Aerosmith - Dream on feldolgozások

Aerosmith - Dream on feldolgozások

2010.02.11. | B-vendégszerző

Az Aerosmith egyik leghíresebb száma vagyon most a terítéken, a Dream on,  pár nagyon jó feldolgozással, mely különösen aktuális a vérzivataros "ki lesz az Aerosmith énekese?" időkben. Alábbiakban ismét a Feldolgozás alatt blogról érkező egyik vendégszerzőnket olvashatjátok.

A szám a legelső, bemutatkozó albumukon jelent meg, melynek címe Aerosmith volt, hogy az emberek fejében tartsák ezt a kifejezést, és még ennyivel se legyen több esélyük más információt tárolni velük kapcsolatban.
Mivel az énekes hangja és a felvételhez használt minősége is sokat változott az évek során, ezért jobb ha több, legalább 3 verziót említek. Ugyebár ott van az eredeti stúdióverzió az 1973-as albumról, valamint létezik egy 2007-es (azt hiszem) stúdiófelvétel is.

Nekem mégis az alábbi verzió a kedvencem. Sajnos nem tudom mikori, de maga a tény, hogy az MlyuzikTV műsorán volt, talán a késő '90-es évekre, vagy egy kicsit hamarabbra teszi. A zenekar karmestere Michael Kamen, aki ugyancsak feltűnik a videóban. Talán itt láttam Steven Tylert a legjobb formájában valaha.

Kötelező darab a család minden tagjának.

Minőségben, és magasztossági faktorban az aranyérmes feldolgozás Ronnie James DIO és Yngwie Malmsteen feldolgozása 1999-ből. Mindkettejük nagy kedvencem és hatalmas figurája a rock / metal kultúrának.

Jöjjön a Vice nevű formáció élő-stúdió felvétele, mely kifejezetten érdekes. 

Michael Angelo Batio instrumentális feldolgozása, melyben az éneket egy, az egész szám ideje alatt tartó szólóval helyettesíti.

A számhoz a legnépszerűbb "lopást" Eminem követte el. A szám maga szerintem jó, akármennyire is megvetem a műfaj fennmaradó 99%-át :). A lopás ettől még lopás marad, és sajnos csak egy kis kíséretként maradt meg a számban.  

Tori Amos élő felvételének a hangsávja képekkel.

A legvégére hagytam a leglágyabb, legaltatóbb és egyben a legérzékibb verziót, Kelly Sweet-től. Egész nap tudnám hallgatni, hogy rohadjon meg...

Írta: Balukaaa the master (http://feldolgozasalatt.blog.hu)

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr271723639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

3aTi3 2010.02.11. 09:34:09

az eminem-lopás nem a sing for the moment akart lenni?
www.youtube.com/watch?v=wW-oJJMi3Uk

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2010.02.11. 09:54:21

@3aTi3: kurvára de. :))) cserélve a videó. köszi.

slima · http://fightmusic.hu/ 2010.02.11. 13:22:21

A Sing For the Moment miért lopás?
Gondolod hogy az Aerosmith nem adott neki zöld utat? ...mert akkor rosszul feltételezed.

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2010.02.11. 13:58:16

@slima: elvileg adott, a végén Joe Perry gitárszóló.

slima · http://fightmusic.hu/ 2010.02.11. 14:41:38

@Interstellar Overdrive: jaja, pont azért vetettem fel a dolgot, idézőjeles lopásról van csak szó.
Ehhez a témához kapcsolódóan egyébként van egy Queen + Paul Rodgers "Reaching Out" félfeldolgozása is Eminemnek ami csakugyan egy lírai szám a Sing For the Momenthez hasonlóan.
Ajánlom minden zenekedvelő figyelmébe.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.02.11. 20:51:37

Dio fantasztikus. Ráadásul úgy néz ki a rákot is sikerül legyűrnie. Hatalmas RESPECT neki!

DeMenor 2010.02.13. 12:49:30

A nagyzenekaros Dream On a Last Action Hero OST albumon hallható. (megjegyzem, még egy rakás kiváló máshol nem hallható számmal (Alice in Chains, Megadeth, Queensryche, Def Leppard, AC/DC...)

Marco Aurelio 2011.01.25. 11:13:04

A nagyzenekaros Dream On-t az MTV 10 éves születésnapi ünnepségén vették fel, 1991-ben, és valóban a Last Action Hero OST albumán lelhető fel. Ezért a számért vettem meg anno :)

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása