Még egy ideig nem csíp a Chili

Még egy ideig nem csíp a Chili

2009.02.27. | Rálf atya

A napokban felröppent a hír, amit sok online médium Copy-Paste leközölt, miszerint a Red Hot Chili Peppers még egy ideig inaktív marad.

A dobos Chad Smith-től származik a nyilatkozat, szerinte még ráhúznak ki tudja mennyit az eredetileg egy évesnek indult szünetre, addig se koncert, se lemez.

Talán sokan felszisszentek, hogy most akkor várni kell, meg ők mennének Chili koncertre. Én is. De. Ahhoz túl sok szar koncertet láttam már és túl sok hasonló sztorit olvastam, hogy ne lássam a jelenlegi szituációt a legjobbnak. Igazuk van. Ha nincs kedvük együtt zenélni most, ne zenéljenek. Csak a pénz meg a fordulatszám tartása miatt ne csináljanak semmit kényszerből, majd ha újra égnek a vágytól, hogy valamelyikük garázsában jammeljenek és izzadjanak együtt, csak akkor tegyék ezt.

Addig is talán sok olyan zenei produkcióval gazdagítják a világot, melyekre a Chili mellett nem lenne idejük. Erre ékes bizonyíték az új Frusciante album. John zenéljen csak a cimboráival, Flea járjon csak iskolába, Anthony nevelgesse a fiát, szörfözzön, forgasson filmet a gyerekkoráról, Chad meg lökje a ritmust az öreg rókák alá. Ha ennyi volt, azt nagyon sajnálnám, de még jobban fájna egy olyan paprika, ami még egyszer sem csíp. Ahhoz már öregek ők és túl sokat letettek az asztalra, hogy meg kelljenek felelni akárki elvárásainak is.

Amíg újra egymásra nem talála 4 rosszcsont, hallgassunk tőlük egy méltatlanul keveset játszott dalt, ami nem mellesleg ez én kedven Chili dalom. A klip verziót persze már nem lehet csak úgy a Youtube-on tartani, de itt van egy jó kis koncert verzió.

 Red Hot Chili Peppers - Soul to Squeeze

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr2966305

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: B-oldal » Chi! Kelj fel és járj! 2009.05.16. 08:24:12

[...]személyes kedvencemmel kezdem: Még egy ideig nem csíp a Chili |[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2009.02.27. 08:54:02

Életem legnagyobb hibája, hogy nem mentem veletek Katowice-be.

Lamorak · http://www.clusterone.hu 2009.02.27. 09:14:26

Az ilyen hibákon túl kell tenni magad :) És igen, a 'Soul to Squeeze' nekem is az egyik legnagyobb kedvencem tőlük, de jó ötlet elővenni, elő is veszem.

atika85 · http://funkyforum.hu 2009.02.27. 11:49:00

Én ott voltam Bécsben, de a Katowice koncertet akkor is eszméletlenül sajnálom, hogy kihagytam... Nah, majd legközelebb :)

A szünetben azért annyi jó volt, hogy megalakult a Chad Smith's Bombastic Meatbats, ennek a koncertnek alapján az év lemeze lesz :D
funkyforum.hu/2009/02/20/bombastic-meatbats-koncert-a-drum-channelen

A Flea szóló lemez lesz még érdekes, anno volt pár demo tőle, azok viccesek voltak, ha ez a lemez is olyan lesz mint azok, akkor az jóság lesz :)

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2009.02.27. 17:42:51

@atika85: esküszöm megnézném, ha nem szaggatna....
A Bécsért már-már haragszom....ismét magamra.

atika85 · http://funkyforum.hu 2009.02.27. 18:18:57

@Interstellar Overdrive: Ott van kommentek között egy audio link is, napok óta azt hallgatom.

Én azért haragszom magamra, hogy amikor 2004-ben az Aerodrome fesztiválon voltak, akkor még nem mertem bevállalni egy olyan utat, pedig mekkora koncert volt az...

Ha még egyszer az életben jönnek Európába, akkor olyan 700km távolságot megtennék értük :) De a legjobb ha Bécsbe jönnek, és mindenki boldog.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása