Realistic Crew - Blind Musician

Realistic Crew - Blind Musician

rc.jpgKezdjük azzal, hogy a Realistic Crew az egyik olyan zenekar a kevés banda közül, amire az utóbbi években nem csak hogy felkaptam a fejem, de kifejezett elvonási tüneteim is voltak, ha nem hallottam, nem láttam őket.

A Freedom Eats the Soul című 2009-es lemez nekem nagyon nagyot ütött, de szerintem a lemez nem kapott elég figyelmet. Persze, nem vagyunk trip-hop nagyhatalom, de azért akkor is. Talán a zenekar körüli sok mozgás miatt (Berger Dalma ki, Judy Jay be, Judy Jay ki, Berger Dalma be, aztán mégsem be) a csapat nem tudta kihasználni a lemez sikerét (hiszen underground körökben ez a siker azért megvolt) és tulajdonképpen egy időre el is tűntek a szemünk elől.

A Toldi moziban 2010 elején kaptam őket el utoljára, majd nemrég az új lemez bemutatója kapcsán a Merlinben, ahol Occam mellett léptek fel. A koncert óta az új lemezt (Blind Musician) is a kezemben tartva, azt kell mondjam: a Realistic Crew nemzetközi színvonal. Parádé, pont.

Hogy részleteiben is értékeljük a lemezt, első pontban kell kiemelnem, hogy Polgár Odett mint új énekesnő nagyon bevált. Mondom ezt a Merlin koncert és a lemez többszöri meghallgatása után. Vranik mesterék jól érezték, hogy az ének nem minden, így kifejezetten üdvözlöm a másik két új tag Tettamanti Tamás (trombita) és Barczi Orsi (hegedű) szereplését is. A Blind Musician lemezt talán pont e hangszerek miatt nem lehet csak úgy elintézni, hogy "ja, sötét trip-hop."

Persze, a lemez nem tengerpartra való és nem is ettől fogsz kicsattanó jókedvre derülni, ha egy nap semmi sem sikerül, így ezt nem is ígérem senkinek. Viszont egy pihenős estéhez kifejezetten passzol, mikor csak a fotelba akarsz süppedni, vagy egy picit a külvilágot akarod kizárni. Na, ekkor vehető észre egy csomó apróság, legyen az űr, suttogás, vagy bólogatós basszus, vagy akár a fentebb említett két hangszer megszólalása (lásd: View című dal!). Aztán ehhez még hozzájön MC Zeek félelmetes szövegelése is... A műsor az egész lemezen egyben van és azt is üdvözöltem a Merlinben, hogy Odett mennyire jól elkapta a régi dalokat is. A Realistic Crew most lett zenekar.

Mostanában, mikor a koncertműsorokat pásztázom és csak azt látom, hol lép fel ezredszerre a PASO, vagy a 30Y, üdítő látni, hogy kicsit erőre kapott a zenekar és fel-fellépeget. Remélem az új felállás ereje kitart és jön a folytatás, mind koncertek, mind lemez tekintetében. Az irányt is kiadnám: külföld.

Ha az új lemezt szeretnéd a polcodon tudni, ezeket a boltokat ajánlom: Akt Records (VI. Lovag u. 17.), Deep (VI. Aradi u. 22.), Wave (VI. Révay köz 1.), Művész mozi (VI. Teréz krt. 30.), Anker klub (VI. Anker köz 1-3.). Ha pedig élőben szeretnéd látni a bandát, vésd be: május 26. - Millenáris.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr862903256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása