SoundCloud nap az Apacukában

SoundCloud nap az Apacukában

2011.02.08. | Horváth Oszkár

MI AZ A SOUNDCLOUD? Párszor már egekbe dicsértem, talán legutóbb novemberben, amikor megjegyeztem, hogy a MySpace a világ legszarabb weboldala. Tény, hogy néhány közösségi funkció a zenehallgatók részére hiányzik, de ha a Karma igyekszik jóvátenni azt a kreténséget, ami a MySpace fennmaradásához vezetett, akkor azt a SoundCloud útján igyekszik megtenni. SoundCloud nap: 2011. február 9. szerda 19:30.

Kapcsolódó URL-ek:

Egy online közösség zenészeknek, zenéket íróknak, zenekaroknak, ahol megoszthatják legújabb felvételeiket, remixeiket, ötleteiket, hangmintáikat, a többiek pedig akkurátusan 1:37-nél kommentelhetnek, hogy "fiam Józsi/Carl/Kumar, naon jó itt ez a rész a dobbal". Aztán lájkolom, megosztom, körbeutaztatom a világon, követem, követtetem, nem sajnálom, nem sajnáltatom, satöbbi. Könnyű zenét feltölteni, és könnyű másoktól zenéket (pl. a saját zenéd remixváltozatait) fogadni.

Mindez olyan web2.0 alapokon nyugszik, hogy twitterrel kombinálva például készült rá egy projekt CITYSOUNDS.FM néven, aminek a lényege, hogy figyeli a feltöltők városait, és folyamatosan frissül az adott városból a SoundCloudra kerülő zenékkel. Lásd pl.Budapest. Amikor elkezdtünk internetezni, nem így képzeltük. A saját zenéimet kizárólag a SoundCloudra töltöm kb. 2 éve, és már a saját kis zenés weboldalamat is átalakítottam (nem a B-oldalt...), hogy mindent így ágyazzon be, mert egyszerűen kényelmesen használható és ízlésesen beilleszthető lejátszója van.

MI A SOUNDCLOUD NAP? A SoundCloud Global Meetup Day alkalmából a zenei közösségi oldal felhasználói a világon sok-sok városban egyszerre összegyűlnek, és csinálnak valamit, ami hangot ad ki. Néhányan, tényleg NÉHÁNYAN úgy gondoltuk, hogy beszélünk róla, néhányan zenéket teszünk fel, és mindezt az Apacuka lenti részén. Végül csinálunk róla 2 órányi hanganyagot, és feltesszük a SoundCloudra úgy, ahogy várhatóan a többi város kölkei.

Miért gyere?

  • Mert te is használod a SoundCloudot
  • Vagy érdekelnek emberek, akik saját zenei produktumokat osztanak meg
  • Mert közel laksz (Apacuka, VIII. Horánszky u. 5.)
  • Mert ráérsz (2011. február 9. 20:00-)
  • Zenét akarsz hallgatni
  • Amolyan zenetáboros modoroskodásba bocsátkoznál
  • Nem lesz tömeg, de ha jössz, akkor igen. Tehát ha nem lesz tömeg, tudjuk, hogy nem jöttél. Ha eljössz, és nincs tömeg mégse, akkor nem vagy ott. Ilyeneket érdemes kipróbálni.

Kapcsolódó URL-ek még egyszer:

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr982645625

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A legnépszerűbb zenei oldalak 2010-ben 2011.02.08. 21:45:57

Tessék, így lehet a legegyszerűbben megjeleníteni a tavalyi év legnépszerűbb zenei oldalait. (Persze a piros-zöld színvakok megint megszívták, sorry, Mark Zuckerberg.) Az amerikai adatok alapján készült összesítésben a YouTube nagyobb mint az összes tö...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása