Interjú: Quantum Cowboys

Interjú: Quantum Cowboys

orchestra.jpgB-oldal: Mutatkozzatok be a B-oldal olvasóinak!

Quantum Cowboys: A Quantum Cowboys 2006-ban alakult egy sötét Pesti albérletben. A hangulat adott volt, a haverok is szerencsére, jó pár zenész akadt köztük. Beszélgetés helyett zenélgetés zajlott a nappaliban aztán már a hátso szobában a “studióban”, majd egyre inkabb komolyabbra fordultak a dolgok. Mindenki hozott magával egy világot és az öt világ egybe szerkesztve valami nagyon eredeti hangzást hozott létre. A szövegek, harmóniák kissé mélabús de popba mártott, néhol keménynek tűnő de iparilag konzumáható produktummá álltak össze. Ezt írta késöbb a Passzio.hu - “A Quantum Cowboys "some kind of rock a roll"-t játszik. Egyedi hangzású pop punk elemeket használva köztes világot teremt az "új" újhullámban.” Pont ilyen még nem létezett. Az ártalmatlan szoba hobbiból karrier lett. A zene kinötte a lakást, közönséget keresett, elulralkodott az embereken és fordult a kocka. A Nagy Lemez befejezésének megpróbáltatásait csak a nagyon megátalkodottak élték túl. A két szövegíró/énekesnő, Jakaba és BradyO vitték tovább a zenekar ügyét a  “Ruler” 2010-es megjelenéséig. A Nagy Lemez hangzás világa bevonzotta Arkay basszus gitárost és Dj Kraak groove box gúrút. Viszonylag friss tagnak számit Teddy, a hardcoros gitáros vagy a beugró Diana, a hirhedt punk gitáros vagy Dóra Attila, az improvizatív saxofon játék nagymestere. 2011-ben készen lett a második lemez, az “Ich Liebe Budapest” EP, ami egy komolyabb kiadó gondozásában jelent meg. Közben a Quantum Cowboys edzettre gyúrta magát a számtalan koncerten, jártak már Budapest majd minden szinpadán. Játszottak neves és kevésbé olyan zenekarok után, elött, helyett valamint kereskedelmi és egyébb radió csatornák is figyelemre méltatták őket. A VASKARC például ezt írta -“A női énekkel ékesített elektro-pop zenéjük olykor a pszichedeliába hajló, változatos, igényesen kidolgozott muzsika. Sajátos, magával ragadó hangulatvilágú, karakteres, erőteljes zenei hatású produkció.” A heti kétszeri, vallásos rendszerességgel megtartott próbákon újabb számok születnek, így lassan megint eljő a lemez készítés ideje. Nem tudni mit hoz a jövő, de jelenleg mint nagyon sokszor, feszkó van. Némileg megnyugtató hogy a zene önmagáért beszél.

B-oldal: Mi a helyzet albumfronton?

Quantum Cowboys: A napokban készül az újabb Quantum Cowboys  lemez, annyira hogy a feljátszások még tartanak. Előre láthatólag télre lesz kész és valószinüleg jóval több számot fog tartalmazni mint az “Ich liebe Budapest”. Neve még nincs az új lemeznek, erre majd pályázat lesz kiírva.

B-oldal: Mi a TOP5 előadó / zenekar, mely hatással volt rátok?

Quantum Cowboys: Pink Floyd, Kraftwerk, Massive Attack, Nirvana, Tracy Chapman.

B-oldal: A közeljövőben hol láthat titeket a közönség?

Quantum Cowboys: Oktober 7-én, Budapesten az A38 hajón, az Orchestra of Spheres nevű új-zélandi zenekarral való közös fellépésen. A koncertet majd sugározni fogják később a tévében is. Oktober 27-én pedig Gyulán lépünk fel, a Madár Barátok Országos Egyesületének rendezvényén. A Quantum Cowboys bulisabb oldala felpörgetni a Madár és ember találkozót.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr954819287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása