TOP1 nem Jimi Hendrix dal EVÖR

TOP1 nem Jimi Hendrix dal EVÖR

Hihetetlen, hogy van egy dal, melyről azt gondolom, a Jimi Hendrix életmű egyik legfényesebb ékköve, pedig eredetileg nem is Jimi Hendrix dal. Jimi Hendrix emléknapunkat ezzel folytatjuk.

All along the watchtower... Bob Dylan a legenda szerint egy súlyos motorbalesete után írta e dalt, testében tele könnyűdrogokkal, Bibliát olvasva. 1967. december 27-én került kiadásra. Hihetetlen az évszám.

Ami mégúgy hihetetlen, hogy Jimi Hendrix nem nagyon engedte, hogy a dal kihüljön, már 1968. januárjában elővette a és elkezdte saját képére formálni. A szájharmónikát felváltotta a sikító gitár, ki tudja, a dal legendája talán itt született. Nincs az a Hendrix válogatás, melyen ne szerepelne, a Hendrix életmű nélküle kevesebb lenne. 

Érdekes és fura belegondolni, de állítólag Dylan csak 1974-ben játszotta el élőben a Watchtowert, amely ugyebár már 4 évvel Hendrix halála után volt...

Senkiháziak kezében van a Firestarter | Legjobb Queen feldolgozás EVÖR

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr221384999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bástya · http://magyarcitrom.postr.hu 2009.09.18. 11:18:01

Hendrix csinált ilyeneket. Paul McCartney mesélte valahol, hogy az egy napja megjelent Börs őrmester lemezről már a másnapi koncertjén játszotta a nyitószámot, mert tudta, hogy ők is ott lesznek.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2009.09.18. 11:37:34

@bástya: eleve milyen már, hogy ők is ott voltak? :)

- Paul, lejöttök este? Mert akkor felírlak a listára + 3 kísérő, mert a többiek nevét nem tudom, hogy írják.
- Jó, köszi, Jimi Hendrix! Meg akkor már hozom anyámtól azt a teafűkeveréket, amiről beszéltünk! Légyszi írj már 4 kísérőt, John felszedett valami luvnyát, aztán az is jönni akar.

bástya · http://magyarcitrom.postr.hu 2009.09.18. 12:04:34

@nosferato: :))
szerintem elég komoly. :) Lennon mondta, hogy minden koncertre, amire tudtak, elmentek. Szerették, bírták, tisztelték egymást. Ez valami nagy zenei korszak lehetett, nem is értem, hogyhogy nem gyűlőlték inkább egymást és lehettek volna féltékenyek is? :)

Lidérc · http://feldolgozasalatt.blog.hu/ 2009.09.20. 23:41:48

Nagy rajongója vagyok Hendrixnek, de ezt eddig én se tudtam, szégyen, pedig az én asztalom a feldolgozás.
A Bob Dylan verziójában a dob nem tetszik.

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2009.09.20. 23:48:38

@Lidérc: először top5 Hendrix dal cikket akartam írni, én is így leltem rá, hogy nem az ő dala...

Az meg ugyebár egyértelmű, hogy a Hey Joe egy folk szám volt, ismeretlen szerző szerzeménye, bár a wikipedia szerint "valószínűleg a folkénekes Billy Roberts szerzeménye" :)

rettentó 2009.09.21. 12:36:47

@bástya: Ez már a lemez megjelenése után lett felvéve: de ilyesmi lehetett:

www.youtube.com/watch?v=eJ_Kip3FP0Q

Imádom, ahogy lazán odateszi. Azért is szar, hogy meghalt, mert az ember legszívesebben minden számot tőle hallgatna. Mit csinált volna a Smoke on the Waterrel vagy a War Pigsszel?

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása