A beatkorszak képei

A beatkorszak képei

A minap egy fénykép került elő a képzeletbeli családi emlékkönyvből. A kép egy olyan korszakból származik, ahol a "House of the rising sun" még "Felkelő nap háza" volt, a "Hard day's night" pedig "Egy nehéz nap éjszakája"... A beatkorszak és annak is sajátos, magyaros lenyomata.

Új korszak volt ez, az éter tele volt új dallamokkal. "Kinn" szólt a Beatles, az Animals, a Troggs, vagy a Yardbirds, de miközben a külföldi rádió adókból már javában ezek a ritmusok szóltak, "itthon" sem a rádió, sem a televízió nem játszotta a beatzenekarok felvételeit. Ennek ellenére (bármennyire is próbáltak ellene harcolni, vagy tagadni) a beatkorszak Magyarországon is létezett! Bizonyítékom van rá!!!

A fényképet látva arra gondoltunk, tessék előkeresni a padlásról, a szekrények mélyéből a régi fényképeket és rendezzünk kiállítást a beatkorszak képeiből! Jöhetnek koncertfelvételek, vagy csak egyszerű pillanatok, rólatok, avagy rokonaitokról, a dicsőséges 60-as évekből. Akkor sem sértődünk meg, ha a 70-es évekből származik az emlék, melyek azért valamilyen szinten kötődjenek a zenéhez. :) Lehet ez koncert, klubfeeling (vagy ahogy akkor mondták: bulihangulat, pomádé), táncolás, otthoni hangszerpróba, egyszóval bármi, ami BEATKORSZAK.

A képeket az overdrive@b-oldal.hu emailcímre küldjétek. A kiállítást az alábbi képpel én kezdem, de a legjobb fényképekből tárlatot rendezünk itt, a B-oldalon! A képen a dicsőséges Danger zenekar látható, rajta az apámmal és saját készítésű gitárjával! :)

 

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr871845527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.03.18. 10:41:50

Hát engem az az 1919-1957 kötelez bennünket felirat ragadott meg. A dobos mellett rendezői jobbon az az énekes fiú (ma már nyilván bácsi) valami nagyon menő srác lehetett, látni a vadiúj farmerjáról.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.03.18. 10:43:48

Ja, a dobos vállból indított stílusa is minimum Keith Moon vasfüggönyön inneni szellemi inkarnációját mutatja...:D

rettentó 2010.03.18. 10:50:55

Hát, ilyen házibulin trikóban táncolós, ökörködős, beivós cool képek vannak anyámnál, de addigra lepereg a poszt :-)
Érdekes előadás a témához egy túlélőtől (MP3):
eper.elte.hu/eper.phtml?cim=ezekafiatalok.html
Itt meg egy kis tudományos pinkfloydizmus, miegymás:
eper.elte.hu/eper.phtml?cim=szegedipeter.html

rettentó 2010.03.18. 11:53:44

@Interstellar Overdrive: Majd elcsenem. Ez a kép meg nagyon jó, minden rajta van a korszakról. A Danger név az AC/DC-hez hasonlóan született?

rettentó 2010.03.18. 12:37:29

Addig is 1964 május elseje. Pali bácsi, Jancsi bácsi, Gyurka bácsi, és a doboknál apu ;-):

www.heyokay.com/2009/top-down-beatles/

Viola1984 · http://retro80s90s.blog.hu 2010.03.18. 14:30:33

Éljen a dicsőséges tanácsköztársaság! - Ez mekkora:)))!

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.03.19. 10:57:57

@rettentó: kurva jó kép! Bennem van egy ilyen színpadi "kábelre nem lépünk" reflex, ők hogy oldották ezt meg? Lusta állat vagyok, csak bebaszom az asztal mögé a kábeleket, mindig tiszteltem azokat a színpadi dolgozókat, akik szépen feltekertek mindent beállás után, hogy a közönség (már ha olyan hely, ahol látja), ne egy hányásra jöjjön be. Asszem ők a "szorgalmasak", nem tudom, ritkán futunk össze.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.03.19. 15:21:34

@Interstellar Overdrive: @nosferato: Ezek azért nem léptek kábelre, mert egy helyben álltak. :) Amúgy baromi jó kép, le is mentettem.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.03.19. 15:24:06

@efes: De ha jól megnézed, Pali bácsi éppen a cipőorrával bizgerálja az övét, mert lehet, hogy az előbbi számnál pördült egyet, amikor azt énekelt, hogy: Roll Over Beethoven...:)

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.03.20. 00:25:08

@efes: nagyon zavar! :)) a pöndörödés is, meg a csomó.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása