TOP25 2009-es klip - 2.rész

TOP25 2009-es klip - 2.rész

2010.01.28. | B-vendégszerző

A TOP25 2009-es klip 1. része után nem érünk rá pihenni, máris itt van a második rész, mely a 20-11. helyezetteket tartalmazza, még mindig Madcows tollából.

20. Coldplay - Strawberry Swing


A Shynola kollektíva mellett idén sem lehetett csak úgy elmenni. Messze ők csinálják a legjobb animációs videókat az univerzumban. Nekik köszönhetjük a Junior Senior Move Your Feet-jét, és a legjobb animációs klipet, ami valaha készült. E klipben nagyszerűen ötvözik a stop-motiont az animációval (stop-ani-motion? :P). A dal a Coldplay tavalyi Viva La Vida or Death and All His Friends című koncept albumán kapott helyet.

19. MGMT - Kids


A hosszúra nyúlt bevezető után mindenféle ocsmány szörnyek ijesztgetnek egy kisfiút, mindez az anyát hidegen hagyja (itt meg is említem a Why the fuck do you have a kid? blogot). A koncepció fura, ahogy az MGMT is, de valahogy működik. A videót az a Ray Tintori rendezte, aki már két klipet készített a bandának (Time to Pretend, Electric Feel - nagyon wtf mindkettő), a dal pedig az MGMT debüt albumán, az Oracular Spectacular-on szerepel, ami 2007 végén/2008 elején jelent meg (digitális formában/fizikai formában).

18. Basement Jaxx - Raindrops


A Raindrops az idei év egyik legjobb partyslágere volt (bár Hamvai PG közönségének valószínűleg kimaradt). Az idei Scars album legjobb száma volt, a hozzá készült klip is fasza lett. A Jess Holzworth egy bizar vízió félmeztelen táncosokkal, és kaleidoszkóp effekttel. Esztétikailag az egyik legjobb klip idén. Holzworth kezdő kliprendező, korábban egy Beck videót rendezett, a Gamma Ray-t, az is érdekes.

17. MSTRKRFT & John Legend - Heartbreaker


Egy szép szerelmes történet. Igazából mondhatni semmi különös, de nekem nagyon tetszett. Vincent Haycock rendezte, aki dolgozott már az Editorsszal is, de reklámokkal vált ismertté. A dal a MSTRKRFT idei, Fist of God albumán kapott helyet, az album egyébként nem lett annyira jó, mint ez a dal.

16. Kid CuDi - Day N' Nite

Kid CuDi a fehérek fekete rappere. Idén jelentette meg debüt albumát, egy csapásra vált ismerté, mint Kanye West felfedezettje, első klipjét pedig a híres francia animátor, SoMe rendezte, aki a francia Ed Banger Records kollektíva/haveri kör oszlopos tagja, és korábban Kanye Good Life videóját rendezte, meg a zseniális D.A.N.C.E.-t a Justice-nak. Itt is az animációt hívja segítségül, de továbbra is kurva jól.

15. Coldplay - Life In Technicolor II


A Coldplay másodszor szerepel a listán, ezúttal a Prospekt's March című, tavaly megjelent EP-jükön helyet kapó Life In Technicolor szöveges verziója miatt kerültek fel a listára. A klipben megérkezik a báb Coldplay, nyomnak egy őrületes koncertet robbanással, meg mindennel, ami kell, majd helikopterrel távoznak. Dougal Wilson rendezte, aki eddig olyan fasza videókat készített, mint az LCD Soundsystem Tribulations-je, vagy Benny Benassi Satisfaction-je.

14. Calvin Harris - Ready For The Weekend


A skót dj-producer fenegyerek, Calvin Harris korábban már emléket állított a 80-as évek elektronikus zenéjének az I Created Disco című korongjával. Idén a Ready For The Weekend című második albumával a 90-es évek elektronikus zenéjének állított emléket, a címadó dalhoz készült a második videó. Videó a videóban (sokszorosítva).

13. Rammstein - Pussy


Az idei év legbotrányosabb videója is helyet kap a listán. 18-as karika maximálisan indokolt, pornóklip nemiszervekkel totálban, polgárpukkasztás a javából. A zseniális Jonas Akerlund rendezte, aki mostanában már nem csinál olyan egyedi klipeket, inkább futószallagon nagy sztároknak, de néha-néha odateszi magát. Egyébként ő rendezte minden idők legjobb klipjét (szerintem).

12. Lenny Kravitz - Let Love Rule (Justice remix)


Gaspard Augé és Xavier de Rosnay, vagyis a Justice készített egy remixet egy régebbi Lenny Kravitz számhoz, aztán úgy gondolták, kellene ehhez egy klipet is készíteni. Felkérték hozzá Keith Schofield-et, aki a The BPA Toe Jam-el már dobbantott egy nagyot. Keith pedig ezzel csak még nagyobbat dobbantott. Egy film véget ér, stáblista... és itt kezdődik a videó.

11. The Prodigy - Warrior's Dance


Liam Howlett és bandája idén visszatért az Invaders Must Die (A betolakodók meghalnak a musttól) című új lemezükkel, és ezzel hatalmas sikert arattak. A Warrior's Dance-hez Corin Hardy rendezte a klipet, aki rendezett már a Keane-nek és a The Horrors-nak is. A videóban cigipapir-emberek kelnek életre, majd egy hatalmas partyt csapnak.

Írta: madcows (http://halfpecssquad.blog.hu)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr261683338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.01.28. 14:53:00

hopp, a strawberry swing-et leszedtek a videomegosztorol idokozben, ahol volt, ki kene cserelni a beagyazott cuccot erre :P
www.youtube.com/watch?v=ecUNOtq62Ks

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.01.28. 16:08:08

@madcows: megoldottam elvileg. Vimeo pedig mekkora riszpekt már... kár ezért a tehetséges linkért.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása