Új Hősök videoklip: Flashback

Új Hősök videoklip: Flashback

2010.02.17. | Horváth Oszkár

Február 13-án dobták fel a YouTube-ra, 1 nap alatt 3000-en megnézték, a harmadik nap végén pedig már 7500-at mutatott a videomegosztó számlálója. Ez a pozitív. Mióta a srácok elkezdtek kimozdulni Veszprémből és meg merik mutatni magukat az országnak, a karma odafigyel rájuk. Kurvára megérdemlik, én nem nagyon olvasgattam a magyar underground rapet, 4-5 éve szembesültem vele, hogy kialakult egy majmolásoktól már jóval megtisztultabb tényleg költői flow. Én már a 90-es évek végén elhittem, hogy lehet magyarul kurva jól szövegelni, de azt álmomban nem gondoltam, hogy ennyire. Ha szövegértési problémák nem volnának, azt mondanám, szerva itt, és innen kellene lassan exportálni a tengerentúlra. De Zomblaze alapjait már most lehet zsugorfóliázni és postázni.

Hősök 2008-as Klasszik című albumáról ez a negyedik szám, amihez készült klip. Négy klip! Egy olyan zenekartól, akikről 3-5-7 éve csak az hallott, aki oda akart figyelni. Nekem is csak 2007-ben tűnt fel a YouTube-on ez a 2003-as felvétel, meggyőző, első hallásra (letölthető). Az, hogy jönnek a klipek ettől a bandától annyira jó, mint az, hogy a 70-es években végre hozzáférhettünk a Coca-Colához, vagy amikor végre kipicsázták az egyszólamú csengőhangokat a mobilokból, vagy amikor a kedvenc 80-as évekbeli szar filmed végre századikként kijött DVD-n. (És letöltötted...)

Foglalkoztunk a B-oldalon a TOP10 underground magyar rapszámmal (by Zaltee), a Hősök feat. NKS - Flashback abban a felsorolásban is szerepel. Az alábbi szám más alappal van fent az albumon, aztán 2009. júliusban felkerült a netre egy másik verzió, a klipben utóbbi kiegészült még egy alappal, ami kétszer jön elő a 4:45 másodperc alatt - a végső zenei forma Mr. Joeker és Tibbah munkája. Indokolatlanul sok meló egy eleve jó számon - mondanám - de így utólag azt mondom, megérte még hozzányúlni!

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr131758777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mybudapest · http://mybudapest.blog.hu/ 2010.02.17. 12:17:07

jó lett, bár Nospa ennél keményebbeket szokott nyomni. a Hősök meg három tagú lett?

Stinkfist 2010.02.17. 13:35:53

komoly arcok... valamikor tavaly az MTV-n volt az egyik tag, mutogatta az otthon berendezett kis stúdiót az irodai bőrszékben ülve, feltett lábbal, csak akkora lyuk volt a zokniján, hogy kint vigyorgott a nagy lábujja...

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.02.17. 15:06:33

Mi a jó büdös kurva ég fasza ez a demonbonnie meg a noizeonline?! MENJETEK MÁR A FASZOMBA! Hihetetlen bazmeg, ez még a blogtrolloknál is rosszabb, index főoldal és akkor bebaszom a linkemet, a rapper meg csinálja csak a klipjeit, meg dolgozzon évekig azon, hogy elismerjék, azt leszarod? Szomorú bazmeg, hogy ilyen emberek élnek. Ha kérhetném, a másokra való szarás legyen az, hogy nem kommentelsz. Ritkán tiltok ki embereket, de ez komolyan mondom olyan torkonszarása a művészetnek, hogy egy gumicsizmás picsánrúgás is járna mellé. Hányadékok. zolivagyok.blog.hu tavaly ezen már kiborult, és kurvára igaza van.

Lamorak · http://www.clusterone.hu 2010.02.17. 19:49:41

@nosferato: dobd ki a kommentet a picsába, ne idegesítsd magad :)

Dirk Diggler 2010.02.17. 21:11:45

DE MI A FASZ VAN A TÁSKÁBAN BAZZE???

dyrtyho · http://dyrtyho.blog.hu 2010.02.18. 02:26:23

Szerintem a Betűzdel után,ez a második legjobb videó-klipje a bandának

@mybudapest: Dehogy lett három tagú,csak Joeker mostanában alig ér rá...

@Dirk Diggler: Szerinted mi ? Ami ilyenkor egy akció filmben.Szóval vagy drog,vagy pénz.Legalábbis én erre a két dologra tippelek.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.02.18. 07:55:13

Asszem a táskában az van, amit Jules és Vincent elhoztak Big Cahuna Brattől. B-oldal is olyan, mint a Simpsons, lassan mindenről volt szó:
b-oldal.blog.hu/2009/05/05/a_filmtortenet_fontos_taskai

@Dyrtyho: Betűzdelből kedvenc:
"Ereszd el magad szól az ECKsztétika
Nincs a szexért rinya gyere tedd szét liba" :))
Itt: www.youtube.com/watch?v=Im9Hd7bwKX8#t=124s

ArtWolf · http://artwolf.blog.hu 2010.02.18. 23:44:26

Pont a hétvégén lett volna az Inferno-ban Csongrádon Hősök buli, aztán a havazás miatt nem jöttek:( De azért Zomblaze bítjeire jót pörögtünk, másnap meg jött kárpótlásként a klip:P

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.02.19. 00:02:05

@ArtWolf: Il Ferro! :) Mondjuk azt megnézném, milyen, amikor csak a bítek mennek. Egyszer Suhaid olyat melegített vmi koncertre, hogy az az 1 óra jobb volt, mint a teljes program, beszartam a zenéin.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása