20 éves a Nirvana Bleach

20 éves a Nirvana Bleach

November 3-án deluxe edition formában jelenik meg a Nirvana első és azóta már legendássá vált albuma: a Bleach.

Az albumból eredetileg csak 6.000 példány fogyott, majd a második Nirvana korong sikere lendített az eladásokon, melynek köszönhetően az albumból immár világszerte több mint 4 milliót adtak el. A legenda szerint a felvétel stúdió költsége kb. 600 nehezen összekuporgatott dollár volt.

Újszülöttnek minden vicc új, de a rajongók is örülhetnek, mert az újrakiadáson egy eddig kiadatlan portland-i koncertfelvétel is szerepel 1990-ből, a lemez 20. évfordulójának tiszteletére. (A lemez szülinapja június 15-én volt.)

Hype! - A grunge története | In memoriam: Nirvana 

 

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr91320532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pazola 2009.08.21. 12:37:21

Egeszen az Unplugged in New York-ig nem tudtam, hogy Kurt-nek van hangja.

Ideje lesz elovenni az albumaikat :)

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2009.08.21. 12:54:48

Nekem elég nehéz elővenni, mert mindet kazettán vásároltam meg. Led Zeppelin meg Nirvana kivételével nem sok előadótól van 1-nél több műsoros kazettám, de azzal ugye jóideje nem tudok mit csinálni. Valahol megvan mp3-ban, időnként jól esik előkaparni, különösen a nem agyonhallgatott dolgokat. Nekem a Bleachen a basszus + dob amit együtt művel, az zseniális, teljesen beteg.

Blew: www.youtube.com/watch?v=Kif4rq39-ts
Love buzz: www.youtube.com/watch?v=ZLthJDXbq6Y

magyar-magyar szótár 2009.08.21. 13:34:07

Egészen addig, amíg a 'miklósi piacon egy afgánveterán-sapkás ruszkitól nem vettem egy kalóz Bleach-et, a Nirvana nálam a Beach Boys, Smokie és a Moralisa zenekarral egy kateg volt, limonád' .. és ha a tévében láttam őket, röhögtem. Aztán ez a kazetta átrendezte a pócot bennem, Kurdt (néha így íratta, dö-vel) halála pedig külön jót tett Az Ügy-gyel... Gyeses kismamaként őőőrjöngtettem ezzel a szomszédokat...(a baba aludt, mint a tej)

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2009.08.21. 13:50:18

@rettentó: mint a Queen első lemezén Deacon John-ként van John Deacon :)))

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2009.08.21. 17:28:03

Az 'About a Girl' elmenne egy hatvanhármas Beatles-számnak is. Nem ez jellemző erre az albumra.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása