Magyar rap siker Belgiumban

Magyar rap siker Belgiumban

2010.04.19. | Horváth Oszkár

Nem rég mi is bemutattuk a Hősök Flashback c. számához készült legújabb klipjét, és hozzátettük, hogy az alap nem Zomblaze munkája, hanem a kliphez külön készült alap JoeKer és Tibbah producerektől. Az érintett Klasszik albumon az Üzenet című számban van egy angol nyelvű betét, ami a Nuff Said belga csapattal való "fícsöring" eredménye. Nos JoeKer ennek a csapatnak írt alapokat, és áprilisban megjelent a lemez Vis Viva címmel, amint a csatolt hirdetmény is mutatja.

Eckü külön rendes, hogy gondolt ránk és átküldte az albumot, így meghallgathattam. Kifejezetten komoly, az angol már az Üzenetben megtetszett, nagyon színvonalasan nyomják a srácok. Elég sok énekes betét van, ezért egyfajta R&B-nek is eladható, nem kifejezetten underground. Az alapok ugyanolyan bólogatósak, lassítottak és ugyanúgy jó a timingjuk, mint a Hősök alapokban is általában. Egy kis szabálytalanság, 1-2 jazzes hang és régi piszkos hangminták, néhány megmozdulás, amire jó értelemben szoktuk mondani, hogy "beteg", de még a szélesebb kör számára értelmezett hallgathatóságon bőven belül. Él.

Belehallgatni a visviva.be címen tudtok, vagy JoeKer MySpace oldalán. Részemről a Rejoined to Rejoin 'em címűbe bonyolódnék a helyetekben először bele, ami 3:00 után történik benne, az óriási. Aztán szépen egyesével jöhet a többi...

A lemez közreműködői: Supastition, Kev Brown, Oddissee, Baloji, Beatdrunx, Dj Grazzhoppa, Dj  Glue, továbbá élőzenészek sorát vonultatja fel az új korong, több jazzes billentyűs és fúvós betétet sikerült ízlésesen, a műfajnak megfelelően integrálni az alapokba. A produceri munkálatok nagy része a dunaújvárosi Mr. JoeKerhez kapcsolódik - ahol én is dekkoltam egy darabig -, mellette a norvég Haagibeats tett még hozzá a zenei alapokhoz. Ami jó, az jó, és az kell külföldre is.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr641929851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása