Interjú kicsit másképp: Tea Road

Interjú kicsit másképp: Tea Road

tea.jpgB-oldal: Mesélj, mi a helyzet a Tea Road háza táján?

Bereczki Zoli: Rengeteg minden történt, mióta utoljára beszélgettünk! Akkor azt hazudtam neked, hogy szeptemberben jelenik meg az ’Up N Down 2’. Ehhez képest decemberben jött ki egy 3 dalt tartalmazó promo EP "Drive In" címmel és jelenleg is folynak a lemezmunkálatok. Márciusban lesz a hivatalos megjelenés. Ebben szerepet játszott az is, hogy az utóbbi időben nagy hangsúlyt fektettünk az élő produkcióra, volt jó pár koncertünk (Campus Fesztivál, Toldi, Debreceni Egyetemi Napok, R33), meg rengeteg próbánk! A zenekarom összes tagja játszott korábban más formációkban, de el kellett telnie majdnem egy évnek, hogy úgy érezzük, hogy most már összeállt egy masszív élő produkció és görcsölés nélkül le tudunk nyomni egy bulit. Volt időközben egy tagcsere is gitáros poszton, ami szerintem, és a többiek szerint is szerencsére jót tett a zenekarnak és a megszólalást is jó irányba terelte!

B-oldal: Jövőre terveztek indulni az Eurovíziós dalfesztiválon?

Bereczki Zoli: Hogy a pics*ba ne, hülyéskedsz?! ;) Az egész Tea Road projektet azért indítottam el anno, hogy 2014-ben induljunk azon a szutyok fesztiválon és végre megmutassuk, hogy igenis van létjogosultsága mondjuk a psychedelic indierocknak egy ilyen fontos nemzetközi zenei eseményen.

B-oldal: Mint híres rockzenész, te melyik nagy külföldi zenekar idei magyarországi koncertjére érzed magad jogosultnak egy ingyen tiszteletjegy erejéig?

Bereczki Zoli: :D A Slash-ről sajnos már lecsúsztam, amúgy is tudják rólam közeli ismerőseim, zenész haverok, hogy mekkora rajongója vagyok! De mondjuk a Down Hegyaljás vagy a Blur Szigetes koncertjére szívesen fogadnék tiszteletjegyet, hogy megnézzem, hol is tartanak ezek a műfajok 2013-ban. :) 

tea_road_drive_in_promo_albumcover_850px.jpgB-oldal: Szerinted melyik híres külföldi zenész fakad ki éppen a Facebook-on, hogy nem kapott jegyet a szombati Dürer koncertre?

Bereczki Zoli: Mariah Carey vagy Gwen Stefani. Remélem! :)

B-oldal: Amikor nem zenélsz, mit csinálsz? Nézel-e filmeket? Tudsz-e olvasni? Szeretsz esetleg fogócskázni?

Bereczki Zoli: Webdesign, grafika meg online marketing, amik kitöltik a napjaimat az irodában, de ez az egyik hobbim is, a Tea Road kreatív anyagait és a webes megjelenéseit is én csinálom. Olvasni tudok. :) Annyit nem olvasok már, mint anno a gimiben, de mindig van valami könyv a táskámban, ha úton vagyok. Fogócskázni legutoljára nyáron fogócskáztam az August Burns Red Düreres koncertjén. Ilyen brutál metalcore-t játszanak és keresztények. :)

B-oldal: Ha történetesen lenne Tumblr oldala a Tea Road-nak, akkor mi lenne a pontos elérhetősége és mi lenne rajta? 

Bereczki Zoli: http://tearoadmusic.tumblr.com/ és fent lenne rajta az összes eddig megjelent Tea Road dal meghallgatás céljából, meg az összes videó és egy csomó koncert- és egyéb Tea Road-dal kapcsolatos fotó, info.

B-oldal: Ha egy filmrendező felkérne, hogy írjatok zenét a filmjéhez, hogyan kezdenétek neki a munkának, rögvest az alsógatya csere után?

Bereczki Zoli: Mindig is izgatott a téma, kipróbálnám magam benne. Ilyen asszociatív dolgokhoz mindig is volt érzékem. Jó pár film soundtrack lemeze (Black Snake Moan, Trainspotting, Twin Peaks) pörgött folyamatosan nálam az évek során és tök érdekes, hogy egy film zenéje mennyire meg tudja emelni a filmes élményt. Ez mondjuk David Lynch filmjeire hatványozottan igaz (Mullholland Drive, Twin Peaks), dehát az Angelo Badalmenti!!

B-oldal: Melyik a kedvenc Tea Road dalod és miért az?

Bereczki Zoli: Mindig a legújabb a kedvenc. Jelenleg egy most még csak "Strength" munkacímmel rendelkező pörgős nóta, ami nem hogy nem jelent még meg, de az Up N Down 2 dalai között sem lesz ott. Ezt közösen fogjuk végleges formába önteni a többiekkel, az eddigiektől eltérő módon. Vagy van egy "Ocean" című dal is, szintén hasonló fázisban. Nagyon egyedi hangzása van, jó irány lehet. Az eddig megjelent anyagok közül is az újak a favoritok: a Drive in és a Switch Song. Mindkét dal a decemberben megjelent "Drive In" promo EP-n van rajta.

B-oldal: Ha te is annyira vicces lennél, mint én, akkor mi lenne a 10. kérdés?

Bereczki Zoli:  Az, hogy mik a tervek és hogy legközelebb hol-mikor lesz látható élőben a Tea Road? A válasz: most szombaton játszunk a DürerKert-ben 3 másik kiváló banda társaságában, amire még lehet csatlakozni. Tavasszal részt veszünk az R33 tehetségkutatóján, márciusban új lemez "Up N Down 2" címmel, videóklip a Drive In-hez vagy a Switch Song-hoz, illetve jelenleg nemzetközi vonatkozású folyamatok is zajlanak a háttérben, de erről reményeim szerint majd egy másik interjúban számolhatok be a B-oldal olvasóinak!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr985065142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása