Hét dala: The Herbaliser - Sensual Woman

Hét dala: The Herbaliser - Sensual Woman

2009.06.03. | Horváth Oszkár

Hét dala: The Herbaliser - Sensual Woman

Album: Session One (2000)

Miért éppen ez? Mert úgy érzem, 5-10 évvel kullogunk ennek a zenei vonalnak az irányába, és fejkapkodva próbáljuk követni néhány formációval itthon, ráadásul legnagyobb örömömre. Én ugyan néha elkeseredek, amikor azt évszámot nézem a Massive Attack első albumán (1991), vagy belegondolok, hogy St. Germain néven előadó Ludovic Navarre hány éves volt, amikor több százezer lemezt adott el (1995), de semmi szomorút nem látok abban, hogy ezeknek a zenészeknek akkora hatása van, hogy még most is próbáljuk haptákba állítani magunkat, és versenyre kelni velük.

Nos éppen ilyen komoly sztori The Herbaliser zenéje is - ők (Jake Wherry és Patrick Carpenter) is tini parasztgyerekként próbáltak hangszerrel és lemezekkel bekapcsolódni a nagyok közé, ami - pár év múlva ugyan, de még mondhatjuk, hogy - viszonylag hamar sikerült is a Ninja Tune labelen keresztül. Ez a lemezcég gurított olyanokat, mint a Bonobo, Mr. Scruff, illetve a label vezetőjének bandája, a Coldcut.

The Herbaliser: első album 1995, negyedik - nagyon komoly fúvósokkal élőben megpakolt - album 2000. Az alábbi szám talán a Blöff soundtrackről is ismerős lehet, nekem mondjuk nem az, de tudom, hogy rajta van :) Óriási fölényes győzelem a zenehallgató füleim fölött ez a hangulat:

The Herbaliser egyébként legutóbb DJ Bootsie decemberi lemezbemutatójának várakozásait tette izgalmassá, hiszen előző nap lépett fel nálunk, az A38 hajón, de végül szép számmal gyűlt közönség a magyar előadó koncertjére is ugyanott.

Thievery Corporation - Amerimacka | Depeche Mode - Wrong

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr681160422

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: B-oldal » Hét dala: Lenny Kravitz - I belong to you 2009.06.15. 12:35:15

[...]a saját életemből. Vagy máséból. Hét dala: The Herbaliser - Sensual Woman |[...]

Pingback: B-oldal » Hét dala: Lenny Kravitz - I belong to you 2009.06.14. 22:10:06

[...]példát mondani a saját életemből. Vagy máséból. Hét dala: The Herbaliser - Sensual Woman |[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása