TOP5 csajos film férfiszemmel EVÖR

TOP5 csajos film férfiszemmel EVÖR

2009.06.16. | Rálf atya

Gondolom jó pár férfitársam számára ismerős az a szituáció, amikor egy közös mozit vagy DVD nézést tervez élete párjával vagy az aktuális jelölttel és könnyelműen a hölgyre hagyja a film kiválasztását, aki "valami romantikus vígjátékot" szeretne nézni. Vagy az is ismerős lehet, amikor beadjuk a derekunkat és olyan filmre veszünk jegyet, amit önszántunkból tuti messziről elkerülnénk, csak azért megyünk bele, hogy nagyobb esélyt kovácsoljunk egy dupla ülésben stratégiai fontosságú küldetésbe induló jobb kéznek.

Azokról a filmekről beszélek, amik nagyrészt csajokról szólnak, csajoknak készülnek. Amiket a főhős(nő)höz hasonló helyzetben lévő csajok ezerszer megnéznek, esetleg esténként arra aludnak el, reális problémáik utópisztikus megoldásait komolyan veszik, illetve csak szeretnék ők is úgy megoldani, de rendszerint ennél ők azért okosabbak. Amire az igazi filmőrülteket még Fellini mester sem tudná a moziba csalni.

Az eddigi tapasztalataim alapján a következő a TOP5 csajos film EVÖR:

Következő1. Bridget Jones

Ó igen, a csajos filmek prototípusa. Hány nő látta meg magát Bridgetben? Remélem nem annyi, amennyire én gondolok. Minden nőnek megvan a maga Mark Darcyja és minden férfi egy Mark Darcy, csak ne viseljen rénszarvasos pulcsit. Egyszer végig lehet nézni simán, maradandó károsodások nélkül, ha szórakoztató is volt, másodjára már nem az. Büntetném, aki pénzt adott a folytatásra, mert az még az ortodox rajongók se veszik komolyan, hamarabb elhiszem a Gyűrűk urát, vagy a Harry Pottert.


2. Notting Hill

Igen, ez nagyrészt egy férfiről szól, de csak egy nő tud azonosulni Hugh Granttel, szóval itt a helye. Mindennapi sztori, hogy egy ünnepelt színésznő bemegy egy könyvesboltba és beleszeret egy mulya, Hugh Grant-képű eladóba. Annyira romantikus a film, hogy már abból is filmet lehetne csinálni, hogy emberek (főleg nők) nézik. A film számomra már ott megbukott, amikor Hugh megjelent, hiszen hölgyek, ő volt az, akinek 60 dollárért egy utcai prosti a szájával a kedvére tett egy Hollywood-i mellékutcában. Vagy lehet, hogy Hugh barátunk túl sokszor nézte meg a Pretty Womant? Ráadásul ő a filmekben legtöbbször elázó, ellenben esőben csókolózó szépfiú EVÖR.

3. Oltári nő

Ebben a Julia Robertsben mindig van valami defekt. Itt pl. mindig megszökik az esküvőjéről, persze mindig más férfi az áldozat. Kortól függetlenül minden háziasszony odavan Richard Gere-ért, aki e filmben Ike, az újságíró, aki egy jó sztori miatt utazik a kisvárosba, de ott a sztori mellett a szerelmet is megtalálja. A film egyetlen tanulsága az, hogy a nagy veszekedésekből lesznek a legnagyobb dugások. Úgyhogy hölgyek nézzetek szét, és akire most fújtok, az potenciálisan szoknyátok egy jövőbeni látogatója is lehet. Bevallom, néha elmosolyodtam a filmen, egy poénját pedig az egyetemes filmtörténet legjobb poénjai közé sorolok: amikor ismét megszökik az ara, ezúttal egy Fedex-es autóra pattan fel potyautasnak, az egyik vendég "Hova mehet?" kérdésére az a válasz, hogy "Azt nem tudom, de az biztos, hogy holnap 11-ig odaér".

4. Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt

Ha ezt a filmet egy férfi komolyan veszi, az tényleg fájni tud. A történet szerint a főhősnő arra fogad, hogy 10 napon belül ott fogja hagyni a pasi, a főhős pedig arra, hogy meg tudja tartani 10 napig a hölgyet. Nem hiszitek el, de a végén egymásba szeretnek. Amikor kiderül a fogadás, összevesznek, de a sorsban ők egymásnak vannak írva, a vége főcím előtt győz a happy end. A kis szöszi olyan húzásokat bevet faarccal, amitől a leggalamblelkűbb hős szerelmes is apró kockákra darabolná egy hentesbárddal, majd a biztonság kedvéért kiéheztetett pirányák közé szórná.

5. Csak szex és más semmi

A végére egy hazai termés is bekerült. Megteszi annak is, aki romantikára vágyik, meg annak is,aki csak szexre. Bár én még nem csajoztam neten, de aki ezt megnézi és komolyan veszi, nem is fog. Vigyázat, ebben nem játszik Fenyő Iván és nem összekeverni a többi filmmel, amiben játszik Csányi Sándor! Ha már választani kellene a hasonló témájú és kategóriájú magyar filmek közül, erre böknék, nagyrészt Schell Judit miatt.

Nem, nem, a Pretty Womannak itt nem lehet helye, hisz manapság aki gazdag faszit akar fogni, az nem kurvának megy, hanem szórakozóhelyre. Csak az első italt kell fizetni, ebből a befektetésből aztán évekig el lehet élni. Jómódban.

Kihagytam valamit?

 

Krakózia kedvenc zenésze | A filmtörténet fontos táskái

35 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr791175635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Édesapám 2009.06.16. 12:04:20

Kimaradt:
-Love actually...
-Jennifer Aniston összes
a legdurvább: P.S. I love you... (csak erős idegzetűeknek! Levelezés egy halottal.. grrrrrrrr!)

Ivanhoe 2009.06.16. 12:43:03

A Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt sztem jó film, én dőltem a röhögéstől (férfi létemre) :).

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2009.06.16. 13:08:17

Sandra Bullock - Aludj csak, én álmodom

gmintgéza · http://gmintgeza.blog.hu/ 2009.06.16. 13:16:45

meg lehetne mindjárt egy top 5 csajos sorozat, ilyenekkel, hogy Sex and the City; Friends; Gilmore Girls; Desperate Houswives, na meg mondjuk a Beverly Hills 90210,...

nemuccaszoc 2009.06.16. 13:17:58

Magyar nők, magyar filmben az a legjobb.

JMC 2009.06.16. 13:20:40

Azért az Idétlen Időkig is aranyos film, egy bővített listán az is elférne :)

Ivanhoe 2009.06.16. 13:42:38

Titanic? LOL Én egy perc nem sok annyit nem néztem belőle, anyám is simán végigpörgette, ő se bírta.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.16. 13:44:53

A Love actually a témakör esszenciája, "A" romantikus vígjáték...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.06.16. 13:49:13

Hát a Meg Ryan filmek? Esetleg a Meg Ryan-Tom Hanks kombók?

atomrebel 2009.06.16. 13:51:51

brrrr, a hideg is kirázott...

pause 2009.06.16. 14:12:53

de most ezek azok a csajos filmek amiket a pasik csak a dugas remenyeben valallnak be,vagy azok amit maguktol is megneznek?
mert pl a 10 dolog,vagy az emlitett idetlen idokig inkabb vicces mint csajos.DPHW-t tobb fiu haver nezi mint lany,es nem melegek:D

Új Nick 2009.06.16. 14:19:34

A pasikra jellemző ehm... "lényegretöréssel" én a címet rögtön TOP 5 filmes csajra módosítottam, és így már értem a kérdésfelvetést :D

szóval, Angelina Jolie, J Lo, Catherine Z Jones, Lucy Liu, C Diaz

Úgyhogy akkor legyen:

Chicago
Charlie angyalai
Kill Bill 1-2 ( mé', csajos, nem? :D)
Angel eyes
Eredendő bűn

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2009.06.16. 14:25:43

Az Idétlen időkig nem csajos :)) A Titanic meg férfiszemmel nézhetetlen. Én a végén vizet lögyböltem a tévére, hogy hamarabb megfulladjon a parasztja.

Részemről Amélie, Ha egy férfi igazán szeret, Napok romjai, Veszedelmes viszonyok, Harry és Sally, Serendipity. Meg ezekhez hasonlók, de a Hogyan veszítsünk el... például JÓ! Schell Juditot pedig 9x tekertem vissza, amikor az erkélyen áll, hogy meggyőződjek róla, nem lehet oda felmászni deazonnnnal, viszont nem örülnék, ha a barátnőmnek az érzelmes film kategóriáját ez merítené ki, vagy előbb akarná ezt megnézni, mint az imént említetteket. Magyar filmből a Boldog születésnapot, I Love Budapest, ami kapásból beugrik, hogy jó.

Egyszerű amúgy: ahol bele tudnék szeretni a főszereplőbe, az pasis szemmel OK. Meg Ryan összes filmje tehát azonnal ilyen.

Pasis film szerelmi szállal, ami nem tudom, csajos szemmel nézhető-e, de nekem TOP: Hannibal, Volt egyszer egy Amerika, Love of my life (Sean Penn baszod te jó ég). És egy új, aminek az első fele nagyon kibaszott jó volt, a második fele pedig éppen ettől méltatlanul értelmetlen: Alkonyat.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2009.06.16. 14:34:58

@Új Nick: Angely Eyesban óriási Nature Boy feldolgozás, amikor a faszi trombitál. (Jon Hassel - Fascinoma c. CD-jéről való, ami nem túl jó, ez viszont zseniális rajta.)

Ez: www.youtube.com/watch?v=s9pm7rxm1gA

Dr. No 2009.06.16. 14:36:14

A Zene és szövegben azért Hugh Grant bármilyen szemmel nézve is nagyon jó volt.

Az meg gyalázat, hogy egyetlen Balog Szandi-film sem került be a TOP5-be! Az Aludj csak, én álmodomnál limonádébb egyszerűen nincs!

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2009.06.16. 14:39:40

Bocs, ugyanez a filmből: www.youtube.com/watch?v=eYrmoG33FPE

2 dolog miatt járnék J Loval, az egyik, ahogy reagál erre a jelenetre a filmben (aminek amúgy 1 percére sem emlékszem ezen kívül), a másik pedig, amikor a Sejtben kivesz valamit a hűtőből franciabugyiban... amúgy tákótákó burritóburritó.

clipper 2009.06.16. 14:39:47

és hol van innen a twilight? :D

szatyi 2009.06.16. 14:44:05

A trombitás fedolgozás helyett a Nature Boy legfinomabbja nekem:
www.youtube.com/watch?v=lalqMLxENUY

Illetve ha már Lisa Ekdahl, akkor meg ez:
www.youtube.com/watch?v=14F17j5pe-8

Ivanhoe 2009.06.16. 14:46:37

Na ja, a Twilight, az egy szar limonádé, na az csajos film.

Acid Amadeus 2009.06.16. 15:19:06

És a lányos musical-ek? (Grease, Rómeó és Júlia, Mary Poppins...stb)
Vagy ezek férfiként is értékelhetőek?

IceCat_ 2009.06.16. 15:23:44

Akartam írni, aztán írtam inkább a saját blogomba, amiből meg most idézek, így egyszerűbb ;)
"A Bridget Jones valóban 1x nézhető még női szemmel is, Oltári nő egy oltári nagy szar, a Notting Hill-ről még csak nem is hallottam, a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt pedig nem csajos film, hanem vígjáték, akárkinek.
Én pl. nem fedeztem fel magam Bridget Jones-ban, és nem vagyok oda Hugh Grant-ért vagy Richard Gere-ért, igaz nem is vagyok háziasszony."

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.06.16. 15:29:49

@nosferato:

„"A Titanic meg férfiszemmel nézhetetlen. Én a végén vizet lögyböltem a tévére, hogy hamarabb megfulladjon a parasztja."”

LOL :-D

Dulifuliokoska 2009.06.16. 15:40:31

Csak az egyes és az ötös.

mavo: a Titanic női szemmel is nézhetetlen, én sem bírtam még megnézni.

Dulifuliokoska 2009.06.16. 15:43:14

Ja, és Ház a tónál...ha még senki sem említette.

IceCat_ 2009.06.16. 15:46:26

A Titanikot csak akkor nézném meg ha nagyon sokat fizetnének...

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2009.06.16. 16:28:04

@Dulifuliokoska: várlak az öltözőmben a koncert után, 450 Titanic DVD és egy úthenger társaságában. Csapunk egy tematikus bulit.

gyz 2009.06.16. 23:37:43

én ezeket a filmeket nem ismerem, ellenben viszonylag sokat repkedek, és olyan légitársasággal még nem találkoztam, amelyik a long-haul járatokon ne adna le egy Kate Hudson-ös filmet. A címüket nem tudom, párat végigszenvedtem, azok azért elég nyálasak.

a csaj viszont jó.

film alapján két nő tudott nőként és nemcsak színészként elvarázsolni, mindekettő francia Juliette Binoch és Aurey Tatou, de ők azért nem csajos filmekben nyomják az ipart :-)

camparisoda 2009.06.17. 12:42:55

Atyám, meggyónnék:
Ház a tónál - Dulifuliokoskával karöltve. Dr.No: Balog Szandi :)))
Este - Koltai Lajostól
Angyalok városa - plusz a Meg R. Tom H.összes
Büszkeség és balítélet - a BBC-féle
Az őskorból a Kalandorok, a Grease és A szív hídjai
gyz: egyetértek veled Ó, a Csokoládé, ahh Amélie! Egy utazásom során négyszer kellett látnom a Sabrinát - annyira nem jó. Harrison Ford persze jöhet, az elején a Zuhanás, a Hat nap hét éjszaka, és így tovább. Ő a pasiknak is bejön, mint szinész, mert nem szépfiú, nem nyálas macsó.
Női mozit tilos pasival nézni, csak belerondít, és oda a katarzis. Randi előtt ajánlom, ha szerelmes vagy a pasiba, randi után, ha nem.

Várnánk egy férfimozi topevört is, azon is lehet 'jól' röhögni. :)

gyz 2009.06.17. 14:02:35

@camparisoda: "Randi előtt ajánlom, ha szerelmes vagy a pasiba, randi után, ha nem"

khmm, az kizárt, hogy nekem pasim legyen. :-)

(immár 10 éve az is, hogy csajom legyen, mert az váláshoz vezetne :-))

cziczmiczpindur 2009.06.18. 21:30:38

Részemről Szerelmes Shakespeare, Csokoládé, Dolgozó lány, Angol beteg, Első lovag, és bónusznak, mert az ember akkor is csaj, ha már nem fiatal, Túlélők háza, Tea Mussolinivel, Hölgyek levendulában, Miss Daisy sofőrje, Sült zöld paradicsom.

RoFä 2009.06.19. 13:13:50

Top 5 pasis film? Die Hard 1-2-3-4, Die hard 2.5 (Utolso cserkesz). :D

camparisoda 2009.06.21. 12:08:23

@gyz: ez a sor már 1 általában csajoknak szóló vélemény, bocs :)

camparisoda 2009.06.21. 12:18:40

@RoFä: :)))) határozott ízlés

Elvártam volna a Keresztapa összest is vkitől ;)

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása