TOP5 esküvői szertartás zene EVÖR

TOP5 esküvői szertartás zene EVÖR

2008.12.15. | Rálf atya

Egészséges esetben az ember egyszer házasodik egy életében. Én ezt szombaton megtettem. Rálf atya kimondta a boldogító igent. Bár 6 éve szárnyal a szerelem, fél éves a kislányom, nem kell papír hozzá, hogy egyértelmű legyen a helyzet, megbeszéltük, hogy persze majd egyszer nyélbe ütjük, ha már könnyedén szórhatjuk erre a százezreket, de a szocpol nagy úr, szerelmes pillantásokra nem adja meg az állam, csak papírra. Elmentünk, lepapíroztuk.

A fejem igazán akkor kaptam fel, amikor az időpont egyeztetésen a hivatalban azt mondta az anyakönyvvezető, hogy vihetünk saját válogatás CD-t, ami a szertartás alatt szól. Szépen megadta, hogy milyen szakaszai lesznek a szertartásnak, melyikre milyen zenét javasol, de ránk bízza.  Így összeraktam a saját esküvőm soundtrackjét. Íme, a fedélzeti kamera felvétele, én hogy éltem meg éles bevetésen a saját TOP5 (+2) esküvői szertartás zenémet.

1. bevonulás: Muse - Starlight

Komolyan, nem is értem, hogy az emberek miért nem erre a számra vonulnak be mindig. Tartok tőle, hogy nem esküvőre írták Mr. Bellamyék, de bízom benne, hogy egy hosszú életű hagyományt indítok el ezzel. A meghívott vendégek helyet foglaltak, a párom és én a két tanúval ott álltunk a terem zárt ajtói mögött, várva, hogy induljon a bevonuló zene. Kérdezte a  anyakönyvvezető segédje, hogy a zene mely részénél nyithatja az ajtót. Mondtam, majd ha belekezd a zongora. Közben arra gondoltam, hogy hány meglepett arc lehet odabenn, aki Vangelisre vagy a nászindulóra számított, de egy effektezett Jazz Bass-t kapott az arcába.


2. beszéd: Jose Gonsales - Heartbeats

Ha valakinek nem ugrana be, hogy ez melyik dal, annyit mondok, hogy a Sony Bravia reklámnak volt ez a zenéje, ha erre se ugrana be, akkor mindenki gondoljon a San Francisco lankás utcáin lepattogó több köbméternyi színes kis labdára. Na, ugye, hogy mindenki ismeri Jose Gonsalest. Azt viszont már valószínűleg kevesen tudják, hogy ez a dal a svéd The Knife testvérpár remek dalának még bravúrosabb újraértelmezése. Úgy gondoltam, hogy elsőrangú a dal arra, ha azt akarjuk, hogy ne csak a szülők érzékenyüljenek el a szertartás alatt, a dal szupravezetőként vigye a pár hangulatát és emelkedett érzelmi szintjét a hátsó sorokig, de legalább arra, hogy mindenki rájöjjön hol is van, mi a műsor tétje. Nem tudom, hogy végül bejött-e ez, mert mindenki mögöttem volt, csak az anyakönyvvezető volt előttem, ő pedig a legkevésbé Josera koncentrált.

 

Viszont ahogy haladt a beszédével, Jose gitárja elhallgatott és jött...

3. beszéd: Cranberries - Linger

Annak idején ez a szám pár hónappal azután jött be, miután apám meglepte a családot egy parabola antennával. A kettőtől ötig és a Mini Klip Mix után ez nekem olyan volt, mintha a télapó nem egy kis csomagot, hanem egy csokigyárat hozott volna. Teljesen rágyógyultam, mindent néztem a Chill Out Zone-tól a Tripple Trash Treat-ig. Ezt a Cranberries dalt is megnéztem több tucatszor, de kicsit sem kopott a fénye és az ereje az idővel. Még ma is el tud varázsolni teljesen, így nem volt kérdés, hogy az előző dalnál leírt funkciókat még ez a dal is kérdés nélkül meg kell, hogy kapja. Erre a dalra kortól, nemtől, bármitől függetlenül mindenki rá tudja mondani, hogy szép. Az anyakönyvvezető arcán is láttam a megkönnyebbülést, hát mégiscsak van ízlése ennek a fiatalembernek. Ahogy a gyertyagyújtás után visszamenten a helyemre, tudtam egy pillantást vetni a barátok, rokonok arcára, örömmel tapasztaltam, hogy a két meghatónak szánt dal után mindenki arcára rázsibbadt a mosoly, az anyakönyvvezető lassú, kimért, de határozott szavaira majdnem hipnózisba kerültek. Bármit el lehetett volna adni nekik, vagy hitetni velük, de nem ez volt a szándék, hanem eljött az ideje, hogy felpörgessünk mindenkit.

4. gratuláció: U2 - Beautiful Day

Manapság illik fikázni a U2-t. Én ezt nem értem, bár az utolsó album, ami tetszett, az az Achtung Baby volt. Az addig tartó időszakukat imádom, utána már lemezenként egy-két szám fogott meg. Például a Beutiful Day. Megtette hatását, mindenki mosolygott, jöttek, kézfogások, puszi hegyek, Bono pedig visszaigazolta, hogy ez egy szép nap. 

5. gratuláció: Tom Jones - It's Unusual

Tom Jones elég öreg ahhoz, hogy a szüleink is ismerjék, illetve bármelyik magára valamit is adó szalonzenekar az elsők között próbálja össze ezt a számot, aminek az ismertsége kb. Puskás Öcsiéhez fogható. Minden adott volt, hogy beteljesedjen a hangulat, ha csak egy-két lámpa maradt volna égve, biztos táncra is perdültek volna páran. Tom Jonest hallgatni olyan, mint a kulturált pálinkafogyasztás: alkalomszerűen, jól kiválasztva, hogy mit, mértékkel, társaságban, nagyon jól tud esni. Mindkettő állítólag segít levetkőzni a gátlásokat, közelebb hozza az embereket egymáshoz.


...és volt még két dal a CD-n.

+1. Mint ahogy a nagyvárosban minden gyorsabban zajlik, az esküvő is. Eddigi tapasztalatom szerint vidéken legfeljebb óránként rotálják egymást a párok és násznépek a teremben, a fővárosban ez fél órába annyira belefér, mint Terence Hill Bud Spencer farmerjába. Szóval a beszédre szánt 3. dalom lejátszására nem volt szükség. Ez a dal a méltatlanul ismeretlen Zoli Band lemezéről a "Hold Me" című, annak is a lassabb verziója. (Kettő van a lemezen a nyitó gyorsabb és a záró lassabb.) A banda az Ignite énekes Téglás Zoli projektje, még 2000-ben adták ki a lemezt, a banda később Long Way Home, majd California United néven reinkarnálódótt 2003-ban. Azóta sajnos se kép, se hang, pedig nagyon imádom amit csináltak, a saját TOP5 lemezem között ez bőven ott van. A Youtube sajnos csak ezt a gödöllői koncertet és ezt az m1-es felvételt ismeri. (Nekem mondjuk van tőlük egy műsoros VHS-em, lehet, hogy be kellene digitalizálni és feltenni?)

+2. A páromnak az egyik kedvenc száma az, amit én nem igazán szeretek... Sőt, Overdrive készül egy olyan cikket írni, ami azon dalokról szól, amiket ha meghallunk, igyekszünk elhagyni a táncteret. Ez a dal is köztük lesz. Marilyn Manson mellett a zenében talán John Paul Young Love is in the air című dala osztja meg ennyire az embereket. De mivel ez nem csak az én esküvőm volt, a párom kedvében járva ezt a dalt is lejátszottuk a násznépnek, amíg gratulációikat fejezték ki.

Ha lett volna klasszik lagzi, szívesen felkértem volna a már feloszlott The Mighty Mighty Bosstones-t vagy a Tony Hawk esküvőjén is fellépett Rancid-et. De az már egy másik post lenne... 

57 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr48821321

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: B-oldal » Hét dala: Lenny Kravitz - I belong to you 2009.06.15. 12:35:02

[...]a vele járó wellness hétvégét nyerte, ezt hűen bizonyítja. Alkalmas esküvői aláfestő zenének, plusz színeket fest erdélyi lankákon suhanáshoz, esetleg[...]

Pingback: B-oldal » Hét dala: Lenny Kravitz - I belong to you 2009.06.14. 22:09:39

[...]címet és a vele járó wellness hétvégét nyerte, ezt hűen bizonyítja. Alkalmas esküvői aláfestő zenének, plusz színeket fest erdélyi lankákon[...]

Pingback: B-oldal » TOP5 bevonuló zene EVÖR 2009.04.16. 07:53:51

[...]Érdemes 7:02-ig várni! TOP 5 esküvői szertartás zene EVÖR |[...]

Pingback: B-oldal » 2008-ban legtöbbet hallgattam TOP10 2009.01.03. 19:41:56

[...]pedig nagyon tehetségesen asszisztálnak ehhez - szerintem. Rálf atya cikkéhez hozzászólva már kifejtettem, hogy ha egyszer lesz esküvőm, ez lesz az egyik[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2008.12.15. 09:44:50

Nagyon jó a Cranberries szám, ugyanazt a hangulatot hozza, mint a Bittersweet Symphony, amit rengetegen kérnek esküvőre. És jó hangulata van a Tom Jones számnak is.

Voltam olyan esküvőn, ahol az anyakönyvvezető ELŐBB kezdett sírni, mint az örömanyák, mivel gyerekkorától ismerte a menyasszonyt. Ahányszor ezt kimondta, a "felcseperedtél" szónál mindig összecsuklott. Ez lehetett neki az "ezért lettem anyakönyvvezető" élménye. Én csak Miss Városházának hívom őket a szalag miatt.

Gratulálok, Rálf atya, meg a szocpolnak is, "már csak intézkedni kell". Az én lagzimba, mint ahogy néhány barátoméba is, a Bácskai Vidám Fiúk az álomzenekar, de még lehet, hogy le lesznek tiltva... vagy meghalnak, mire megnősülök. Ezen kívül grillcsirkés, vattacukros, vadgesztenyés, talán még egy mini körhinta vagy óriáskerék is kell... majd inkább megvárom, amíg valaki kibéreli a vidámparkot, mi meg beosonunk a saját násznépünkkel, és mindig máshol leszünk, mint ők. Úgyse tűnik fel.

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2008.12.15. 11:12:25

...és nagyon keresztapa megjelenése az esküvőn.

A Linger nagyon nagy választás volt!!!

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2008.12.15. 11:42:38

Gratulálok Rálf atyának!

Nálunk (ha a páromnak végre sikerül elválni a jelenlegi férjétől...) szintén lesz Muse, de az Unintended. Ezen kívül a Black-Out "A Körúton" című energikus balladája az, amiben konszenzus alakult ki. A lagzis zenekar pedig tudjon rockot, popot és klasszikus mulatós zenét is, mindössze ennyi az elvárásunk :)

További sok boldogságot, most már papírokkal megerősítve!

[imi] · http://twitter.com/forgoimi 2008.12.15. 11:56:15

Tavaly egy jóbarátom saját magának kizárólag Elvis dalaiból állította össze a tracklistát. Nagyon jó volt.

ixub 2008.12.15. 12:17:10

Nekünk is volt jó kis esküvői listánk ha hazaérek és nem épp lopom a gdp-t be kopizom, volt benne forest gump, rhcp, roy és ádám, bevonulni pl. romeo and juliet-re vonultunk

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2008.12.15. 12:36:49

@Bukott Rockzenész a párod már engem is hiteget egy ideje :)))) Nálad ottalszik? Nálam nem, és ez nagyon zavar. :D

rhedip 2008.12.15. 12:37:06

Nekünk '98-ban Guns N' Roses ment. Emlékszem elpöcsöltem vele egy fél délutánt, hogy milyen számok - milyen sorrendben menjenek (kazettáról!), viszont a szertartáson csak az első számra jutott idő :)

izi_dora (törölt) 2008.12.15. 12:37:56

Sziasztok,
én voltam esküvőn, ahol a November Rain szólt, és a vőlegény bizony léggitározott az anyakönyvvezető előtt... :-))

ötletnek:
Israel Kamakawiwo'ole - Over The Rainbow
www.youtube.com/watch?v=FvvdKXCU4mw&feature=related

vagy INXS - Beautiful Girl
www.youtube.com/watch?v=TpYemelPItk

PerverzBabi · http://perverzbabi.blog.hu/ 2008.12.15. 12:52:13

Junkies: Miattad iszom, te állat :)

faith_healer 2008.12.15. 12:57:53

Akkor egy szavazat a

The Cure: Plainsong
www.youtube.com/watch?v=bZoYzne9Tpg

c. dalára!

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2008.12.15. 13:01:05

nosferato: Te kis gonosz jazz-zongorista :) Amúgy a bíróság a hunyó, képtelenek európai tempóban dolgozni, ami azért is szégyen, mert gyerekek is vannak a "pakliban".

EthanHunt 2008.12.15. 13:09:34

Minálunk a bevonulás alatt a Queentől szólt a Don't Stop Me Now. A beindulás után kezdtünk befele masírozni, de hellyel-közzel rohanás lett belőle...

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2008.12.15. 13:09:55

Bukott jazz-zenész vagyok. És béna is.

Na. @izi_dora: léggitározás: ÓRIÁSI :))) Világ prosztósága, de mint szórakoztató elem, a közönségre nézve nagyon figyelmes momentum.

Ismét ajánlanom kell a témához:
ases.blog.hu/2008/06/01/eskovore_jaras_jarasok

(Az esküvő és a prosztóság témához egyaránt, szeretettel.)

AiRLAC 2008.12.15. 13:20:56

Magyar zeneszámokra nem is gondolt senki?

mr.hyde 2008.12.15. 13:24:45

Chris Rea - Road to hell című számánál frappánsabb bevonuló zenét nem igazán tudok elképzelni.:) A barátnőmnek érthetetlen módon nem tetszik az ötlet.:)))

alfredo 2008.12.15. 13:30:40

Ha most lehetne... a bevonulási zene az 1492 A Paradicsom meghódítása c. film főtémája lenne.

alfredo 2008.12.15. 13:32:20

Beszédnél és aláírásoknál az LGT-tól az Egy elfelejtett szó, a gratulációknál pedig az Emberektől a Mama (de lehet, h nem is ez a címe, de sztem tudjátok, mire is gondolok).

Na, jöhet a kövezés...:)

zakarias 2008.12.15. 13:50:28

A mi polgári esküvőnk végén Enyától ez Exile szólt (tudom, giccses, de várjá'), legalább 17 éves zene és az L A Story c. Steve Martin film (tudom, gagyi, de várjá') alatt szerettem bele, mert az a finálé a filmben ezzel a zenével egészen egyszerűen fenomenális. Erre mondják, hogy klip a filmben. Némi felvezetéssel itt élvezhető:
www.youtube.com/watch?v=GOGGmhmp5ds&feature=related
Szóval: a zene giccses, Martin gagyi, a jelenet meg hatásvadász, de hát kérem, a szerelem az néha bizony ilyen :)))))

zakarias 2008.12.15. 13:52:33

Ja voltam olyan esküvőn is, ahol a bevonuló Sinatrától a Love & Merriage volt. Aki nem ismerné: ez a Rém rendes család főcímzenéje is...

Mr. Pither · http://hundilbert.blog.hu/ 2008.12.15. 13:58:44

Ha a hülye anyakönyvvezető ki nem találja, hogy náluk csak az ő saját ezeregyszer lejátszott cédéjüket lehet betenni a házasságkötés alatt (agyrém, nem??), akkor a következő szám ment volna...valamikor, talán a bevonuláskor: www.youtube.com/watch?v=4w1CpszxNzU. Senkit ne tévesszen meg, hogy Anathema, tessék csak meghallgatni.

Még valahová a Horizons-t is beszerkesztettük volna a Genesistől (www.youtube.com/watch?v=Kb8Bdt4JehM).

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2008.12.15. 14:07:25

Love and marriage, love and marriage
go together like a horse and carriage
this I tell you broooother
you can't have one without the... ooother :))))

Nálunk nem tudom, mi lesz... meg hogy kivel. Esélyesek: B. J. Thomas - Raindrops keep fallin on my head, Art Of Noise - Moments in love, illetve ami nagyon szép: Gary Jules - Mad World, de az annyira keserű, hogy aki érti a szöveget, hangosan kiröhög. Esetleg Earth, Wind & Fire - Fantasy, annak stimmel a szövege is (minden férfi álma, hangunk együtt szól az örökkévalóságig, stb.).

Klasszikusból meg talán Samuel Barber adagio, csak sok vendégnek eszébe jutna a monológ róla, hogy "mindig lesznek Barnes-ok és Elias-ok". Esetleg kifelé Carmine Coppolától a Connie's Wedding, de az elviccelés kicsit.

B. J. Thomas: www.youtube.com/watch?v=9_089PdrEk0
Gary Jules (eredetileg Tears for Fears): www.youtube.com/watch?v=5MyMOi4LEr4
Barber: www.youtube.com/watch?v=lV3SHBFyDZM

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2008.12.15. 14:10:14

Ja, és az első tánchoz mondjuk, ha keringő kell: Simon & Garfunkel - Scarborough Fair
www.youtube.com/watch?v=XEhAXQ5QQzs

zakarias 2008.12.15. 14:16:32

Scarborough Fair is jó, csak az a háborús háttérszöveg nem illik az esküvőhöz. Aki szereti ezt a számot, az nézze meg újra a Diploma előttöt, aztán meglátja, hogy még a rajongók is túladagolást kapnak annyiszor ismétlik :)

Miért van az, hogy ezekről mindig filmek jutnak az eszembe?
Raindrops... Forrest Gump
Mad World... Donnie Darko

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2008.12.15. 14:45:58

Mert klassziker betétdalok. A Raindrops mondjuk eredetileg a Butch Cassidy és a Sundance kölyök részére íródott, de jóval később Forrest (megkockáztatom, sokkal ismertebb, hiszen újabb), a Mad Worldöt meg szinte az összes sorozatban hallottam már itt-ott (Vészhelyzet, Lost, Jericho, Helyszínelők, stb.), de az nekem is Donnie Darko, meg eleve arra is készült ez a feldolgozás. Ezért is gondolom a keserű szöveg ellenére, mert az egy szép film.

Némi plusz info: a Raindrops best original song (betétdal) Oscart nyert, és a szerzők a best original score (filmzene) Oscart is kaptak abban az évben, 1970 januárjában 4 hétig vezette a Billboard Hot 100-at. Filmek: Spy Hard, Forrest, Pókember2, Shop-Stop 2., valamint sorozatok: Simpsons, Grace Klinika

A Gary Jules feldolgozás pedig az alábbi sorozatokban ment: The Cleaner, CSI, Emmerdale, ER, Jericho, Judging Amy, Las Vegas, Medical Investigation, Cold Case, Nip/Tuck, Silent Witness, The L Word, Smallville, Station X, Tatort, Third Watch, Without a Trace, Battlefield: Bad Company.

Lehet, hogy többet fogtak vele, mint egy karácsonyi dallal, a Tears for fears szerzői meg nem értették, mi az a pénz a bankszámlájukon.

zakarias 2008.12.15. 14:48:14

Na a Scarborough Fairre visszatérve még egy pillanatra.

A háttérben a The Side of a Hill átírt változata megy. Torokszorító, főleg, ha van az embernek gyereke:

The Side of a Hill
(www.youtube.com/watch?v=Rirhs8O88hU)

On the side of a hill
In a land called somewhere
A little boy lies asleep in the earth
While down in the valley a cruel war rages
And people forget what a childs life is worth

On the side of a hill a little cloud weeps
And waters the grave with its silent tears
While a soldier cleans and polishes a gun
That ended a life at the age of seven years

And the war rages on in a land called somewhere
And Generals order their men to kill
And to fight for a cause theyve long ago forgotten
While a little cloud weeps on the side of a hill

És akkor a...
Scarborough Fair
(www.youtube.com/watch?v=XEhAXQ5QQzs)

Are you going to scarborough fair
Parsley, sage, rosemary and thyme
Remember me to one who lives there
She once was a true love of mine

Tell her to make me a cambric shirt
(A hill in the deep forest green)
Parsley, sage, rosemary and thyme
(Tracing of sparrow
On snow-crested brown)
Without no seams nor needlework
(Blankets and bedclothes
The child of the mountain)
Then she'll be a true love of mine
(Sleeps unaware of the clarion call)

Tell her to find me an acre of land
(On the side of a hill
A sprinkling of leaves)
Parsley, sage, rosemary and thyme
(Washes the grave with silvery tears)
Between the salt water
And the sea strand
(A soldier cleans and polishes a gun)
Then she'll be a true love of mine

Tell her to reap it
With a sickle of leather
(War bellows blazing
In scarlet battallions)
Parsley, sage, rosemary and thyme
(Generals order their soldiers to kill)
And gather it all in a bunch of heather
(And to fight for a cause
They've long ago forgotten)
Then she'll be a true love of mine

{Repeat 1st verse}

white_widow · http://bunti.blog.hu 2008.12.15. 15:12:17

Kurvára idegesít, hogy ezen a telibevert munkahelyen minden le van tiltva, így vakon/süketen kell elképzelnem a klippeket és zenéket.

Nálunk sorrendben:
The Verve – Bitter Sweet Symphony
Jose Gonzales – Heartbeats (Rálf atya tuti tőlem nyúlta az ötletet…)
Israel Kamakawiwo'ole - Over The Rainbow
Lennyy Kravitz – I Belong To You

Tartaléklista:
Ana Gabriel – Historia de un amor

Utóbbi végül maradt is tartaléklistán, bár kutyajó…
Sosem feledem, mikor a házasságom után nem sokkal, a 30.ik születésnapom meglepetés-buliján a feleségem, Nosferato és IO közösen előadták ezt a számot.
Szívfacsaró érzés volt, ezúton is köszönöm!!!
Valamelyikkőtök linkelje be. Kösz.

Zakarias: a „Diploma előtt” miatt csak felnézni tudok rád…

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2008.12.15. 15:33:11

Dont stop me now komoly lehetett, frontemberkedés az anyakönyvvezető / pap előtt...

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2008.12.15. 15:36:15

Engem az idegesít, hogy nincs ma időm kommenteket olvasni.

Annyi azért van, hogy elmondjam, a white_widow által említett 30. MEGLEPETÉS születésnap fellépés dala (Feleség :), nosferato, IO előadás) ez volt: www.youtube.com/watch?v=U8UZKiqOTuw

Ez az eredeti :) A fellépés kiadatlan verziója azt sem tudom hol van :)))

rettentó 2008.12.15. 16:01:55

white_widow: Őszinte részvétem.

Nálunk az elején a Haydn Air-je ment, ami a bevonuláshoz passzolt.
A végére ezt választottuk:
www.youtube.com/watch?v=u5VmJZyvqy8

DE nem volt semmi jelentősége, nem is emlékszünk. Kicsit halk is volt.
Hihetetlen nyáltenger, az MTV-n mindig elkapcsoltam, de a szövege kifejezi az érzéseimet azóta is :-)
Ja, és TUDOM, hogy feldolgozás, de a Troggs eredetije elég röhejes lett volna egy esküvőhöz.
Az állófogadásra nagy gonddal másoltuk a Barry White CD-t, valami populáris jazzt meg a Tűzsszekerek zenéjét, elvittük a minihifit is, de az egészről megfeledkeztünk.
Háttérzene nélkül is elvolt mindenki, táncot meg nem akartunk. Ez is olyan dolog volt, ami menet közben változott.

red7 (oda adjad befelé a labdát, bazzmeg!) 2008.12.15. 16:06:18

1. Lou Reed: Perfect Day
3. Placebo: Without you I'm Nothing
3. Interpol: Pioneer to the Fall
4. Billy Idol: White Wedding
5. The Smiths: There is a Light That Never Goes Out
+1 The Smiths: Stop Me If You Think You've Heard This One Before (tudtommal még nem hallotta mástól az "igen"-t :) )

ixub 2008.12.15. 16:11:43

Szóval hazaértem és ahogy megigértem itt a listám a mi esküvői zenénkről. Két éve volt és nekem mint zenebuzinak ez volta az egyik legnehezebb szülés, mármint a lista összeállítása:
gyülekező 1: Red hot chili peppers - Under the bridge
gyülekező 2: U2 - Beautifull day
bevonulás: Rómeó és Júlia - Szívből szeretni...
beszéd 1: Alan Silvestri - Forrest Gump Suite
beszéd 2: Ennio Morricone - The Professionele
beszéd 3: Mariage d' amour
aláírás, gyűrűfelhúzás 1: Enya - May it be
aláírás, gyűrűfelhúzás 2: Enya - Only time
szülőknek: Zorán - Régimódi dal
pezsgő 1: Lou Reed - Perfect Day
pezsgő 2: Sting - Shape of my heart
kivonulás1: Roy és Ádám - Az Otthon itt van
kivonulás2: Coldplay - Clocks

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2008.12.15. 17:01:35

@white_widow, köszi ;)

@red7: Perfec day, tényleg, megy a legjobb zenék evör mappába, amely egyúttal kocsiban a "nyugi, ne szállj ki bézbólütővel, kibírod hazáig" mappa is.

@ixub: tényleg, A profi zenéje is jellemző, és jó is.

Zorán...

Nos Zorántól egy esküvőn az élelmes DJ szerepét betöltő fiatal srác betette a "Szerelemnek múlnia kell" című számot, számunkra vendégekként leginkább ez tette felejthetetlenné az eseményt, pedig rééééges régen volt (egy messzi-messzi galaxisban).

Apropó John Williams: Superman soundtrackre senki nem vonult? Vagy az szalagavatós kitűzős zene? Vagy ne lőjem le, hanem jöjjünk ki egy ilyen poszttal? Vagy nincs egy gép, ami viccesen ír helyettünk, és csak a témákat kell bediktálni neki?

white_widow · http://bunti.blog.hu 2008.12.15. 17:07:23

Lou Reed - Perfect Day
Kurva jó zene, de egy esküvőre erősnek érzem...

Amik beugranak a szám felidézésén:
esős, borongós nap
szakítás
biosz egyessel hazafelé kullogás, fatertől kurvára félés

esetleg otthon borozgatás, olvasás...

ixub 2008.12.15. 17:07:26

Nem tudom ismered e ezt a Zorán dalt, ha nem hallgasd meg mindeképpen, totál esküvői. Az örömanyák ha addig nem sírtak na akkor fognak.

Szalagtűző, na az pont épp nem érdekelt akkortájt, nem is emlékszem rá hogy volt e zene. Akkor épp lázadó semmivel nem törődő ciklusomat éltem.

ixub 2008.12.15. 17:11:17

white, a szertartás végén kifelé menet sztm. jó volt mindegy ízlések...

ixub 2008.12.15. 17:12:44

főleg hogy nem akkor szólt, mindegy beégtem pezsgőhöz is jó volt, rég volt már nem emlékszem mindenre konkrétan:D

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2008.12.15. 18:27:55

nosferato: Megkaptad a vendégposztomat?

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2008.12.15. 18:47:40

Az INXS Beautiful girl tényleg jó választás. Vagy Pink Floyd One of these days. Vagy Piramis Ha volna két életem :)))))))

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2008.12.15. 19:11:41

Meg. Majd elolvassuk! Adj lécci pár napot!

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2008.12.15. 19:20:30

Adok én, amennyi csak kell, csak nem volt visszajelzés, ezért türelmetlenkedek itt.

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2008.12.15. 19:42:11

kíváncsi vagyok, volt-e valaha, bevállalta-e valaki:
Crowbar - All I Had I Gave
www.youtube.com/watch?v=407YNmRKvQs
ha már léggitár volt, ez is simán.


komolyra fordítva a szót, szerintem Sigur Rós vagy Amiina, esetleg Jóhann Jóhannsson. mindenképp valami izlandi, csak tőlük hiteles bárminemű dúr akkord a 21. században.

Rálf atya 2008.12.15. 21:13:12

Köszönöm a hozzászólásokat, a jókívánságokat, a dalötleteket.
A magyar nyelvű daloktól óvakodnak az anyakönyvvezetők, ezt kihangsúlyozták.
Sigur Rós nagy kedvenc, terítéken is volt, de végül legyőzték. Inkább temetésre tudnám elképzelni.

És megnézném, ki játszik Mötörhead-et a saját esküvőjén...

Bukott rockzenész, én elolvastam, nagyon jó a téma, jó a cikk, jelentkezni fogunk.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2008.12.15. 22:43:02

"Mindenképp valami izlandi" :)))) Nagyon szép, hogy a demográfia az első szempont, aztán a többit még meglátod :-)) Ez nagyon jó, látom, hogy Rálf atyával tudjátok, kikről van szó, én teljesen fogalmatlan vagyok, nekem egyszerűen tetszik ez a szűkítő paraméter, hogy "mindenképp valami izlandi", és röhögök :D

@BR: én is elolvastam, és mán I/O is és most küldtem is vmi válaszfélét, félig alvóból.

GregJazz · http://gregjazz.blog.hu 2008.12.16. 00:31:05

Tuti tipp!
Dominic Miller: Shapes.
Nekünk bejött! :))

www.amazon.com/Shapes/dp/B0000ZS9US

Péter Bócsi 2008.12.16. 13:31:03

Hip-hip-Hurrá!
Hip-hip-Hurrá!
Hip-hip-Hurrá!

Éljen az ifjú pár!:)

tatuli 2008.12.16. 17:08:21

Nekünk meg úgy volt, hogy
1. Bevonulás: Queen - Nászinduló gitárszóló (a Flash Gordon filmből)
2. Gyűrűhúzás: Queen - Love of my life
3. Szülőköszöntés: Sting - Fragile
4. Gratuláció: U2 - One
("One" kicsit elcsépeltnek tűnhet, de akkor és ott nagyon klasszul szólt)

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2008.12.16. 17:21:26

úristen Queen Wedding March :))))) óriási.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.12.17. 07:37:09

Érdekes ... :-) Amúgy nekem csak az elsőn volt muzsikálás, a második kis ötperces esküvő lett.

Na, szóval a 96-os eseményen.

Bevonulás: ha jól emlékszem a Shhh-ről egy szám, vagy pedig a Laughing, erre már tényleg nem emlékszem, csak hogy Chumbawamba az biztos, és hogy persze egy 96 előtti lemezükről.

Gyűrű és társai: Nothing else matters, szegény pultos nem győzte lekeverni.

Egyebek: A vadállatok tánca, ha valaki nem tudná,a Vadászatról.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.12.17. 07:44:13

(hülye vagyok, a Laughing biztos nem, az kicsit pattogós ehhez. A Shhh lesz az.)

Lamorak · http://www.clusterone.hu 2008.12.17. 19:10:32

'Mocskos idők' az Európa Kiadótól? ("Bébi bébi, te nyomorult állat, sosem akartam különbet nálad.")

Gratulálok én is, megkésve kicsit ugyan.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása