Fesztiválklisék

Fesztiválklisék

2009.07.11. | B-oldal

Mindannyian tudjuk, miről van szó. VOLT, Balaton Sound, EFOTT, Hegyalja, Sziget... foglaljuk össze, Vágó úr!

  • Lánc, kés, balta, nuncsaku, bazooka lerakat a bejárati rendőr-security pavilonban, kiegészítve „ellenséges” (nem szponzor) fél sörökkel.
  • A karszalag mindig a szőrre kerül.
  • Első nap 0. percben berúgó félmeztelen külföldiek.
  • Praktikus ruházat: sör zsebre rakás, póló betűrés övbe, délutáni félmeztelen etap.
  • Praktikus evészet: minden nap mexikói, girosz, lángos, hot dog, tökipompos.
  • Praktikus ivászat: a rövidet már pultnál meg kell inni, hogy vinni ne kelljen. Hogy ne ártson, a berúgás előtt is be kell rúgni. Hogy az se ártson meg, nem árt az előtt is. Tulajdonképpen folyamatos sörözés, így külön már be sem kell rúgni, csak a zene lesz hangosabb.
  • Sorban állás, 27 sör, amiből 24-et nem tudsz elvinni. Következő rendelésnél ugyanez.
  • Keresztbehívás, háromfős társaság három kör, négyfős társaság négy kör, „most az én köröm jön” összeveszés, illetve ennek ellenkezője: utolsónak maradni próbáló rohadékok, hátha akkor már nem kell!
  • Feng-sui: 15 embernek babzsák, megtelt, valamelyik irányban mindig ferde sörpadok. Sikeres függőágyfoglalás után óriás taktikázás, hogy semmiért ne kelljen felállni! Ilyenkor érdemes CSAK rövidet inni – hozatni! –, hogy pisilni SE kelljen menni. Ezen kívül semmi bútor. Földön ülés, fekvés, vállvetve egymásnak, vagy mások sípcsontjának dőlés. Itt buknak el a világos nadrágok, a fűfoltos fehér nadrágokból később az izzadság amolyan átszart küllemet hoz ki. Parádés.
  • Készülés Meleg Márkkal: külön készülés hajfestéssel, vicces kalappal, mintás kapucnissal, fesztiválkiegészítőkkel. 40 fokos melegben is palesztin sál. Egy bármi, aminek keresztpántja van. Gyerekkorban ugyanezt „most rendőröset játszom” indíttatással, ma „követem a divatot” apropóból. Álbajusz, bézból sapkából szívószállal iható üdítő, a reklámpólók azonnal kívülről rákerülnek a ruhára, meteorológiai körültekintést nélkülözve.
  • Első estét a délutáni ruhában lehozó 80%, átöltözés előtt berúgás.
  • Toitoi: közel 10 év után sem használjuk a Toifor kifejezést, de ráismerünk. Fejben a fesztiválból eltelt idő és a vécében kialakult ún. szarhegy (Mordor) épülése közti harmadfokú polinómfüggvény meghatározása. Overdrive legnagyobb félelme, hogy egy toitoiban felborítják, ezért nem zárja be. Mások se, ezért közös félelmünk, hogy mi meg viszont rájuk nyitunk!
  • Elveszések, egy helyben állások. Pánik, egymástól 4 méterre egymást felhívó emberek. Karácsonynál és szilveszternél is nagyobb SMS forgalom. Ellentéte: mindig ugyanott megtalálható nagyon berúgott, katatón barát.
  • A színpadokat konzekvensen sátornak, a sátrakat színpadnak hívjuk.
  • Civil sátrak. Ne igyál, ne drogozz. Menj haza tulajdonképpen. Használj óvszert, ne hordj farmert, ne zselézd a hajad. Válts vallást, köss melegházasságot. Legyél zsidó!
  • Ahány sátor, annyi összejövés és target. Mindenhonnan 1-1 szám beszerzése, keresztnevek és fellelhetőségi sátrak teljes összekeveredése.
  • Az egyszavas SMS-ek és nem hallatszó beszélgetések után szokatlanul gyorsan lemerült telefonok igazi hiányát a taxirendelésnél, és a végképp elveszéskor érezzük meg. Leggyakoribb üzenet- és beszélgetés szöveg: „hol vagy?”
  • Fesztiválkosz. Koszos talpú lányok, szétnyíló cipők, sörrel leöntött pólók. A bézbólsapka felvétele egy irreverzibilis döntés: onnantól vállalhatatlan haj. Koszra ráparfümözés. Fesztiválsár.
  • Diffúz zajtér, egyszerre minimum 3 sátor hangjára 3 különböző ritmusban táncoló trécselők.
  • Fesztiválbarátok: soha nem láttad még őket, vagy csak fesztiválon, de hazaérkezéskor nagyon elszaporodó iwiw bejelölések.
  • Előre megtervezett „melyik koncertet fogok megnézni” itiner, de azok közül is a 80% egy időben van, vagy elfelejtés, oda nem érés, illetve nem győzzük hangsúlyozni, hogy ELVESZÉS miatt teljesen más koncertekre verődik az ember. Amiről közben jön rá, hogy erre akart jönni, vagy amúgy meg akarta volna nézni.
  • Ugyanaz a mozgás bármilyen zenére jó.
  • A belépés előtti térkép-előkészületek ellenére elő sem kerül a kinyomtatott know-how, ugyanakkor hazaérve puzzle-zés, hogy na itt volt az a jó zene, itt ittuk az utolsó pálinkát, és igen… igen, asszem itt aludtam el.
  • Alvó emberek, őket fényképező és feldíszítő barátok, katasztrófaturisták. Kapcsolódó fóbia: YouTube-ra kerülés.
  • Tapasztalt sátorverőség hangoztatása. Okoskodás, cölöp kölcsönkérés- és adás, kalapácsot hozó ember = McGyver. Sátrakban eleső és elalvó emberek (ha megölöd az orkot, most lapozz vissza az elalvásokhoz a 113. oldalra).
  • A lefekvés előtt vásárolt víz árfolyama percek alatt szökik az egekbe. Fejfájáscsillapító = a fesztiválok blue chip részvénye.
  • Fél dinnye a fejen, női ruhában flangáló fiúk, maszkok, ordenáré olcsó napszemüvegek, bármi áron magunkból hülyét csinálás, ami itt egy hétig még jól is áll.
  • Batikolás. Bármilyen.
  • Rendezők robogóval fel s alá, második napon már irritáló. majdnem felborító. Minden évben van egy hülye picsa aki úgy öltözik,mint aki white partyra jött volna. Van olyan év, hogy ez híres ember.
  • Fűben ölelkező és szárazkúró párok, fesztiválszex. Sátor mögött, sátorban – színpad mögött… színpadon.
  • Otthon fesztiváldepresszió, miért nem csináljuk ezt egész évben érzés, meztelenül a fürdőben a karszalagot méregeted, hogy most tépd le, vagy 10 perc múlva, vagy 10 nap múlva, vagy 10 hónap múlva. Villamoson karszalagokat aggregáló ember látványára szívgörcs, emlékek feltódulása. 

15 táncfilm klisé | Bruce Willis klisék

31 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr301239026

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: B-oldal » TOP5 Balaton Sound 2009 koncert 2009.07.14. 10:56:27

[...]a fájó torkom pár napig még emlékeztetni fog a SZÁND-ra… Fesztiválklisék |[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemuccaszoc 2009.07.11. 08:53:14

Nem rossz, bár inkább ásés blogra kellett volna.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2009.07.11. 11:52:48

Vagy mégis az ÁSÉS blogba! :)) Vagy... ide! Vagy...

Én tegnap úgy rúgtam be a Soundon éjjel 2-re, hogy délután 2 után már NEM ittam. Az mi? Gyakorlatilag "biztos védelem 12 órán át", mint a fogkrém.

Eleve! Mit kerestem hajnali 1-kor a katapult kilövőben, de az Anettka Space Project hozzám képest kiscserkész. És a mellem is nagyobb. Ha kell valami a Holdról, írjátok össze, tej, kenyér, tejföl, zsömle, amerikai zászló, ilyesmi. Hozok.

Nagyon sok új fesztiválbarátom lett tegnap. De szerintem szétmegyünk...

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2009.07.11. 12:34:07

Sosem voltam fesztivalon.
Utalom a tomeget, izzadsag szagot, port, es az embereket.

A csalad meg ingyen is csinalja nekem a fesztivalt.

Dave_hu (törölt) 2009.07.11. 12:39:33

a koszra ráparfümözés mellé még megvan a hajzselé reggel kicsi vízzel reaktiválás?

KopaszMercis 2009.07.11. 12:51:41

mijez bazmeg modoros blog?

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2009.07.11. 12:55:00

@dave: IGEN! + ugyanez alkohollal, ha marad egy kis alkoholkristály a szervezetedben, ami már nem tudott hol felszívódni, azt reggel az első korty víz azonnal feloldja, és részemről óriási stand-up van 10-től 1-ig minden bebaszás után. Akkor vagyunk a legjobbak, amikor jövünk le róla, de MÉG nem fáj a fejünk.

Viszont ha tudom, hogy mi van tegnap, inkább ma írunk posztot. Kurva jó a Balaton Sound!! Lehet nyafogni a fuxos és háromnegyedes fehér gatyás parasztgyerekek miatt, de lényegében amilyen programívet én hozok, csak azokkal a fajta emberekkel találkozom, akik miatt odamentem. Ők meg miattam jöttek :D:D Nem győzöm hangsúlyozni. Frenetikus, irgalmatlan zenékkel...

uZsoNNa 2009.07.11. 12:58:37

Jaaaaaaaaj! Ez nagyon jo! Szetrohogtem az ebedemet! ...pedig mennyire igaz mind!!!
a kulfoldi-magyar fesztbaratsagok? megmondjuk nekik kezzel labbal+iszunk egyutt+es mindig te fizetsz :D

Cyrano 2009.07.11. 13:00:57

És tényleg. Pont ilyen.

freestate 2009.07.11. 13:10:36

Henna tetoválás + tetováló sátorok előtt rengeteg ember bámulja azt a bátor versenyzőt, aki pont egy fesztiválon varratja magára a legújabb nonfiguratívját.
Szponzor cégektől mindenféle ajándék szar összegyűjtése.
A fesztivál fő útvonalain vonulás csordában, az adott év jelszavát (gerappa, ne fürgyé le!) üvöltése.
Otthon maradt lúzer haver felhívása koncertről, az illető kedvenc számánál ("ezt hallgasd meg bazmeg, miről maradtál le!!! Hallod??")
Bármilyen zenekar koncertjén azt üvöltözni, hogy "Nagyszínpad", függetlenül attól, hogy milyen is volt az előadás.

Amphiprion Ocellaris · http://bohochal.tumblr.com/ 2009.07.11. 13:13:22

Fontosnak tartom kiemelni a másnap az orrból előkerülő fekete színű húsfikákat.

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2009.07.11. 13:14:01

@freestate: Óriási! :) Én mostanában azt kiabálom, h "intonálj" :) + fesztivált aktuálisan támogató cigis pultoknál sör kérése, és / vagy hostess lányokra rápörgés, de ők bódéból menekülni nem tudás, nagyon szenvedés persze.

RIO 2009.07.11. 13:17:25

hehe, ez betalált.

viks 2009.07.11. 13:33:21

Hát kérem, ilyen felnőtté vállni - az ember már észreveszi ezeket;)
Ez szörnyű.

48 2009.07.11. 14:18:01

Majdnem minden évben dolgoztam a sziget fesztiválon az utóbbi 9 évben.A kollegákkal minden évben elmondtuk, hogy bazzeg, ez nem ér meg ennyit, jövőre nem jövünk. Aztán a pénz mindig nagyobb úr. :/ Undorítóóóóó, de azért meg van a maga bája. Úgyhogy engem telibe talált a post.

krampi 2009.07.11. 14:20:30

megfogadjuk, hogy jövőre már nem... aztán júli végén mindenki egyeztet a jegyekről, programokról
ja és jófajta kimérésekből literesfröccs
konstans hőemelkedés, köhögés, utána 2hetes szigetkór, immunrendszer leamortizálása

A Ligeti 2009.07.11. 14:31:13

Baromi jó:)
Bár pont a felsoroltak tartanak vissza a részvételtől. Lehet, pont ebben a sorrendben.

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2009.07.11. 16:21:40

Apám, jól leírtad, miért nem járok ilyesmire! Bár egyszer voltam a Szigeten, a Totál Metál Fesztivál nevű koncerten pár tokodi spannal, ha érted, hogy mondom. :D

Lamorak · http://www.clusterone.hu 2009.07.11. 16:40:48

És a pedánsabbaknál az órás sorban állás utáni fél mp-es, k hideg vízben való zuhanyozás?

Megvan persze mindennek az a változata is, amikor csak egy(-két) napra megy az ember, ilyenkor már az előző nap be kell rúgni, és az adott nap du.-i fesztiválra menés előtt is be kell rúgni.

Celtic 2009.07.11. 19:52:22

Huhu, de jo kis emlekek merultek fel :) Nembaj, hamarosan Sziget.
Ami kimaradt es engem igazan irrital: a hajnalban satraban reszegen ordito embertars. Tavaly is tok jo kornyek, korulottem magyarok, franciak, olaszok, nemetek, parok, egyedulallok es mindenki normalis egyszerm francia prolit kiveve, aki mindenkinek beszol, egesz nap alszik, koncertre nem megy, de egesz ejjel uvolt a satraban :( Ahoyg elneztem, cca 30 embernek vette el a kedvet az egesztol a tahoja...

Lamorak · http://www.clusterone.hu 2009.07.12. 10:17:54

@Celtic: ilyenkor 30-an összeálltok és megveritek. Ez is a fíling része :)

Celtic 2009.07.12. 12:00:59

@Lamorak: Van egy olyan erzesem, hogy egyedul is el tudnek banni a parasztjaval, ha nem lennek annyira lusta es nem remenykednek orokke.
Kis 60 kilos/160 cm magas gyerek volt, vizenyos szemekkel. Gondolom, otthon valami kulvarosi csoro es itt kieli magat. En meg, a hulye, olyan bekes termeszetu vagyok, mitn egy tehen :(

Lamorak · http://www.clusterone.hu 2009.07.12. 13:07:47

@Celtic: az lehet, h elbírsz vele, de ha 30-an teszitek, az nyomatékosabbá teszi, h nem csak te vagy a paraszt, akit zavar az ő önkifejezése. Az 'önkifejezés' szó egyébként szintén fesztiválstíl, minden olyan idióta faszságot jelöl, amit soha máskor nem csinálnak az emberek, egyrészt mert hülyén néz ki, másrészt mert másokat kra zavar.

Celtic 2009.07.12. 16:38:30

@Lamorak: Ez oke, de egyedul vagyok, korulottem mindenfel nacio kepviseloi (az egyetlen magyar (vagyis paros) egy 20 koruli fiu es lany volt)
Max. kezzel-labbal tudtam volna elmagyarazni, hogy "gyerunk, huzzak ki a satorfakat es tekerjuk a satraba a kis seggfejet"

Ja, hat voltakeppen idezojelek koze kellett volna pakolnom az "Onkifejezes" szot, akkor talan atmegy az ironia (marmint, hoyg mit gondolok arrol az onkifejezorol, aki satorban uvolt, tagel a jarmuvon, beall a keresztezodesben, mert nem jott ra, hoyg nem er at a zoldben, tibetologiat tanul es azon sir, hoyg az allam miert nem biztosit neki munkat, sit. nagy az Isten allatkertje)

2009.07.12. 22:14:13

Zseniálisak a klisék, nagyon jót szakadrtam rajtuk. Köszönjük! :)

g_ferminadaza 2009.07.13. 10:36:50

Találó poszt :)
Minőségi bor elvitelre, literes műanyag palackban, majd kortyolgatás vérbeli alkesz/hajléktalan stílusban.

Fesztiválrajongó vagyok, de nekem a Sound igazi modorosfeszt és pont az hiányzik belőle, ami számomra a fesztiválok egyik alapfeltétele: a változatos zenei kínálat. Meg néhány fenti klisé is, sajnos:)
Most teszteltem másodszor, de még kevésbé tetszett mint első alkalommal, úgyhogy jövőre szerintem kihagyom.
Viszont a Sziget majd helyretesz :)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.07.13. 18:22:56

Kiváló! Nosferato stílusát VÉLEM felfedezni a sorok között, de a nick miatt gyanakszom, hogy közös munka.

Idén már én se megyek a Szigetre (meg máshova sem), de tényleg nem, sajnálom a pénzt a konzumhippiskedésre. Feltűnt, hogy olyan koncerteken meg programokon töltöttem az idő 80%-át, amit a ZP-ben és falunapokon fillérekből meg tudtam volna oldani.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása