúra a mindenkori fiatal generáció alatt romlott el végzetesen.

Az öregedés legbiztosabb jele, ha valaki szörnyülködik a "mai fiatalok" zenéjén vagy úgy általában a "mai fiatalokon".

lionking 2010.02.06. 11:00:37

Hát ettől függetlenül a mai zenék (kezdve a mait értelmezni 90-es évektől) folyamatosan egy lecsúszó tartalmatlan - mondhatni agyatlan- és agymosó hangfolyamnak lehet nevezni, zenének biztosan nem.
Tudom, öreg vagyok én már ehhez de vannak most is jó zenék, de ezeket is a régi előadók szolgáltatják

kulup 2010.02.06. 11:14:45

Ez a Hit! csenel néha még nézhető is, annyira nem borzalmas, régebbi zenék is vannak. Az jó, hogy csak zene van, nincs rajzfilm, reality, meg ilyen szemetek. A HD-re kíváncsi leszek, nyilván csak felkonvertálnak, a klipek többsége nem HD.

A mai fiatalok zenéjét én se szeretem, ettől még nekik az tetszik. Nincs ebben semmi, megöregedtünk csak. Annakidején a mi szüleink ugyanezt mondták a mi zenénkre.

v2peti 2010.02.06. 11:43:59

VH1-et akarok! De az idióta UPC ad helyette 1,5 Comedy Centralt, és 0,5 VH1-et! Ha reklamálok, akkor a csatorna vezetéshez küldenek! Pedig ők nyomják normálban is, mert a Direct-csomagban benne van! :(

További javaslatok a UPC-nek közös csatornákra: ATV-Hír TV, Autonómia-Román 1, Eurosport-Romantica, Paprika TV-AXN Crime, Pax TV-Hustler TV...

Goompah 2010.02.06. 11:54:42

A zene hanyatlása valójában már akkor megkezdődött, amikor az egyszólamú gregorián zene után megjelent a polifónia. A reneszánsz zene szabadossága semmibe vette a hagyományos formákat és zenei elveket, a hétköznapi életből beszivárgó profánság pedig erkölcsileg is aláásta a zenei kultúrát - és ami még rosszabb, léhaságra, romlottágra és tiszteletlenségre bátorította a fiatalságot.

Kuruttya 2010.02.06. 11:54:44

Néz még zenecsatornákat valaki? Az internet korszakában? Amennyit én láttam, az MTV már nem is ad zenéket, csak a pimp my ride meg a jackass megy..

kulup 2010.02.06. 12:06:13

A diginél volt VH1 classic, na az hiányzik !!

zaq 2010.02.06. 12:14:05

@Álmos: ott a pont.
az a helyzet, hogy a zenecsatorna, mint kategória manapság már nem életképes. igyekeznek életmód magazint kreálni belőlük, az meg olyan amilyen (szekszi-nemszekszi, pr-divatműsorok, valóság?showk, genyázás megy szórakoztatás címszó alatt).

vegyük figyelembe, hogy a Ray Cookes időkben csak ők tolták a kontentet (MTV), mi meg csak lestünk, hogy jajjdejó. aztán 96-97 körül már - ha szerencsésebb voltál saját neted is volt - a Napsterről töltöttük a dolgokat a netcaféban, aztán kiírattuk mp3-ba. olyan zenéket kaptunk, amiket max koncerten vagy partikon játszottak a dj-k, idehaza nem lehetett kapni cd-n se' mondjuk Dorfmeistert vagy Digweedet. nem is gondoltuk előtte, hogy léteznek Aphex Twins-hez hasonló furcsaságok.
mára a dolog ott tart, hogy ha tudsz egy kulcsszót, akkor beírod a youtube-ra és megnézed ingyen, akkor és azt, amit akarsz.

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2010.02.06. 12:44:11

@Goompah: Ebben van fél igazság, de a zene nem feltétlenül csak egy generációhoz kötött. miért ne lehetne mazsolázni a régebbi korszakokból, egy emo mellett?

lockoutyear 2010.02.06. 13:01:48

@Gyeprefing Padrafos:
A Music Channel Company nevű román cég Magyarországon is elindította két új zenecsatornáját,

belga6 2010.02.06. 13:16:08

Nálunk upc van, de ennél az mtv-nél és vivánál minden csak jobb lehet. Az mtv alig megy zene, az is sz.r, nyomják ezeket a hülye, régi, amerikai valóságnyavajákat. Viván meg sz.r a zene.

Art Mooney 2010.02.06. 13:31:32

@Goompah: vmi ilyesmit akartam én is írni, de azt azért tegyük hozzá, h a stílus változása _mellett_ pld. azt is tapasztalhatjuk, h a kurválkodást követhető mintaként propagálják, önálló műsorban. persze, a világ változik, de azt azért nem tudom aláírni, h minden változás szükségszerűen jó/elviselendő..

phaszfej 2010.02.06. 14:22:37

Hülyeség kiakadni ezeken a tévéken. AZ ember unakozik, döglik otthon, nézi, ami van. Azért mert valaki csak 12 éves, még nem jelenti azt, hogy idióta. Ray Cookes is ugyanazon az elven működött, és te ugyanúgy nézted, sőt, még ma is büszke vagy rá. Miért lennének a mai gyerekek hülyébbek? Régen is ugyanennyien mentek volna el szerepelni, ha lettek volna ilyen műsorok. Tizenéves korban még megbocsátható.

Tehát itt az igazi kérdés nem a két új zenecsatornán lévő műsorok minősége, mellesleg amik éppen emiatt nagyonis tanulságosak, még egy 13 évesnek is, hanem hogy miért tartasz attól, hogy ezek rossz irányba viszik az ifjúságot.

Teljesen nyilvánvaló, hogy az ember, legyen akárhány éves, megérzi a hamisságot. Tehát a két új zenecsatorna le van szarva, mivel nem jelentek veszélyt. Akkor miért keresel magadnak ellenségeket? Ez itt a kérdés. Miért írogatsz ilyen cikkeket?

kicsigee 2010.02.06. 16:10:20

Az igazság az, hogy a mostani tízen-húszon éveseken hiába mutatsz meg egy régi zenét úgyis azt fogja mondani rá, hogy szar, nem trendi.
"Most jön, a bezzeg az én időmbe" amikor fiatal voltam (90-es évek elején) az MTV-n zene ment. Talán egyetlen egy valóságsó volt, ha jól emlékszem Real World néven, azt sem néztem. Most meg pont fordítva.

Tini pecók, Szülinap luxuskivitelben: ami szerintem azt sugallja, hogy csak akkor vagy menő és értékes ha gazdag apuci gyereke vagy.

Paris Hilton Öribari kerestetik: hogyan legyünk k*rvák.

Tuilla Tequila: egy ázsiai csaj kegyeiért versengenek, időnként verik egymást az emberek.
...és még sorolhatnám tovább a többi idióta műsort, ez megy töményen.
Ezek tényleg értéket mutatnak a fiatalok számára?

Goompah 2010.02.06. 16:46:58

@kicsigee: Te a szüleid által kedvelt zenékre (operett. magyarnóta, kuplék stb.) nem ugyanezt mondtad?

El kéne már gondolkodni azon, miért mondja minden generáció az éppen fiatal generáció zenéjére, szokásaira, szórakozására, erkölcseire stb. azt, hogy szar. De vicces, hogy már a görögök is a fiatalság romlott erkölcsein sopánkodtak, oszt mégis fejlődtünk nem keveset.

macskafaraok 2010.02.07. 20:45:00

szóval csak annyi, hogy a Digi-nk olcsóbb (?!) saját zenecsatornát indítania, mint fizetnie a fejpénzt a Z+ Zrt-nek...

persze majd rájönnek a végén hogy annyira nem is egyszerű ilyet csinálni, meg hasonló, de az majd akko lesz,

Salvatore Bonanno 2010.02.08. 09:02:49

A H!T egész nézhető, de a másik, a 1 pont olyan, mint a Viva, egyelőre még valóságsók nélkül, de már Dukai Reginával.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása