Hét dala: Muse - United States of Eurasia

Hét dala: Muse - United States of Eurasia

Hét dala: Muse - United States of Eurasia

Album: The Resistance (2009)

Miért éppen ez? A Muse-ról könnyű írni, hiszen a zenekar tálcán kínálja mind azokat a pontokat, melyek előtt az ember kalapot emel és ugyancsak ott vannak a kirakatban azok a kisebb-nagyobb részletek, melyekre az ember vércseként tud lecsapni. Eleve ott az énekes hülyegyerek frizurája, nem? :) A Muse-t hallgatva mindig azon jár az agyam, hogy ezt és ezt a harmóniát melyik számban is hallottam MÁR? Ezért eleinte igen elutasító voltam a bandával (ők sem kedveltek eleinte engem), de mostanában kezdek megbarátkozni velük. Bár még mindig azt érzem, hogy egy repülőtéren hallott mobiltelefon csengőhangot, vagy egy liftben szóló midiszólamot is eltesznek a fülükbe, hátha át lehet rabolni egy saját dalukba, bevallom, ügyesen építik fel a dalaikat az egyes zenekarokra emlékeztető puzzle darabkákból. És hiba volt nem kimenni 2 éve az Arénába... ezt is kimondtam.

Nos, jöjjön az új album egyik dala, melyben felcsendül a 70-es évekbeli Queen gitárhangzása (skandallum!), a zongorajáték pedig a klasszikus zenét idézi fel nekünk. Ez a Muse, kérem szépen. 

Hét dala: If you don't know me by now | Hét dala: Quimby - Ventilátor blues

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr101402809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spamdog · http://www.szorfdeszka.hu 2009.09.25. 11:28:38

"zongorajáték pedig a klasszikus zenét idézi fel nekünk." Konkrétan Chopin : Esz-dúr Nocturne

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2009.09.25. 12:03:30

@spamdog: már mindenhol leírták, hogy Chopin, de hagyni akartam, hogy az emberek picit asszociáljanak, ha itt hallják először. :)

spamdog · http://www.szorfdeszka.hu 2009.09.25. 12:59:57

@Interstellar Overdrive: Szerintem Chopin-t rakni egy stadionrock számba disznók elé gyöngy esete. Lehet hogy érdekes kezdeményezés de felesleges és inkább hivalkodó.

ulver 2009.09.25. 15:25:25

A vokál részben viszont egyértelmű Queen.

A lemez első száma meg M. Manson.

Meg van rajta Pink Floyd is (szerintem).

Kicsit vegyes lett. De lehet, hogy ezért jó? Még nem döntöttem el.

Pangalactic · http://www.autostat.hu/markatoertenetek/7-markatoertenetek/350-skoda 2009.09.27. 09:56:32

ezt a queen dolgot kicsit soknak tartom, de szerintem mindentől függetlenül zseniális ez a szám úgy ahogy van :)

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása